Connect with us

Σαμιακά

Συμβουλές για γυμναστική στο σπίτι

Published

on

Η γυμναστική στο σπίτι για κάποιους μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει να γυμνάζονται σε χώρους με άλλες ομάδες ατόμων, με τη βοήθεια ενός personal trainer στην Αθήνα φερ ειπείν, σε γυμναστήρια ή και σε υπαίθριους χώρους. Και είναι κατανοητό, από τη στιγμή που πιθανότατα να κοιτάζετε μια οθόνη τηλεόρασης ή ενός υπολογιστή για να να κάνετε τις ασκήσεις γυμναστικής σας. Μπορεί αυτή η συνολική εμπειρία να φαντάζει βαρετή σε ανθρώπους που μέχρι πρότινος γυμνάζονταν σε πολυσύχναστους χώρους γυμναστηρίων. Αλλά οι εποχές άλλαξαν και το ίδιο και οι συνήθειές μας.

Έτσι λοιπόν μπορείτε και εσείς να αποκτήσετε την διάθεση για άθληση στο σπίτι σας, επιλέγοντας όλες εκείνες τις ασκήσεις που σας ενδιαφέρουν και όλον εκείνον τον εξοπλισμό που απαιτείται για τις ασκήσεις που εσείς επιλέγετε. Πάμε να δούμε ορισμένες σημαντικές συμβουλές για τη γυμναστική στο σπίτι σας.

Ετοιμάστε τον εξοπλισμό σας

Είναι αρκετά καλή ιδέα να επενδύσετε σε ένα ή και περισσότερα ζεύγη από βαράκια, καθώς και οποιοδήποτε άλλο εξοπλισμό που μπορεί να βελτιώσει την προπόνησή σας, για παράδειγμα ένα στρώμα γυμναστικής. Βέβαια και τα χαλιά διάδρομοι είναι μια λύση, στην περίπτωση που δεν θέλετε να αγοράσετε στρώμα γυμναστικής. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αισθανθείτε περισσότερο προετοιμασμένοι για τις εικονικές σας συνεδρίες, αποκτώντας και ένα επιπλέον κίνητρο.

Επιλέξτε τη μουσική σας

Εκτός και αν χρειάζεται να ακούτε τη φωνή του εκπαιδευτή που σας καθοδηγεί στην οθόνη σας, τότε μπορείτε να βάλετε την αγαπημένη σας μουσική. Η αγαπημένη σας μουσική θα σας αυξήσει την διάθεση για άθληση και πιθανόν και την προσωπική σας απόδοση.

Γυμναστείτε με το φίλο/συγκάτοικο/σύζυγο σας

Και τι σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πάτε γυμναστήριο μαζί με τους υπόλοιπους και ότι έχετε “κολλήσει” στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σας; Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε αυτή την εμπειρία της γυμναστικής με το φίλο και συγκάτοικό σας. Με το να μοιράζεστε με κάποιο άλλο άτομο την εμπειρία της εκγύμνασης στο σπίτι, είναι ευεργετικό και λειτουργεί θετικά και για τους δύο. Εξάλλου όταν ο ένας θα προσπαθήσει με δικαιολογίες να αποφύγει την εκγύμναση της ημέρας, πιθανόν ο άλλος να καταφέρει να τον μεταπείσει. Πιθανόν.

Δοκιμάστε νέα πράγματα

Εάν η συνηθισμένη προπόνησή σας στο γυμναστήριο, δεν μοιάζει καθόλου με την εκγύμνασή σας στο σπίτι, μην απογοητεύεστε. Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι τρόποι εκγύμνασης στο σπίτι, που είναι εξίσου αποτελεσματικοί. Αρκεί να τους ανακαλύψετε. Μπορεί ψάχνοντας στο διαδίκτυο να ανακαλύψετε έναν καινούργιο τρόπο εκγύμνασης και χαλάρωσης όπως η γιόγκα, κάτι το οποίο πριν αρκετό καιρό να μην περνούσε καν σαν σκέψη από το μυαλό σας.

Δημιουργήστε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Είναι αρκετά εύκολο να αναβάλεις την επίσκεψή σου στο γυμναστήριο, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, όπως ότι το γυμναστήριο βρίσκεται  μακριά από το σπίτι σου, ότι έχεις καθυστερήσει και δεν θα προλάβεις, ότι μόλις γύρισες από τη δουλειά σου κτλ.

