28.9 C
Σάμος
02/07/2022
Περιφερειακά

«Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο»- Πρόγραμμα επισκέψεων στη Δυτική Σάμο

Πρόγραμμα επισκέψεων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με το συνδυασμό «Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο» του Γιάννη Σπιλάνη, στη Δυτική Σάμο.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Έναρξη επισκέψεων: 18 η ώρα (6 μ.μ.).

Προορισμοί: Σκουρέικα, Κουμέικα, Πλάτανος

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Έναρξη επισκέψεων: 18 η ώρα (6 μ.μ.).

Προορισμοί: Κοντακέικα, Υδρούσσα, Λέκα και Καστανιά

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Έναρξη επίσκεψης: 10 η ώρα π.μ.

Προορισμός: Καρλόβασι, μαζί με τον επικεφαλής του Συνδυασμού  Γιάννη Σπιλάνη

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Έναρξη επίσκεψης: 10 η ώρα π.μ.

Προορισμοί: Μαραθόκαμπος, Όρμος, Βοτσαλάκια, μαζί με τον επικεφαλής του Συνδυασμού Γιάννη Σπιλάνη

 

Β. ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ» ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΐΟΥ 2019 ΤΟ ΒΡΑΔΥ 

     Προσκαλούμε όλες/ους τις/ους φίλες/ους του Συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών

για το Βόρειο Αιγαίο» το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, το βράδυ 20 η ώρα (8 μ.μ.), σε ανοιχτή συγκέντρωση μαζί με τους 11 υποψηφίους συμβούλους για την Περιφέρεια Β.Α., και στην κεντρική ομιλία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιάννη Σπιλάνη, στο κοινωνικό καφενείο «Επίκουρος» στην Χώρα Σάμου.

Ειδικότερα για την Σάμο, ΣΤΟΧΟΙ μας είναι:

  1. Η τροποποίηση του ισχύοντος χωροταξικού
  2. Η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού
  3. Η ολοκλήρωση έργων που η ωρίμανσή τους καθυστερεί επί έτη και η δρομολόγηση νέων υποδομών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου.
  4. Η στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα με στόχο την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με επακόλουθο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με ικανοποιητικό εισόδημα.
  5. Η εφαρμογή ενός καινοτόμου μοντέλου τουρισμού για την Σάμο σε σύνδεση με τα ποιοτικά προϊόντα  και με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού: Πυθαγόρας, Ευπαλίνος, Σαμιακός Οίνος,  τουρισμός περιπατητικός, φυσιολατρικός, θρησκευτικός, πολιτιστικός, συνεδριακός, αναρριχητικός,  σε συνεργασία με τα άλλα νησιά του Αιγαίου, και με διασφάλιση σωστών ενδοεπικοινωνιών.
  6. Στήριξη της επιχειρηματικότητας
  7. Η διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών Υγείας-Παιδείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής συνοχής με συνεχή πίεση και διεκδίκηση από την Κεντρική Εξουσία, Αυτοδιοίκηση, κοινωνία, τους φορείς και το πανεπιστήμιο.
  8. Η ανάδειξη και διάσωση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του νησιού.

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ:

Δανούσης Γιώργος, Χημικός, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Καρλόβασι Σάμου. Πρώην συνεργάτης της Τ.Ε.Δ.Κ. για την ανάλυση δειγμάτων πόσιμου νερού στο Ν. Σάμου. Ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης, του Περιβαλλοντικού Συλλόγου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Καρλοβάσου.

Δεμερτζή Ελπινίκη (Πένη), καθηγήτρια Φυσικής στο Γ.Ε.Λ. Σάμου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου, Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δ/θμιας Εκπ/σης (ΠΥΣΔΕ) Σάμου και Αναπληρωματικό μέλος αντιπροέδρου Δ.Σ Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Δραπανιώτης Μανώλης, ηχολήπτης, εθελοντής πυροσβέστης στο κλιμάκιο Βαθέος Σάμου

Καλομοίρης Πέτρος, συνταξιούχος γεωπόνος. Πρώην Διευθυντής της Δ.Α.Ο.Κ. (Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτην/κης) Π.Ε. Σάμου. Ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Ν.Ο. Σάμου, τώρα αντιπρόεδρος.

Κάρλας Μανώλης, Γιατρός Παθολόγος-Διαβητολόγος, πρώην Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου. Υπηρέτησε ως Κοινοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος επί σειρά ετών και ως αιρετός Νομάρχης Σάμου την περίοδο 2003-2010.

Κουτσοδόντης Γιώργος, Χημικός-Οινολόγος, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου Σάμου. Πρώην Δήμαρχος και Προϊστάμενος του Οινοποιείου Καρλοβάσου Ε.Ο.Σ.Σ.

Κυριαζής Κώστας, συνταξιούχος στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας

Λουκαδάκης Γιάννης, έμπορος, πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Σάμου, Γραμματέας Επιμελητηρίου Σάμου και πρώην μέλος Εθν. Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδας (Ε.Σ.Ε.Ε.)

Μαρκοπούλου Πηνελόπη, υπάλληλος του Δήμου Σάμου-Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δημόσιας Υγείας. Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κοιν.Σ.Επ.»

Μήλιου Αναστασία, Υδροβιολόγος, Δ/ντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» στην Σάμο

Ξάνθος Αλέξανδρος-Άρης, Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας, μέλος της «Κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα – αλληλεγγύη» της Σάμου

 

Related posts

Το μήνυμα του Πανάγου Κουφέλου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

admin

Έπεσαν οι υπογραφές για συμβάσεις έργων στη Σάμο

admin

Μουτζούρης: Αναβαθμίζεται το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου – Παραλία και Beach Volley θα αναδείξουν την πρωτεύουσα

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη στο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποδέχθηκε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή

admin

Επίσκεψη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Λεωνίδα Αθηνάδη στην Ικαρία

admin

Τι λέει το ΓΠΑ για την μελλοντική πιστοποίηση της Μπούκνας και του κρεμμυδιού Κουμεϊκων ως προϊόντων ΠΟΠ ή ΠΓΕ

admin

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στις εκδηλώσεις “Big City Festival”

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη στη Deutsche Welle

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα