Connect with us

Σαμιακά

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ το 2ο Γυμνάσιο Σάμου

Published

on

Το 2ο Γυμνάσιο Σάμου συμμετέχει τη φετινή χρονιά 2019-2020 σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Σχολικής Εκπαίδευσης (School Exchange Partnerships KA229) με σύμπραξη ανταλλαγών μαθητών μεταξύ των Σχολείων Γερμανίας (Luitpold Gymnasium Munchen), Ιταλίας (Liceo Scientifico Statale Enrico Fermi di Ragusa) και Πορτογαλίας (Agrupamento de Escolas D. Dinis Lisboa).

Ο τίτλος του προγράμματος που υλοποιείται είναι Exchange of ICT practices: Java robot programming in a European context (2019-1-DE03-KA229-059620_2).

Κύριος στόχος του σχεδίου είναι η εισαγωγή του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού με JAVA για την πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO EV3 με έμφαση σε ανάπτυξη εφαρμογών που θα αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της κάθε χώρας. Για το λόγο αυτό οι μαθητές θα μοιράζονται τις ιδέες τους στην πλατφόρμα eTwinning και θα προγραμματίζουν σε διακρατικές ομάδες διαμοιραζόμενοι τον κώδικά τους σε σχετικές πλατφόρμες.

Είναι σε θέση να μάθει κάποιος τα τελευταία νέα του προγράμματος από την επίσημη eTwinning σελίδα: https://twinspace.etwinning.net/96054/

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

C1 Κοινή επιμόρφωση προσωπικού (C1 Short-term joint staff training events)

Επτά εκπαιδευτικοί Πληροφορικής, ένας τεχνολόγος και μία καθηγήτρια Αγγλικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ελλάδα, συναντήθηκαν στο Μόναχο της Γερμανίας, στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Luitpold-Gymnasium από 5/10/2019 έως 11/10/2019 και εκπαιδεύτηκαν στη χρήσης της αντικειμενοστραφούς γλώσσας προγραμματισμού JAVA σε προγραμματισμό ρομπότ LEGO EV3 με leJOS στο περιβάλλον Eclipse. Η εκπαίδευση ήταν από εξωτερικό συνεργάτη, ηγέτη στο χώρο, το Fraunhofer Institute, γνωστό για την πρωτοβουλία Roberta Initiative – Learning with robots και συγκεκριμένα την κα Beate Jost (Intelligent Analysis and Information Systems IAIS).

Από την Ελλάδα παρέστησαν: ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής κ. Βασίλειος Μπαρέκος, ο τεχνολόγος εκπαιδευτικός κ. Ευθύμιος Ευαγγέλου και η εκπαιδευτικός Πληροφορικής κα Ειρήνη Χατζηαγγέλου που συμμετέχουν και συνεργάζονται στο ανωτέρω πρόγραμμα.

Επίσης στο workshop έγινε αναφορά στην πλατφόρμα του eTwinning της κοινότητας των σχολείων της Ευρώπης με στόχο την εξοικείωση και την ανταλλαγή καλών πρακτικών καθώς θα χρησιμοποιηθεί ως βασικό εργαλείο του συγκεκριμένου προγράμματος. Επιπρόσθετα έγιναν επισκέψεις για γνωριμία με την τοπική γερμανική και βαυαρική κουλτούρα.

Όλα αυτά θα αξιοποιηθούν κατά το επόμενο στάδιο του σχεδίου που αφορά την προγραμματιστική υλοποίηση από μαθητές των στοιχείων τοπικής κουλτούρας των συμμετεχόντων χωρών με τη βοήθεια της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Παρακολουθήστε σύντομο βίντεο από την εκπαίδευση:

https://www.youtube.com/watch?v=d6qxPsXp86I

Σχετικό άρθρο της δράσης δημοσιεύτηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα 2019 εδώ:

https://blog.codeweek.eu/post/188274638640/robot-programming-with-java-european-workshop-in

Τεχνική Ημερίδα των σχεδίων Erasmus+

Ο υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος, εκπαιδευτικός, κ. Μπαρέκος, παρακολούθησε στις 8 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, Τεχνική Ημερίδα, για την οικονομική και τεχνική διαχείριση της υλοποίησης των σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων ΚΑ229 Erasmus+ που διοργάνωσε η Εθνική Μονάδα Συντονισμού – ΙΚΥ. Εκεί μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι η Ε.Ε. αναγνωρίζοντας την επιτυχία του προγράμματος Erasmus+, για τον επόμενο κύκλο υπερδιπλασιάζει τις χρηματοδοτήσεις και απλοποιεί τις διαδικασίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι ευκαιρία και πρέπει περισσότεροι συνάδελφοί τους εκπαιδευτικοί να μάθουν για τα οφέλη του Erasmus+ και να επιχειρήσουν να καταστρώσουν και υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας σχεδίου.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Στo “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

Published

on

By

Στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Στo “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος, απο αύριο Σάββατο 27 Φεβρουάριου ως την Δευτέρα 8 Μαρτίου, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα. Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, κατά την διάρκεια της σημερινής επίσημης ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση, ανέφερε πως παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου, καθώς από 7 κρούσματα στις 17 Φεβρουαρίου μέχρι και χτες είχαν αυξηθεί σε 45.

Aποστολή SMS για τις μετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00-05.00, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο, στις 6 το πρωί στη Σάμο, μετά την ένταξή της σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για τις περιοχές της κατηγορίας Β.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις:

Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση δηλαδή σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.
Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2.
Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 3.
Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητού στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις (δηλαδή παροχή βοήθειας, μεταφορά συζύγου ή συγγενούς στην εργασία του και συνοδεία μαθητή), αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 4.
Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Σχολεία

Η εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν σε δημοτικά και γυμνάσια θα γίνεται δια ζώσης, ενώ στα Λύκεια με τηλεκπαίδευση

Λιανεμπόριο, κομμωτήρια

Η λειτουργία του λιανεμπορίου θα γίνεται με τη μέθοδο click away, ενώ με προκαθορισμένο ραντεβού θα μπορούν να γίνονται οι αγορές σε καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, και η μετάβαση σε κομμωτήρια και καταστήματα προσωπικής περιποίησης.

Να σημειωθεί πως πέραν αυτών των μέτρων αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ, που να προσδιορίζει επακριβώς το τι θα ισχύει για την περίπτωση της Σάμου.

Νωρίτερα ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου, και του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης οι 13 περιφερειάρχες της χώρας, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε εκτενώς τους παριστάμενους για την επιδημιολογική εικόνα κάθε μίας από τις 13 Περιφέρειες.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η σε βάθος ενημέρωση των περιφερειαρχών για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού και ο καλύτερος συντονισμός όλων των υπό την εποπτεία τους φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκε η σύσκεψη να επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή για την αμφίδρομη ενημέρωση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δράσεών τους.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Νέο Τμήμα για χορήγηση αδειών διαμονής επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Published

on

By

Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου ανοίγει τις πόρτες του το νέο Τμήμα για χορήγηση αδειών διαμονής επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Στόχος είναι η ενίσχυση της νόμιμης μετανάστευσης και η προσέλκυση νέων επενδύσεων με προφανή οφέλη για την ελληνική οικονομία, μέσα από την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών τρίτων χωρών που θέλουν να καταθέσουν αίτημα επενδυτικής άδειας ( golden visa).  

Oι πολίτες τρίτης χώρας με τα μέλη της οικογένειά τους, καθώς και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση χορήγησης άδειας διαμονής:

Α) για επενδυτική δραστηριότητα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.4251/2014, όπως ισχύει, ή  

Β) μόνιμου επενδυτή, βάσει των διατάξεων του άρθρου 20Β του ν. 4251/2014, όπως ισχύει  

θα εξυπηρετούνται από το Τμήμα Αδειών Διαμονής Επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών που βρίσκεται στο κτίριο του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου επί της Λεωφ. Θηβών 196-198, Άγιος Ιωάννης ΡέντηςΝίκαια. 

  • Το τηλέφωνο επικοινωνίας για ημερομηνία και ώρα προσέλευσης στην Υπηρεσία είναι : (+30) 213-162-9039 

  • Για πληροφορίες, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι (+30) 213-162-9031 

Ερωτήματα και διευκρινήσεις σχετικά με  

  • αιτήματα που έχουν υποβληθεί στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Επενδυτών του Υπουργείου αποστέλλονται στο e-mail:  [email protected]  

  • γενικές πληροφορίες, προς εξυπηρέτηση των πολιτών στο e-mail[email protected] 

Επισημαίνεται ότι οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που έχουν ορίσει ραντεβού για την υποβολή αιτημάτων πλην των ανωτέρω κατηγοριών (επενδυτή άρθρου 16 και μόνιμου επενδυτή άρθρου 20Β, του ν.4251/2014) παρακαλούνται όπως καλέσουν στο τηλέφωνο 210-4141664 προκείμενου να τα τροποποιήσουν. 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή