28.3 C
Σάμος
19/06/2024
Σαμιακά

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σάμου η δίκη για τον Τάκη Βαζακόπουλο

Με γοργούς ρυθμούς η δίκη για τον Τάκη.

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σάμου πρώτη κατέθεσε η θεία του Τάκη Βαζακόπουλου, Αργυρώ Γεωργίου.

Φανερά καταβεβλημένη από την πολύχρονη ταλαιπωρία της οικογένειας της που ζητά να μάθει που είναι θαμμένος ο ανιψιός της , ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε.

Πρόσθεσε πως όλα αυτά τα χρόνια ή ίδια και η οικογένεια του Τάκη έχουν υποστεί εξευτελιστική συμπεριφορά από τον φερόμενο ως δολοφόνο  και τους συγγενείς του. Είπε ακόμα  πως  στην αρχή προσποιούνταν τον «φίλο» και μετά όχι  μόνο έπαψε να τους μιλάει αλλά τους χλεύαζε με  κάθε ευκαιρία.

Στη συνέχεια κατέθεσαν οι γονείς του κατηγορούμενου που έπεσαν σε αντιφάσεις. Στην προσπάθεια τους να πείσουν το δικαστήριο πως ο γιος τους είναι αθώος, ισχυρίστηκαν πως οι αστυνομικοί απέσπασαν την ομολογία του για τη δολοφονία του νεαρού μουσικού, μετά από έντονη ψυχολογική και σωματική βία. Ο πατέρας υποστήριξε πως ο γιος του έφερε σημάδι στο αριστερό μάγουλο, ενώ η μητέρα στο δεξί.  Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας και οι δύο απάντησαν πως τελικά δεν είχε εμφανή σημάδια!

Όταν ο εισαγγελέας τους ρώτησε αν γνώριζαν γιατί αρχικά κλήθηκε ο γιος τους για κατάθεση στην Αστυνομία,  απάντησαν πως ήταν λογικό αφού ήταν «κολλητός» φίλος με τον Τάκη. Μετά όμως υποστήριξαν πως  δεν γνώριζαν αν τελικά έκαναν παρέα.

Σε ερώτηση της έδρας αν επισκέφθηκαν την μητέρα του θύματος όταν έγινε γνωστή η εξαφάνιση,  αποκρίθηκαν ότι δεν είχαν λόγο να κάνουν κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια η υπεράσπιση ζήτησε να μην καταθέσει ο αστυνομικός  που ήταν επικεφαλής των ερευνών  για ηθικούς λόγους, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματος Αλέξης Κούγιας.  Το δικαστήριο αν και αρχικά έκρινε πως η μαρτυρία του θα μπορούσε να φωτίσει  σημαντικές πτυχές αυτή της υπόθεσης , τελικά έκανε δεκτό το αίτημα.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, με καταθέσεις μαρτύρων που δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής στο δικαστήριο. Στην περίπτωση που και πάλι δεν εμφανιστούν, η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί με την απολογία του κατηγορουμένου, τις αγορεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών και ενδεχομένως την πρόταση του Εισαγγελέα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, νομικού εκπροσώπου της οικογένειας του Τάκη Βαζακόπουλου:

Ευχαριστούμε  για το υλικό τη συνάδελφο Βιολέτα Τριπόδη από τη Σαμιακή Τηλεόραση.

 

ΠΗΓΗ :http://anikolouli.gr

Related posts

Το ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης στο Πυθαγόρειο της Σάμου

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

admin

Ιερά Πανήγυρις Αγίας Τριάδος Βαλεοντάδων Σάμου και Συνεορτασμός Γενεθλίου Τιμίου Προδρόμου

admin

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος ζητά άμεση δράση για την συλλογή κλαδιών από τους αγροτικούς δρόμους

admin

To Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου διοργανώνει ενημερωτική Εσπερίδα για το Εκπαιδευτικό Έτος 2024-2025

admin

25 χρόνια πρωτοπορίας στο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου

admin

Δημιουργική και ενδιαφέρουσα χρονιά για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρλοβάσου

admin

Κάλεσμα του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

admin

Σωματείο Εργαζομένων Ε.Ο.Δ.Υ: Στα χέρια του «κανένα» η παροχή φροντίδας υγείας προσφύγων και μεταναστών από 1/7

admin