16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Δήμος

Συμμετοχή και Βράβευση του Δήμου Ανατολικής Σάμου στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ

Συμμετοχή και Βράβευση του Δήμου Ανατολικής Σάμου στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων ( ΕΔΔΥΠΠΥ ).
 
Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συμμετείχε στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), που διεξήχθη το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου 2022, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με την εκπροσώπηση υπηρεσιακών στελεχών της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας. Στο Συνέδριο με θέμα “Η αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για ενιαία υγεία και έναν καλύτερο πλανήτη”, αναπτύχθηκαν οι έξι (6) πυλώνες πολιτικής των Υγιών Πόλεων (Άνθρωποι, Ειρήνη, Ευημερία, Συμμετοχή, Τόπος, Πλανήτης) και παρουσιάστηκαν οι πολιτικές και οι καλές πρακτικές που ακολουθούν οι Δήμοι με στόχο τη διατήρηση της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών τους.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ και καταρτίστηκε η πολιτική διακήρυξη στην οποία μεταξύ άλλων, τα μέλη του Δικτύου συμφώνησαν ότι «η αυτοδιοίκηση είναι κοντά στον άνθρωπο για ενιαία υγεία και ένα καλύτερο πλανήτη» και ότι οι Τοπικές Αρχές πρέπει να έχουν φωνή και να απαιτούν να ακούγονται στα κέντρα των αποφάσεων.
Το Συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με τις βραβεύσεις των Δήμων μέλων του ΕΔΔΥΠΠΥ οι οποίοι έχουν προχωρήσει στη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έλαβε έπαινο Κοινωνικής Προσφοράς για την πρόληψη της υγείας, μέσω της θεσμοθέτησης του ΚΕΠ Υγείας. Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, η Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας κα. Σοφία Θάνου.

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin