Connect with us

Σαμιακά

Στο Ευπαλίνειο ξέχασαν την εξυπηρέτηση του κοινού

Published

on

– Γιατί δεν μπορώ να μπω κι εγώ, μπαμπά;

– Δεν επιτρέπεται, αγάπη μου. Οταν μεγαλώσεις, θα έρθουμε ξανά, να το δεις κι εσύ.

Μπροστά στο εκδοτήριο εισιτηρίων του Ευπαλίνειου Ορύγματος, στο Πυθαγόρειο της Σάμου, επικρατούσε αναταραχή. Μια μεγάλη παρέα Ελλήνων (4 – 5 οικογένειες) είχε αιφνιδιαστεί μαθαίνοντας ότι η είσοδος στο μνημείο απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 14 ετών. Τα πιτσιρίκια ήταν απαρηγόρητα που δεν θα έβλεπαν το διάσημο έργο του Ευπαλίνου, ένα από τα πιο θαυμαστά επιτεύγματα της μηχανικής της αρχαιότητας, για το οποίο τόσα είχαν ακούσει από δασκάλους και γονείς, και οι μεγάλοι διαμαρτύρονταν στους αρχαιοφύλακες. «Η ιστοσελίδα του υπουργείου δεν το αναφέρει, πώς θα το γνωρίζουμε;», έλεγαν. «Δεν ξέρουμε τι γράφει η ιστοσελίδα του υπουργείου, ξέρουμε όμως τι ορίζει ο κανονισμός», ήταν η απάντηση των υπευθύνων. Τελικά, οι επισκέπτες το πήραν απόφαση και συμμορφώθηκαν με τον κανονισμό. Μία μητέρα… θυσιάστηκε: θα έμενε με τα παιδιά, όσο οι υπόλοιποι ενήλικες θα έμπαιναν στη μήκους 1.036 μ. σήραγγα – το μεσαίο τμήμα του υδραγωγείου που σχεδίασε στα μέσα του 6ου αι. π.Χ. ο Μεγαρέας αρχιτέκτονας και μηχανικός Ευπαλίνος για την αρχαία πόλη της Σάμου, έπειτα από ανάθεση του τυράννου Πολυκράτη.

Με το που φτάσαμε κι εμείς στο εκδοτήριο, ήταν η δική μας σειρά να αιφνιδιαστούμε. Mάθαμε ότι, πρώτον, για τη διαμπερή επίσκεψη της σήραγγας απαιτείται ραντεβού. Δεύτερον, αν είναι κανείς τυχερός και καταφέρει να συγχρονιστεί με κάποιο από τα ραντεβού ώστε να την περπατήσει και να βγει στην πίσω πλευρά του βουνού, τη βόρεια, δεν έχει τρόπο να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε. Λεωφορείο που να μεταφέρει τους επισκέπτες στην αφετηρία, όπου έχουν αφήσει τα οχήματά τους, δεν υπάρχει. Aπαιτείται περίπου μισή ώρα πεζοπορία μέσα από χωματόδρομο μέσα στο λιοπύρι. «Και πώς θα γυρίσουμε;», ρωτήσαμε. «Με τα πόδια, από αγροτικούς δρόμους. Ή πρέπει να έχετε συνεννοηθεί με κάποιον γνωστό σας, ώστε να έρθει να σας πάρει», η απάντηση.

«Κι αν θέλουμε να επιστρέψουμε μέσα από το Ευπαλίνειο Ορυγμα;», ρωτήσαμε ξανά. «Τότε πρέπει να πληρώσετε διπλό εισιτήριο, δηλαδή 16 ευρώ». Ολες οι απορίες λύθηκαν! Συμμορφωθήκαμε λοιπόν κι εμείς με τον κανονισμό. Μπήκαμε στο γκρουπ της πρώτης διαθέσιμης διαδρομής, διασχίσαμε λίγο παραπάνω από 100 μέτρα και, από τα σωθικά του όρους Αμπελος, βγήκαμε ξανά στο φως απογοητευμένοι… Ούτε καν το σημείο στο οποίο συναντήθηκαν, σκάβοντας, τα δύο συνεργεία του Ευπαλίνου δεν μπορέσαμε να δούμε.

Τον περασμένο Απρίλιο, η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου το «αναγεννημένο» μνημείο, που θα άνοιγε ξανά για τους επισκέπτες, έπειτα από ένα πολύπλοκο και απαιτητικό έργο αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης, το οποίο διήρκεσε τρία χρόνια και στοίχισε 3,1 εκατ. ευρώ. «Μπείτε στη σήραγγα, νιώστε την ενέργεια του βουνού, αφουγκραστείτε όσα έχει να σας πει», μας είχε προτρέψει, χαρακτηρίζοντας το μνημείο «στολίδι» για το νησί και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης τουριστών. Πολύ θα το θέλαμε. Αλλά τέσσερις μήνες μετά, η «ολιστική στρατηγική για την ανάδειξη και προβολή του Ευπαλίνειου Ορύγματος», την οποία είχε εξαγγείλει παραμένει στα χαρτιά. Ή μήπως ευσεβής πόθος; «Το υπουργείο βιαζόταν να ανοίξει το μνημείο και δεν προλάβαμε να οργανωθούμε σωστά», μας είπε απολογητικά, βλέποντας τον εκνευρισμό μας μια αρχαιοφύλακας. Και η σεζόν χάθηκε. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χαθεί και η επόμενη…

ΠΗΓΗ:Καθημερινή

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

WWF Ελλάς: Να αποσυρθεί διάταξη νομοσχεδίου που καταστρατηγεί τους νόμους για τις περιοχές Natura

Published

on

By

Με διατάξεις που είναι αντίθετες σε όσα προβλέπουν η ενωσιακή και η εθνική νομοθεσία, νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης επιχειρεί -για ακόμα μία φορά- την υποβάθμιση των προστατευόμενων περιοχών της χώρας προς όφελος μιας απροσδιόριστης «ανάπτυξης». Το WWF Ελλάς, με επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές, ζητά την απόσυρση των διατάξεων αυτών.

 

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 219 του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων…» που κατατέθηκε στη Βουλή στις 22 Φεβρουαρίου, διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο πλαίσιο για την προώθηση «ήπιων αναπτυξιακών έργων δημοσίου ενδιαφέροντος» εντός προστατευόμενων περιοχών. Όπως επισημαίνεται σε επείγουσα επιστολή του WWF Ελλάς προς τους βουλευτές, ο καθορισμός υπο-περιοχών με σκοπό την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων είναι αντίθετος με τις προβλέψεις της οδηγίας της ΕΕ για τους οικοτόπους. Μέτρα προστασίας πρέπει να καθορίζονται αποκλειστικά με γνώμονα την προστασία των ευαίσθητων οικοτόπων και ειδών, με συστηματικό και όχι με επιλεκτικό και αποσπασματικό τρόπο.

Ουσιαστικά, με τη διάταξη δηλώνεται ότι αγνοούνται οι προστατευόμενες από τη νομοθεσία της ΕΕ περιοχές Natura 2000. Προτάσσεται η έγκριση αναπτυξιακών σχεδίων μέσα στους ευαίσθητους αυτούς τόπους, ακόμα και αν τα έργα αυτά αντιστρατεύονται τους στόχους προστασίας τους. Επιχειρείται δε η συγκάλυψη αυτής της εμφανώς παράνομης και περιβαλλοντικά καταστροφικής πολιτικής μέσα από τον καθορισμό μικρότερων «υπο-περιοχών προστασίας», ώστε να αποσιωπηθεί η επί της ουσίας κατάργηση της πραγματικής προστατευόμενης περιοχής.

Με την πανδημία να έχει φέρει δραματικά στο προσκήνιο την άρρηκτη σχέση ανθρώπινης υγείας και ευημερίας με το υγιές φυσικό περιβάλλον, τέτοιες μεθοδεύσεις δεν υποβαθμίζουν απλώς τις προοπτικές της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά τελικά υποσκάπτουν τα θεμέλια του πιο αποτελεσματικού αμυντικού μηχανισμού ενάντια σε επόμενες κρίσεις. Το WWF Ελλάς ζητά την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης αυτής διάταξης.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών

Published

on

By

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών και των 13 σωματείων τους απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εφοπλιστών σε βάρος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Ως νησιώτες στεκόμαστε στο πλευρό των ναυτεργατών γιατί η ζωή μας είναι δεμένη με τη θάλασσα.  Ζούμε στο πετσί μας την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που αφήνει τα νησιά μας χωρίς πλοία. Ξέρουμε πολύ καλά τι πάει να πει από τη μια να μην έχουμε ασφαλή πλοία, συχνές και φθηνές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι σε αυτές να ζουν την τεράστια εκμετάλλευση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με καθημερινό κίνδυνο πολλές φορές ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή καθώς και τη ζωή των επιβατών, ενώ από την άλλη οι εφοπλιστές «ταΐζονται» με ζεστό χρήμα.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη στους συναδέλφους και στηρίζουμε την συνέχιση του αγώνα τους γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι με αυτόν διεκδικούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στην αντεργατική επίθεση που γίνεται εις βάρος τους για να μεγαλώσουν τα ήδη τεράστια κέρδη τους οι εφοπλιστές.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή