Connect with us

Πολιτικά

Στο ΚΥΤ Σάμου περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Published

on

Στο ΚΥΤ Σάμου περιόδευσε σήμερα αντιπροσωπεία μελών της Τομεακής Επιτροπής Σάμου με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο. Μετά την περιοδεία στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης δόθηκε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Σάμος» με εισηγητική ομιλία του ευρωβουλευτή και σύντομες παρεμβάσεις από τους Σταμάτη Φιλιππή, περιφερειακό σύμβουλο με τη ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου και Κώστα Τζίχα, επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Ανατολικής Σάμου.

Η σημερινή περιοδεία εντάσσεται στο πλαίσιο πολύμορφων πρωτοβουλιών της ΤΕ Σάμου γύρω από το προσφυγικό – μεταναστευτικό που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, από τους ομιλητές έγινε ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα αναδείξουν το ζήτημα και στο ευρωκοινοβούλιο και τη βουλή καθώς και στο περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο, όπως και θα πρωτοστατήσουν στη διεκδικήσεις γύρω από το ζήτημα στο κίνημα.

Ακολουθεί η εισηγητική ομιλία του ευρωβουλευτή Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου:

«Πραγματοποιήσαμε σήμερα περιοδεία στο ΚΥΤ Σάμου, μαζί με κλιμάκιο της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ. Η κατάσταση στην οποία παραμένουν οι πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, Σύριοι, Κογκολέζοι και Ιρακινοί, είναι πραγματικά πολύ άσχημη. Δημιουργείται από την παραμονή περισσότερων από 4800 ανθρώπων σε εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για τη φιλοξενία 700. Οι πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 200 ασυνόδευτοι ανήλικοι, στοιβάζονται σε μισοκατεστραμμένα κοντέινερ ή διαμένουν σε σκηνές παραπλεύρως του ΚΥΤ, αφού ο αριθμός είναι εφταπλάσιος.

Παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό του ΚΥΤ, των υγειονομικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών ασύλου – προσωπικό που δεν αρκεί, αποδεικνύεται ότι όσο παραμένουν οι αιτίες που δημιουργούν τις προσφυγικές ροές και τον εγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών, το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα είναι αποτέλεσμα των σκληρών ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με άλλες ισχυρές καπιταλιστικές χώρες, όπως η Ρωσία και η Τουρκία. Προκαλείται από τις έντονες διαμάχες στην περιοχή που κλιμακώνονται και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και επεμβάσεις για τον έλεγχο των δρόμων της ενέργειας, από τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, στη Λιβύη, από τη στρατιωτική κατοχή των ΗΠΑ σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το πρόβλημα του διπλού εγκλωβισμού είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των μέτρων που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πραγματικά ανεπαρκείς και άθλιες μονάδες των hotspot είναι φτιαγμένες με πρότυπα της ΕΕ, πράγμα που αποδεικνύει την υποκρισία της ίδιας της ΕΕ. Ενώ αναγορεύει σαν βασικό πρόβλημα προς αντιμετώπιση το μεταναστευτικό, επιλέγει να διαιωνίσει την ίδια κατάσταση. Επιπλέον, τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την επικαιροποίηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, που προβλέπουν ακόμη και σενάρια «εμπλοκής», πότε δηλαδή θα είναι αιτιολογημένη η στρατιωτική εμπλοκή πλοίων του λιμενικού, της FRONTEX με πλοία που διακινούν πρόσφυγες και μετανάστες, επιβεβαιώνουν ποια είναι η κατεύθυνση της ΕΕ.

Η εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στα νησιά και που επηρεάζει τη ζωή των προσφύγων – μεταναστών και των κατοίκων, φέρνει στο προσκήνιο τις τεράστιες ελλείψεις στις δομές της υγείας, της παιδείας και άλλων υποδομών. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να προχωρήσει σε μέτρα έντασης της καταστολής και του αυταρχισμού, μεγαλύτερης εμπλοκής του προσφυγικού – μεταναστευτικού στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης για πρόσφυγες και νησιώτες. Στην ουσία οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πατάνε στον ίδιο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώνουν αυτή την αντιδραστική πολιτική.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση αποφάσισε:

  • Επιμονή στην εφαρμογή της καταστροφικής, για πρόσφυγες-μετανάστες, καθώς και τους κατοίκους των νησιών, συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και των άθλιων hotspots, που προεκλογικά οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ υπόσχονταν ότι θα κλείσουν.
  • Ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Frontex στο Αιγαίο, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών – μεταναστευτικών αφίξεων.

  • Ένταση της καταστολής και της επίθεσης κατά των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών, με την εξαγγελθείσα απαράδεκτη και πρωτοφανή κατάργηση του δικαιώματος προσφυγής των αιτούντων άσυλο που απορρίφθηκε η αρχική αίτησή τους, σε β΄ βαθμό. Αυτό το γεγονός θα οξύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα.

Η μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα μερικών εκατοντάδων ανθρώπων όπως έγινε στη Λέσβο, δεν είναι ούτε καν σταγόνα στον ωκεανό. Η αποσυμφόρηση που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και τοπική διοίκηση δεν αποτελεί λύση. Εξάλλου τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών ξεπερνούν τον αριθμό αυτών που τους επιτρέπεται η μετακίνηση. Ίδιο αποτέλεσμα έχει και η οικογενειακή επανένωση σε χώρες της ΕΕ λίγων εκατοντάδων ασυνόδευτων ανηλίκων. Δε λύνουν το πρόβλημα, τη στιγμή που χιλιάδες ζουν σε ακατάλληλες δομές και συνθήκες.

Οι γενικόλογες αναφορές για στήριξη των τοπικών κοινωνιών είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα.

Το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και το διπλό εγκλωβισμό στα hotspots, καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία και τους Μαζικούς Φορείς των νησιών να πάρουν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες για:

· Να κλείσουν όλα τα hotspots στη Σάμο και τα άλλα νησιά και να μη δημιουργηθούν άλλα.

· Στο νησί να υπάρχει μία μικρή μόνο δομή για την καταγραφή, την ταυτοποίηση νέων αφίξεων καθώς και τον υγειονομικό έλεγχο, πλήρως στελεχωμένης με προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

· Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

· Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.

· Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.

· Να στελεχωθούν όλες αυτές οι υπηρεσίες πλήρως, με εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Οι συμβασιούχοι κοινωφελούς εργασίας να ενταχθούν με μόνιμες εργασιακές σχέσεις στο δήμο και την περιφέρεια.

· Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου : Και τώρα τι κάνουμε;

Published

on

By

Αφού αποδείχτηκε περίτρανα πως το μοναδικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό ήταν η έξαλλη προπαγάνδα, αφού άλλαξε (4) αρμόδιους υπουργούς και κατάφερε τους 16000 πρόσφυγες και μετανάστες, που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά, να τους εκτοξεύσει σε (4) μήνες στις 37000, η κυβέρνηση της «αριστείας» πήρε μια απόφαση μνημείο πολιτικού κυνισμού. Αποφάσισε να καταδικάσει τα νησιά του αιγαίου, να τα μετατρέψει σε απέραντες φυλακές, να ισοπεδώσει, τόσο το δικαίωμα των προσφύγων για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όσο και το δικαίωμα των κατοίκων να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο τους, για να μην ενοχληθεί η ακροδεξιά εκλογική της πελατεία στην ηπειρωτική Ελλάδα.

   Στη Σάμο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε 3200 πρόσφυγες και μετανάστες και, σε λιγότερο από (5) μήνες, έφτασαν αισίως στου 6.700. Η χωρητικότητα του ΚΥΤ/ στρατοπέδου συγκέντρωσης που ανακοινώθηκε ( πάνω από 5.000, χωρίς όριο προς τα πάνω ), αποδεικνύει πως έχει εγκαταλειφθεί το όποιο σχέδιο μεταφοράς στην ηπειρωτική Ελλάδα και η συντριπτική πλειοψηφία θα παραμένει στο νησί.

  Μετά το αρχικό shock, χρειάζεται να παραμείνουμε ψύχραιμοι, ιδιαίτερα οι τοπικοί άρχοντες και οι συλλογικοί φορείς, να αξιολογήσουμε τα δυσμενή δεδομένα και να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διεκδίκησης, για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη που έρχεται. Να διατηρήσουμε την συνοχή και την κοινωνική ειρήνη. Να αποκαταστήσουμε τη μετριοπάθεια και τη λογική στο δημόσιο λόγο. Να απομονώσουμε τη ρητορική της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, που διχάζει την τοπική κοινωνία και διαχέει τον φόβο και την εχθρότητα για τους πρόσφυγες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα ντόπιων και προσφύγων, όχι μόνο δεν συγκρούονται, δεν συγκλίνουν απλώς, αλλά ταυτίζονται στο πάνδημο αίτημα να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα και στη συνέχεια να μοιραστούν αναλογικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   Η εμπειρία έχει αποδείξει, πως οι μεγαλοστομίες ( κανένα hot spot στη Σάμο) και οι κινήσεις εντυπωσιασμού, εκτονώνουν το θυμικό και προσφέρουν προσωρινή δημοφιλία, αλλά είναι πλήρως αναποτελεσματικές.

   Προτρέπουμε τον κυβερνητικό βουλευτή και την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας να δηλώσουν δημοσίως την αντίθεσή τους και να καλέσουν στη κυβέρνηση να αναθεωρήσει. Θυμίζουμε, πως το 2016 η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Σάμου, είχαν εκφράσει δημόσια τη διαφωνία τους με τη δημιουργία δεύτερου hot spot στη Σάμο. Εισπράξαμε την οργή του τότε υπουργού, αλλά δεύτερο hot spot δεν έγινε.

   Προτείνουμε στη αντιπροσωπία που θα μεταβεί στη Αθήνα να συμμετάσχουν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, για να εκφραστεί η ενότητα, η ομοψυχία και η αποφασιστικότητα όλων, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

   Επαναφέρουμε την πρόταση που καταθέσαμε πριν ένα μήνα, πιστεύοντας πως είναι εξαιρετικά επίκαιρη και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδίκησης

<<ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ>>

1. Πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που απαιτεί την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων με στόχο, μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών να περιοριστεί στους 2000 ανθρώπους.

2. Σε αυτό το διάστημα να εξασφαλιστούν αντίστοιχες θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα ( υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας, δημιουργία νέων, αξιοποίηση προγραμμάτων για στέγαση σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα).

3. Άμεση μεταφορά όσων έχουν άρση γεωγραφικού περιορισμού (ευάλωτοι ).

4. Προσωρινή άρση γεωγραφικού περιορισμού με απόφαση του αρμόδιου υπουργού ( προβλέπεται από το νόμο ) για να αντιμετωπιστεί σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

5. Σταδιακή μεταφορά των υπολοίπων, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος (μείωση στους 2000 μέχρι 31/12/2019 ).

6. Ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου κέντρου υποδοχής στην περιοχή Ζερβού, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020.

7. Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο νέο κέντρο υποδοχής τον Μάρτιο του 2020, μήνα κατά τον οποίο διαχρονικά παρατηρείται ο μικρότερος αριθμός προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

8. Οριστική διακοπή της λειτουργίας του κέντρου υποδοχής στο Βαθύ και παραχώρησή του στο Δήμο ανατολικής Σάμου.

9. Γραπτή δέσμευση της κυβέρνησης, ότι δεν θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα τα δυο κέντρα υποδοχής και ολοκλήρωση της παραχώρησης πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου κέντρου.

10. Θεσμοθέτηση ασφαλιστικής δικλείδας, που θα προβλέπει ότι, εάν ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών υπερβαίνει την χωρητικότητα του νέου κέντρου υποδοχής, θα γίνεται αυτόματα άρση γεωγραφικού περιορισμού και οι πλεονάζοντες θα μεταφέρονται άμεσα στην ενδοχώρα.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Βουλευτής Σάμου : Καλώ το Δήμαρχο να ανακαλέσει την πρόθεση του για παραίτηση

Published

on

By

Ακολουθεί δήλωση του Βουλευτή Ν. Σάμου, Καθηγητή Χριστόδουλου Ι. Στεφανάδη, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

 

Η απογοήτευση και η οργή των κατοίκων της Σάμου για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού είναι απόλυτα κατανοητή. Το προσφυγικό ζήτημα δοκιμάζει το νησί και τους κατοίκους του την τελευταία πενταετία.

Η αντίδραση των κατοίκων και των θεσμικών παραγόντων κορυφώθηκε εξαιτίας της αναφοράς του αριθμού των προσφύγων-μεταναστών που θα μπορεί να φιλοξενεί το νέο κέντρο, στη θέση «Ζερβού», ο οποίος θα φθάνει τα 5000 άτομα.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αντιμετώπιση αυτού του ακανθώδους προβλήματος. Ειδικά για τη Σάμο, από τη πρώτη στιγμή, έχει προαναγγελθεί και δρομολογηθεί η άμεση αποσυμφόρηση.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Κυβέρνησης, σχετικά με το μεταναστευτικό, γνωστοποιήθηκε η κατάργηση του υπάρχοντος κέντρου «φιλοξενίας» στη πρωτεύουσα του νησιού. Το εν λόγω κέντρο, αποτελεί όνειδος όχι μόνο για τη Σάμο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα και προσβάλλει το πολιτισμό. Οπότε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο χώρος που στεγάζεται σήμερα το κέντρο θα αποδοθεί στο Δήμο της Ανατολικής Σάμου προς αξιοποίηση.

Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας, αλλά και τους θεσμικούς παράγοντες, ότι σε συνεχή επικοινωνία που είχα, σήμερα, με κορυφαίους Κυβερνητικούς παράγοντες, με διαβεβαίωσαν ότι ο αριθμός 5000 είναι ενδεικτικός και αποτελεί το μέγιστο αριθμό που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το νέο κλειστό κέντρο, στο πλέον υποθετικό και δυσμενές σενάριο της ανεξέλεγκτης αύξησης των ροών παρά τα μέτρα της Κυβέρνησης. Σε μία τέτοια υποθετική περίπτωση, προφανώς, θα προκύψει νέος σχεδιασμός όσον αφορά την εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών και στα άλλα νησιά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, στο νέο κλειστό κέντρο, διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπονοείται επ΄ ουδενί η ανέγερση τζαμιού αλλά προβλέπεται η δημιουργία μίας μικρής αίθουσας για τις θρησκευτικές ανάγκες των προσφύγων-μεταναστών.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και έχοντας ως βάση τα παραπάνω δεδομένα, καλώ το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την πρόθεση του για παραίτηση, αφού μια τέτοια ενέργεια στη παρούσα στιγμή δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Απεναντίας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νησιού και στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Πιστεύω ότι η Δημοτική Αρχή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

 

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Στεφανάδης για το μεταναστευτικό : Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις στη Σάμο

Published

on

By

«Η ψυχολογία του κόσμου είναι ότι επί πέντε χρόνια δυναστεύονται από αυτό το πρόβλημα» και «αυτοί οι άνθρωποι δεν θα φύγουν ποτέ» είπε ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Δυσεπίλυτο χαρακτήρισε το μεταναστευτικό προσφυγικό πρόβλημα ο βουλευτής της ΝΔ σε Σάμο και Ικαρία, Χριστόδουλος Στεφανάδης. Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 και στην εκπομπή των Μπάμπη Κούτρα και Νίκου Φελέκη, είπε ότι «είναι εν πολλοίς δικαιολογημένες οι μεγάλες αντιδράσεις στη Σάμο για την ανακοίνωση ότι θα επεκταθεί ο κλειστός χώρος, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει».

Εξήγησε δε ότι οι κάτοικοι και οι φορείς «διαφωνούν με το μέγεθος αυτού του χώρου, αφού προβλέπεται ότι θα φιλοξενεί 5000 ανθρώπους, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για πολύ λιγότερους». Όπως τόνισε «η ψυχολογία του κόσμου είναι ότι επί πέντε χρόνια δυναστεύονται από αυτό το πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι «έχουν δίκιο οι νησιώτες, οι Σαμιώτες, διότι έχουν στραγγαλιστεί χρόνια, λόγω αυτού του προβλήματος. Οι κάτοικοι φοβούνται, βλέποντας να γίνονται αυτές οι εγκαταστάσεις, που έχουν από τόπους λατρείας έως χώρους αναψυχής, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα φύγουν ποτέ, πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα ενημέρωσης».

Υπάρχει μία μεγάλη αναταραχή και λειτουργεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, παραδέχθηκε ο κ. Σταφανάδης, σημειώνοντας τις συγκρίσεις που γίνονται με άλλα νησιά. Στη Χίο των 50.000 κατοίκων, προβλέπεται κέντρο 5000 μεταναστών, στη Μυτιλήνη των 80.000 επίσης, όπως όμως και στη Σάμο των 27.000, τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το νησί του σηκώνει δυσανάλογο βάρος.

«Πρέπει να υπάρξει εθνική καθολική αποδοχή, να ηρεμήσουν όλοι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δεν είναι δίκαιο να επωμιστούν μόνο τα νησιά το βάρος» σημείωσε ο κ. Στεφανάδης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο σε διαφορετική περίπτωση να υπάρξει εθνικό χάσμα και υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης.

Όσον αφορά στις κατηγορίες της τουρκικής πλευράς περί απάνθρωπης αντιμετώπισης των προσφύγων από τις ελληνικές αρχές, μίλησε για γελοιότητες και για απαράδεκτα πράγματα.

Πρώτο Θέμα- ΘΕΜΑ 104,6

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017