18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Συγκέντρωση για τα Τέμπη στο Καρλόβασι

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ οι συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, των σωματείων και φορέων των νησιών μας στο Καρλόβασι και τον Άγιο Κήρυκο για το εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

Στην πλατεία Καρλοβάσου μίλησαν κατά σειρά ο Χρήστος Πανούσος εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, η Διασινιώ Πόθα από την Ομάδα Γυναικών Καρλοβάσου της ΟΓΕ και ο Θοδωρής Φιλιππής από το Εργατικό Κέντρο.

 

Στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στις εγκληματικές ευθύνες που έχουν η κυβέρνηση της Ν.Δ. και όλες οι προηγούμενες που με τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση το σιδηρόδρομο της χώρας μας.

 

Πρέπει να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση.

Να απολογηθούν τώρα γιατί επέτρεπαν στους ιδιώτες στο κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους να μη τηρούν ούτε καν τα ελάχιστα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται.

 

Γιατί δεν βελτιώνονταν οι υποδομές και η λειτουργία του σιδηρόδρομου.

 

Γιατί ακόμα δεν τους ενδιέφερε η ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και η προστασία των εργαζομένων επειδή βλέπουν την ασφάλεια σαν κόστος. Το έδειξαν αυτό όταν συνδικαλιστές, τεχνικοί και επιστήμονες τους ενημέρωσαν πολλές φορές για τα προβλήματα αλλά κανείς δεν νοιάστηκε.

Το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ένα καραμπινάτο προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ούτε ανθρώπινο λάθος, ούτε η κακιά η ώρα. Γι αυτό και δεν χωράει εδώ καμία συγνώμη. Ούτε και συγχώρεση.

Πρέπει να πληρώσουν όλοι τους. Να τιμωρηθούν τώρα και όπως τους αξίζει.

Αυτό εκφράστηκε και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης. «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» , «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» , «Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές» , «Χθες ήταν το ΣΑΜΙΝΑ σήμερα τα ΤΕΜΠΗ, τώρα οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη».

Τέλος το νέο αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε για την Τετάρτη 8 Μάρτη 2023 και στη στάση εργασίας από τις 11.00 μέχρι το τέλος της βάρδιας.

Ήδη η Ομοσπονδία Οικοδόμων και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχουν πάρει αποφάσεις για 24ωρη Απεργία τη μέρα αυτή.

 Οι απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου και ταυτόχρονα στην πλατεία Καρλοβάσου.

 

Να είμαστε όλοι εκεί !

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin