22.8 C
Σάμος
28/09/2023
Σαμιακά

Συγκινητικό-Πώς βγήκε νικήτρια η Νίνα στη μάχη με τον καρκίνο

Νικήτρια βγήκε από την περιπέτεια της υγείας της, το κυνηγόσκυλο με το όνομα Νίνα,που φιλοξενείται στο καταφύγιο ζώων στη Σάμο.

Στη Νίνα είχε διαγνωστεί κακοήθης καρκίνος στο πόδι. Οι εθελοντές το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, δεν την άφησαν στην μοίρα της .

Η Νίνα χειρουργήθηκε και  είναι μία χαρά στην υγεία της.

Το φιλοζωικό Σωματείο Σάμου για την περιπέτεια του κυνηγόσκυλου σημειώνει:

Αυτή είναι η Νίνα. Είναι κυνηγόσκυλο, εγκαταλείφτηκε πριν από ένα χρόνο στο καταφύγιο, προφανώς επειδή γέρασε (είναι 9 χρονών) και δεν έκανε πλέον για το κυνήγι. Στην αρχή ήταν σκελετωμένη, αλλά σιγά σιγά πήρε βάρος μέχρι που μετά την στείρωση της έγινε χοντρούλα. Μετά από εξέταση αίματος διαπιστώθηκε, ότι έχει Λεϊσμανίαση (ευτυχώς με χαμηλούς δείκτες). Ξεκινήσαμε φαρμακευτική αγωγή. Αργότερα εμφανίστηκε και κακοήθης όγκος στο πόδι της. Κλασσική περίπτωση για ευθανασία, αλλά…..
Όλα τα μέλη της ομάδας καταφύγιου διαφωνήσαν. Τα μάτια της, όλη η συμπεριφορά της μας δείξανε, πως αυτό το σκυλάκι έχει την απόλυτη θέληση να ζήσει παρόλα τα προβλήματα της. Η Νίνα έχει γνωρίσει χειρότερα: ήταν απλά εργαλείο, καμία αγάπη από το αφεντικό της και όταν δεν λειτουργούσε πλέον σαν εργαλείο στερήθηκε ακόμη και τα απαραίτητα μέχρι που την ‘πέταξε’ μια νύχτα στο καταφύγιο.
Δεν είναι πολλά, που της προσφέρουμε εκεί – επαρκή τροφή, φρέσκο νερό, ένα κλουβάκι με χαλί, μια μικρή βόλτα κάθε μέρα και προ πάντων ένα χάδι και λίγη αγάπη. Για την Νίνα φαίνεται, πως είναι αρκετά, η ευγνωμοσύνη της και η εμπιστοσύνη σε μας είναι τεράστια.
Η χαρά της, όταν μας βλέπει δεν περιγράφεται.
Συμφωνήσαμε να μαζέψουμε χρήματα για τα έξοδα μιας χειρουργικής επέμβασης. Αυτή έγινε την περασμένη εβδομάδα. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η ανάρρωση της πάει θαυμάσια.
Ευτυχώς βρέθηκε σπόνσορας να αναλάβει το κόστος της επέμβασης, επειδή τα οικονομικά του σωματείου μας δεν επιτρέπουν να καλύψουμε τέτοια έξοδα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον ευγενή δωρητή από την Ολλανδία!!!
Όποιος ενδιαφέρεται για την Νίνα, να περάσει στο καταφύγιο. Αυτή η αξιαγάπητη σκύλα θα χαιρόταν πάρα πολύ για ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, μερικά χάδια παραπάνω και μια μεγαλύτερη βόλτα. Αν έχετε διάθεση και λίγο χρόνο ελάτε σε επαφή μαζί μας στο
6994237787 ή 2273061662

Related posts

Ευ και chef προτείνουν «Samos Nectar» και «Ερημίτη»

admin

Η 79 ΑΔΤΕ για την άσκηση “Παρμενίων 2023”

admin

Η Ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου κοντά στους Πλημμυροπαθείς

admin

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Βαθέoς

admin

Ο Πύργος Λογοθέτη Λυκούργου θα παραμείνει κλειστός λόγω απουσίας φυλακτικού προσωπικού

admin

26 Σεπτεμβρίου 2000 – Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα» 

admin

Ασταμάτητες οι ροές των παράνομων μεταναστών στη Σάμο – Έφτασαν 191 άτομα σε δυο μέρες

admin

Αλίμονο μας αν περιμένουμε τους Πέρσες

admin

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Σάμου: Κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ – Πέμπτη 28/9

admin