25.5 C
Σάμος
25/06/2024
Σαμιακά

Συγκινητικό-Πώς βγήκε νικήτρια η Νίνα στη μάχη με τον καρκίνο

Νικήτρια βγήκε από την περιπέτεια της υγείας της, το κυνηγόσκυλο με το όνομα Νίνα,που φιλοξενείται στο καταφύγιο ζώων στη Σάμο.

Στη Νίνα είχε διαγνωστεί κακοήθης καρκίνος στο πόδι. Οι εθελοντές το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, δεν την άφησαν στην μοίρα της .

Η Νίνα χειρουργήθηκε και  είναι μία χαρά στην υγεία της.

Το φιλοζωικό Σωματείο Σάμου για την περιπέτεια του κυνηγόσκυλου σημειώνει:

Αυτή είναι η Νίνα. Είναι κυνηγόσκυλο, εγκαταλείφτηκε πριν από ένα χρόνο στο καταφύγιο, προφανώς επειδή γέρασε (είναι 9 χρονών) και δεν έκανε πλέον για το κυνήγι. Στην αρχή ήταν σκελετωμένη, αλλά σιγά σιγά πήρε βάρος μέχρι που μετά την στείρωση της έγινε χοντρούλα. Μετά από εξέταση αίματος διαπιστώθηκε, ότι έχει Λεϊσμανίαση (ευτυχώς με χαμηλούς δείκτες). Ξεκινήσαμε φαρμακευτική αγωγή. Αργότερα εμφανίστηκε και κακοήθης όγκος στο πόδι της. Κλασσική περίπτωση για ευθανασία, αλλά…..
Όλα τα μέλη της ομάδας καταφύγιου διαφωνήσαν. Τα μάτια της, όλη η συμπεριφορά της μας δείξανε, πως αυτό το σκυλάκι έχει την απόλυτη θέληση να ζήσει παρόλα τα προβλήματα της. Η Νίνα έχει γνωρίσει χειρότερα: ήταν απλά εργαλείο, καμία αγάπη από το αφεντικό της και όταν δεν λειτουργούσε πλέον σαν εργαλείο στερήθηκε ακόμη και τα απαραίτητα μέχρι που την ‘πέταξε’ μια νύχτα στο καταφύγιο.
Δεν είναι πολλά, που της προσφέρουμε εκεί – επαρκή τροφή, φρέσκο νερό, ένα κλουβάκι με χαλί, μια μικρή βόλτα κάθε μέρα και προ πάντων ένα χάδι και λίγη αγάπη. Για την Νίνα φαίνεται, πως είναι αρκετά, η ευγνωμοσύνη της και η εμπιστοσύνη σε μας είναι τεράστια.
Η χαρά της, όταν μας βλέπει δεν περιγράφεται.
Συμφωνήσαμε να μαζέψουμε χρήματα για τα έξοδα μιας χειρουργικής επέμβασης. Αυτή έγινε την περασμένη εβδομάδα. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η ανάρρωση της πάει θαυμάσια.
Ευτυχώς βρέθηκε σπόνσορας να αναλάβει το κόστος της επέμβασης, επειδή τα οικονομικά του σωματείου μας δεν επιτρέπουν να καλύψουμε τέτοια έξοδα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον ευγενή δωρητή από την Ολλανδία!!!
Όποιος ενδιαφέρεται για την Νίνα, να περάσει στο καταφύγιο. Αυτή η αξιαγάπητη σκύλα θα χαιρόταν πάρα πολύ για ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, μερικά χάδια παραπάνω και μια μεγαλύτερη βόλτα. Αν έχετε διάθεση και λίγο χρόνο ελάτε σε επαφή μαζί μας στο
6994237787 ή 2273061662

Related posts

Δράση καθαρισμού της Πλατείας Πυθαγόρα

admin

Fabio Giardina για ΜΕΘ Γ.Ν Σάμου: Αναμένουμε έμπρακτες και άμεσες κινήσεις, όχι καθησυχαστικά παραμύθια    

admin

Απίστευτος ο Απόστολος Χρήστου με ρίζες από τη Χώρα Σάμου κατέκτησε και πάλι το χρυσό στα 50 μέτρα ύπτιο !

admin

Τα Τρόπαια του Ολυμπιακού στη Σάμο

admin

Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Ονομαστήρια του Ποιμενάρχου μας

admin

Εκπτωτικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους

admin

Διάσωση Σουηδών τουριστών στον Κέρκη

admin

Έντονη διαμαρτυρία του Μητροπολίτη Σάμου προς τον Υπουργό Υγείας

admin

Η Ε.Ν.Ι.Σ για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

admin