Όμως είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρίσκεσαι σε ένα χώρο όπου μπορείς να γυμναστείς ανα πάσα ώρα και στιγμή. Γι’ αυτό λοιπόν, δημιουργώντας ένα σταθερό και αποτελεσματικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα, όχι μόνο καταφέρνεις να είσαι πιο υπεύθυνος απέναντι στις προπονήσεις σου, αλλά και πιο οργανωτικός και στις υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής σου. Μπορεί πλέον η γυμναστική στο σπίτι να είναι η μόνη μας επιλογή, αλλά εμείς μπορούμε να αδράξουμε όλα αυτά τα θετικά που μπορεί να μας προσφέρει.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Στo “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

Published

on

By

Στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Στo “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος, απο αύριο Σάββατο 27 Φεβρουάριου ως την Δευτέρα 8 Μαρτίου, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα. Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, κατά την διάρκεια της σημερινής επίσημης ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση, ανέφερε πως παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου, καθώς από 7 κρούσματα στις 17 Φεβρουαρίου μέχρι και χτες είχαν αυξηθεί σε 45.

Aποστολή SMS για τις μετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00-05.00, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο, στις 6 το πρωί στη Σάμο, μετά την ένταξή της σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για τις περιοχές της κατηγορίας Β.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις:

Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση δηλαδή σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.
Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2.
Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 3.
Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητού στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις (δηλαδή παροχή βοήθειας, μεταφορά συζύγου ή συγγενούς στην εργασία του και συνοδεία μαθητή), αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 4.
Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Σχολεία

Η εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν σε δημοτικά και γυμνάσια θα γίνεται δια ζώσης, ενώ στα Λύκεια με τηλεκπαίδευση

Λιανεμπόριο, κομμωτήρια

Η λειτουργία του λιανεμπορίου θα γίνεται με τη μέθοδο click away, ενώ με προκαθορισμένο ραντεβού θα μπορούν να γίνονται οι αγορές σε καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, και η μετάβαση σε κομμωτήρια και καταστήματα προσωπικής περιποίησης.

Να σημειωθεί πως πέραν αυτών των μέτρων αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ, που να προσδιορίζει επακριβώς το τι θα ισχύει για την περίπτωση της Σάμου.

Νωρίτερα ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου, και του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης οι 13 περιφερειάρχες της χώρας, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε εκτενώς τους παριστάμενους για την επιδημιολογική εικόνα κάθε μίας από τις 13 Περιφέρειες.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η σε βάθος ενημέρωση των περιφερειαρχών για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού και ο καλύτερος συντονισμός όλων των υπό την εποπτεία τους φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκε η σύσκεψη να επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή για την αμφίδρομη ενημέρωση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δράσεών τους.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Νέο Τμήμα για χορήγηση αδειών διαμονής επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Published

on

By

Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου ανοίγει τις πόρτες του το νέο Τμήμα για χορήγηση αδειών διαμονής επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Στόχος είναι η ενίσχυση της νόμιμης μετανάστευσης και η προσέλκυση νέων επενδύσεων με προφανή οφέλη για την ελληνική οικονομία, μέσα από την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών τρίτων χωρών που θέλουν να καταθέσουν αίτημα επενδυτικής άδειας ( golden visa).  

Oι πολίτες τρίτης χώρας με τα μέλη της οικογένειά τους, καθώς και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση χορήγησης άδειας διαμονής:

Α) για επενδυτική δραστηριότητα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.4251/2014, όπως ισχύει, ή  

Β) μόνιμου επενδυτή, βάσει των διατάξεων του άρθρου 20Β του ν. 4251/2014, όπως ισχύει  

θα εξυπηρετούνται από το Τμήμα Αδειών Διαμονής Επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών που βρίσκεται στο κτίριο του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου επί της Λεωφ. Θηβών 196-198, Άγιος Ιωάννης ΡέντηςΝίκαια. 

  • Το τηλέφωνο επικοινωνίας για ημερομηνία και ώρα προσέλευσης στην Υπηρεσία είναι : (+30) 213-162-9039 

  • Για πληροφορίες, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι (+30) 213-162-9031 

Ερωτήματα και διευκρινήσεις σχετικά με  

  • αιτήματα που έχουν υποβληθεί στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Επενδυτών του Υπουργείου αποστέλλονται στο e-mail:  [email protected]  

  • γενικές πληροφορίες, προς εξυπηρέτηση των πολιτών στο e-mail[email protected] 

Επισημαίνεται ότι οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που έχουν ορίσει ραντεβού για την υποβολή αιτημάτων πλην των ανωτέρω κατηγοριών (επενδυτή άρθρου 16 και μόνιμου επενδυτή άρθρου 20Β, του ν.4251/2014) παρακαλούνται όπως καλέσουν στο τηλέφωνο 210-4141664 προκείμενου να τα τροποποιήσουν. 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή