30 C
Σάμος
02/07/2022
Περιφερειακά

Συγχαρητήρια επιστολή στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αγαπητές/οί μέχρι πρότινος μαθήτριες/ές,

Παραφράζοντας τους στίχους του λαϊκού τραγουδιού «όσο υπάρχουν δάσκαλοι θα βγαίνουν μαθητάδες» μπορούμε να πούμε «όσο υπάρχουν εξετάσεις θα βγαίνουν αποτελέσματα».

Εμείς που διακονούμε την εκπαίδευση απευθύνουμε τον καλό, επαινετικό και παροτρυντικό λόγο σε όλους· σε όσους χαίρονται για το αποτέλεσμα των εισαγωγικών, καθώς και σε όσους δεν υπήρξε αντάξιο των προσδοκιών τους. Αυτή τη χρονική στιγμή οι μεν χαρείτε την επιτυχία του στόχου σας, οι δε αναστοχαστείτε. Για όλους είναι μια νέα αρχή, απ’ τις πολλές που θα κάνετε στη ζωή σας.

Δεν αρκεί, όμως, να γίνεται μόνο καλοί φοιτητές, επιστήμονες και μελλοντικοί επαγγελματίες. Αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά με λίγη προσπάθεια μπορούν να τα αποκτήσουν οι περισσότεροι/ες. Όσοι πορεύονται με τις αρχές του ανθρωπισμού θεωρούν ότι οι νέοι πρέπει να μορφώσουν ταυτοχρόνως και καλό χαρακτήρα.

Ας σκέφτεστε, όσο μπορείτε, τη φράση του Καζαντζάκη: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης», έστω κι αν είναι υπερβολή. Αν νιώσετε αυτό το χρέος τότε θα νιώσετε και συνυπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία, σε κάθε περίοδο της ζωής σας. Έτσι, ως θετικά ενεργά μέλη της θα συμβάλλεται στην πρόοδό της ή με την αδράνεια θα διαπιστώνετε την πορεία της που οι άλλοι θα ορίζουν.

Αγαπητές/οί μέχρι πρότινος μαθήτριες/ές,

Γνωρίζουμε ότι κοπιάσατε για χρόνια κι όχι μόνο με τις τελευταίες εξετάσεις. Ξεκουραστείτε, γευθείτε τους καρπούς των κόπων σας, ζυγιάστε τις δυνάμεις σας, χαράξτε τα μελλοντικά βήματά σας και ξεκινήστε τη νέα περίοδο της ζωής σας.

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες και στις οικογένειες τους. Αλλά και σε όσους προσδοκούσαν άλλο αποτέλεσμα τους προτρέπουμε να κάνουν νέα αρχή.

Καλή συνέχεια σε όλους.

 

Ο Περιφερειακός Δ/ντής

Π. & Δ. Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου

Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

Αριστείδης Καλάργαλης

Αριστείδης Καλάργαλης

 

Related posts

Το μήνυμα του Πανάγου Κουφέλου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

admin

Έπεσαν οι υπογραφές για συμβάσεις έργων στη Σάμο

admin

Μουτζούρης: Αναβαθμίζεται το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου – Παραλία και Beach Volley θα αναδείξουν την πρωτεύουσα

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη στο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποδέχθηκε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή

admin

Επίσκεψη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Λεωνίδα Αθηνάδη στην Ικαρία

admin

Τι λέει το ΓΠΑ για την μελλοντική πιστοποίηση της Μπούκνας και του κρεμμυδιού Κουμεϊκων ως προϊόντων ΠΟΠ ή ΠΓΕ

admin

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στις εκδηλώσεις “Big City Festival”

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη στη Deutsche Welle

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα