Connect with us

Αστυνομικά - Λιμενικά

Συλλήψεις 138 παράνομων μεταναστών το τελευταίο 24ωρο

Published

on

Τουλάχιστον 138 παράνομοι μετανάστες από το Αφγανιστάν και τη Νέα Ερυθραία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Frontex το τελευταίο 24ωρο στο νησί της Σάμου.

Από το πρωί της Τετάρτης και μέχρι σήμερα Πέμπτη στις 8 το πρωί, οι αρχές εντόπισαν τρεις μηχανοκίνητες λέμβοι στις θαλάσσιες περιοχές βόρεια της Σάμου (65),νότια του Πυθαγορείου(37) και του Πράσσου (36 άτομα).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Έλεγχου Συνόρων στη Σάμο μέχρι και χθες Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται 5.136 πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στο ΚΥΤ Σάμου χωρητικοτητας 648 ατόμων διαμένουν 4.812 πρόσφυγες και μετανάστες, 50 άτομα οι οποίοι είχαν παραβατική συμπεριφορά κρατούνται στα κρατητήρια του Α.Τ Σάμου και 274 άτομα διαμένουν εκτος δομής σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

 

Comments

comments

Αστυνομικά - Λιμενικά

Η Τροχαία στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου – Μαθήματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά

Published

on

By

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Σάμου επισκέφθηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου όπου ενημέρωσαν 32 μαθητές για την οδική ασφάλεια.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τις Υπηρεσίες Τροχαίας του Σώματος και περιλαμβάνουν ενημέρωση των μαθητών για την οδική ασφάλεια και τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, παρουσίαση της λειτουργίας εξοπλισμού των Υπηρεσιών Τροχαίας και χρηστικές συμβουλές σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Σκοπός των ενημερωτικών αυτών προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά, από μικρή ακόμα ηλικία, σωστή οδική παιδεία και αγωγή για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 10 Νοεμβρίου

Published

on

By

Ανακοινώνεται ότι, ενόψει των προγραμματισμένων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στη Σάμο την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 , για τον εορτασμό της 107ης Επετείου Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο οδικό δίκτυο της πόλης οι -κατά περίπτωση- απαιτούμενες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και κατά τις ώρες από 09.00 έως 14.00 της 10-11-2019, θα πραγματοποιηθούν:

Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Πυθαγορείου – Σάμου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής από τη θέση «Σιδερένιο Γεφύρι» έως και τον «Άνω Κόμβο Μαλαγαρίου».

Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς εντός της πόλης της Σάμου.

Προσωρινή αντιστροφή της κατεύθυνσης κυκλοφορίας α) στην οδό Φωτιάδου, στο τμήμα αυτής από τη συμβολή της με την οδό Σοφούλη έως και τη συμβολή της με την οδό Καπετάν Λαχανά και β) στην οδό Πασχάλη, στο τμήμα αυτής από τη συμβολή της με την οδό Καπετάν Λαχανά έως και τη συμβολή της με την οδό Κανάρη, καθώς και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς.

Επιπρόσθετα, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.00 ώρα της 09-11-2019 έως την 14.00 ώρα της 10-11-2019, δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων, σε όλο το μήκος των οδών Φωτιάδου, Πασχάλη, Γερογιαννάκη (παραπλεύρως Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος) και Κανάρη (όπισθεν Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος), καθώς επίσης περιμετρικά της Πλατειάς Δημαρχείου και της Πλατείας Ηρώων (έμπροσθεν Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος).

Το Τμήμα Τροχαίας Σάμου θα προβεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές, στις απαραίτητες ενέργειες, για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στις εν λόγω περιοχές.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για τη διευκόλυνσή τους καθώς και για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Εντοπισμός μεταναστών και σύλληψη Σύριου χειριστή της λέμβου στη Σάμο 

Published

on

By

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Σάμο

Στον εντοπισμό 47 παρανόμως εισερχόμενων στη χώρα αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες της Πέμπτης , στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, στην περιοχή ”Κέδρος”  οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην ακτή, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο 35χρονος Σύριος χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμο.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη Σάμο στις 6 Νοεμβρίου ήταν: 6.379 αιτούντες άσυλο, εκ των οποίων οι 6.156 βρίσκονται στον καταυλισμό του ΚΥΤ  με χωρητικότητα 648.

Παράλληλα χθες υπήρξαν 2 επιστροφές βάσει κοινής δήλωσης.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017