27.2 C
Σάμος
29/06/2022
Σαμιακά

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι μαθητές τεσσάρων σχολείων της Δυτικής Σάμου-Συμμετοχή απο την ΕΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Σάμου κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Τετάρτη 26/1/2022, 11π.μ-2μ.μ. προκειμένου τα μέλη της να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των μαθητών απο τέσσερα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο Καρλόβασι και στον Μαραθόκαμπο της Σάμου.

Τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε κατάληψη τέσσερα σχολεία της Δυτικής Σάμου” αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Σάμου. Και συνεχίζει :

“Τα αιτήματα των μαθητών αναφέρονται στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στην τράπεζα θεμάτων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, καθώς και σε επί μέρους κτιριακά προβλήματα των σχολείων. Πρόκειται δηλαδή για αιτήματα, τα οποία αφορούν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι μαθητές προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26/1/2022 στις 11.00 στην πλατεία Καρλοβάσου και καλούν και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν. Εκτός από τη συμπαράσταση που οφείλουμε στους μαθητές μας, με τη συμμετοχή μας υλοποιούμε τον κοινό αγώνα που είναι απαραίτητος για την επίλυση των κοινών μας προβλημάτων. Για το λόγο αυτό η ΕΛΜΕ κήρυξε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11.00 – 2.00) ώστε να έχουμε όλοι τη δυνατότητα να συμμετέχουμε”.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σάμου για το κλείσιμο των σχολείων και την απαίτηση για τηλεεκπαίδευση:

 

Με απόφασή τους οι δύο δήμοι της Σάμου έκλεισαν τα σχολεία για τις 24 και 25/1/2022, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με εντολή του υπουργείου καλούμαστε να προχωρήσουμε σε τηλεεκπαίδευση.

Όλοι θυμόμαστε τις ανακοινώσεις του υπουργείου παιδείας ότι η τηλεεκπαίδευση δεν αποτελεί εκπαίδευση και για το λόγο αυτό τα σχολεία φέτος θα παραμείνουν ανοιχτά. Ο λόγος για τη σημερινή εντολή του είναι ότι πρέπει να φαίνεται ότι όλα λειτουργούν κανονικά, σε συνθήκες ομαλότητας, ώστε να εφαρμοστεί ο προγραμματισμός του (αξιολόγηση, εφαρμογή τράπεζας θεμάτων κλπ.).

Θα θέλαμε να πούμε ρητά ότι ως εκπαιδευτικοί δεν είμαστε υποχρεωμένοι –ούτε από το νόμο- να διαθέτουμε δικό μας εξοπλισμό και να κάνουμε τηλεεκπαίδευση από τα σπίτια μας. Επομένως σε σχετικό ερώτημα των διευθυντών απαντάμε ότι : «δεν διαθέτουμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό για πραγματοποίηση τηλεεκπαίδευσης, ενώ η προσέλευση και η παραμονή μας στο σχολείο δεν είναι δυνατή, αφού – σύμφωνα με την απόφαση των δήμων – κρίνεται επικίνδυνη» .

 

Related posts

Ευρεία σύσκεψη σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

admin

Σάμος: Οι καθηγητές Γιάννης Χαραλαμπίδης και Ευριπίδης Λουκής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στους κορυφαίους στον κόσμο στο πεδίο της Ψηφιακής Διακυβέρνηση

admin

Aεροδιακομιδή απο Κάλυμνο και Κω για Σάμο

admin

Τα βραβεία του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής

admin

Περισσότεροι από 80 παράνομοι μετανάστες έφτασαν το προηγούμενο 24ωρο στη Σάμο

admin

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα Γ. Νοσοκομείου Σάμου για τον θάνατο του Κώστα Καλατζή

admin

Ο Σύλλογος εστίασης της πόλης της Σάμου: Το νησί μας έχει απεριόριστες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης

admin

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

admin

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο τουρνουά καλαθοσφαίρισης 3 με 3

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα