11.7 C
Σάμος
10/12/2023
Σαμιακά

Συλλαλητήριο για την Υγεία στο Καρλόβασι

Συλλαλητήριο για το ζήτημα της Υγείας στο νησί μας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στο δημοτικό γήπεδο Καρλοβάσου.

Σε κοινή τους ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρουν:

“Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,

Νέοι και νέες,

Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και στις μονάδες υγείας στο νησί μας είναι επικίνδυνες και εγκληματικές για τις ζωές των παιδιών μας, των οικογενειών μας και τις δικές μας. Σήμερα ήταν ένα νέο παιδί, χθες ένας πολύτεκνος πατέρας, προχθές ένας άλλος συνάνθρωπός μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Δεν ανεχόμαστε σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο, άνθρωποι να κινδυνεύουν ή να πεθαίνουν αβοήθητοι επειδή οι κυβερνώντες «υπολογίζουν» την υγεία του λαού ως κόστος μετατρέποντάς τη σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και όχι σε κοινωνικό αγαθό που πρέπει να απολαμβάνει ο καθένας μας. Δεν ανεχόμαστε ολόκληρο το νησί να είναι με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια, η παιδιατρική κλινική να κινδυνεύει με κλείσιμο και να λειτουργεί μόνο με μία γιατρό, να λείπουν ειδικότητες και άλλες να είναι μονήρεις επειδή δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δεν ανεχόμαστε να μην μπορεί κάποιος να κάνει τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις ή να έχει την αναγκαία ιατρική φροντίδα και νοσηλεία λόγω ελλείψεων προσωπικού και μηχανημάτων ή να βάζει το χέρι στην τσέπη (αν έχει) για να μετακινηθεί εκτός Σάμου. Δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν όλοι αυτοί που με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση την Υγεία.

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και έχουν ως βάση τους τη συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία, από όλες τις κυβερνήσεις, που οδηγεί στην έλλειψη προσωπικού, σε κακή λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας, στην εντατικοποίηση και καταπόνηση των υγειονομικών και στην αδυναμία παροχής υψηλού επιπέδου περίθαλψης στους ασθενείς, την ίδια ώρα που δίνουν πακτωλό χρημάτων και φοροαπαλλαγών σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου της υγείας.

Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο! Η υγεία του λαού είναι προτεραιότητα για το εργατικό και λαϊκό κίνημα γιατί αφορά την ίδια τη ζωή του λαού μας. Το Εργατικό Κέντρο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου ακόμη μια φορά καταγγέλλουν, καταδικάζουν και κινητοποιούνται ενάντια στην ελλιπή στελέχωση του ΕΚΑΒ και των μονάδων υγείας του νησιού.

Απαιτούμε να δοθούν λύσεις ΤΩΡΑ!

Να σταματήσει επιτέλους η εγκληματική πολιτική στην Υγεία

Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να στελεχωθεί άμεσα το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με πληρώματα ασθενοφόρων, καθώς και όλες οι μονάδες υγείας του νησιού μας με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, γονέων και κηδεμόνων, αθλητικούς, πολιτιστικούς και όλους τους φορείς της Σάμου να συμμετέχουν με αποφάσεις τους στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ”.

Related posts

Πόσο θα κοστίζει η νέα τουριστική βίζα για τους Τούρκους

admin

Συνάντηση του Επιμελητηρίου Σάμου με τον νέο Γενικό Πρόξενο Σμύρνης

admin

Ευχαριστήριο προς την Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Νέα γενική συνέλευση αγροτών στον Πύργο

admin

ΕΚΤ Σάμου: Έκοψαν το ρεύμα για… 370 ευρώ, σε οικογένεια με μωρό!

admin

Αγιασμός της νέας εκπαιδευτικής σειράς Εθελοντών Υγείας του Ερυθρού Σταυρού Σάμου

admin

Εκδηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σάμο για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας

admin

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη αναγκών του Γ. Ν. Σάμου με ιατρικό προσωπικό

admin

Στάση εργασίας την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Σάμου

admin