18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Περιφερειακά

Στο Μαξίμου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε σε Σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από πρόσκληση του προς τα μέλη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν ζητήματα θεσμικού πλαισίου αναφορικά με την πολύ-επίπεδη Διακυβέρνηση, οικονομικά θέματα και τα αναπτυξιακά εργαλεία (ΕΣΠΑ- Ταμείο Ανάκαμψης – ΠΔΕ) καθώς και θέματα λειτουργίας των Περιφερειών σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.

Ειδικότερα ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι υπάρχουν σημαντικοί πρόσθετοι πόροι στα νέα Περιφερειακά Προγράμματα αυξημένοι κατά 35% μεσοσταθμικά, συνολικού ύψους 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ και  ότι στο πλαίσιο τακτικής επικοινωνίας με όλους τους Περιφερειάρχες και μέχρι να κλείσει η θητεία της Κυβέρνησης, θα επισκεφθεί την έδρα κάθε Περιφέρειας προκειμένου να παρουσιάσει ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα συνενώνει εθνικές και  περιφερειακές πρωτοβουλίες.

Οι Περιφερειάρχες έλαβαν την διαβεβαίωση από τον Πρωθυπουργό για    στενή συνεργασία  κάθε Περιφέρειας με την Κυβέρνηση ως σύμμαχοι προκειμένου να επιτευχθεί ο κεντρικός στόχος  που είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας.  Ότι δεν υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και  Περιφέρειες δύο κατηγοριών καθώς και  Περιφερειακές Ενότητες δυο κατηγοριών.

Από πλευράς ΕΝΠΕ  τέθηκαν θέματα που άπτονται της αναπτυξιακής διάστασης των Περιφερειών, θέματα που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών , τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία και θέματα εν σχέσει το νέο ΕΣΠΑ  καθώς φέτος οι Περιφέρειες πρόκειται να  διαχειριστούν το 1/3 των συνολικών πόρων του.

Από την κυβέρνηση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Related posts

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

admin

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin