Connect with us

Περιφερειακά

Συνάντηση ενημέρωσης “Προστάτεψε την καρδιά σου”

Published

on

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου  στη Σάμο η συνάντηση ενημέρωσης “Προστάτεψε την καρδιά σου”, που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Ιατρικός Σύλλογος και ο Σύλλογος συνταξιούχων Σάμου.
Στον σύντομο χαιρετισμό της η Χριστιάνα Καλογήρου επεσήμανε:
“Χαίρομαι για την πρωτοβουλία αυτής της ενημερωτικής συνάντησης.
Προστάτεψε την καρδιά σου. Το ακούμε συχνά και στην εποχή μας όπως αυτή εξελίσσεται και έχει ιδιαίτερη αξία.
Εσείς, που είναι το αντικείμενό σας, πρέπει συχνά να μας το υπενθυμίζεται με ένταση και επιμονή, γιατί όσο και αν αυτό είναι σπουδαίο οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους το παραβλέπουν και το ξεχνάμε.
Μην μας αφήνετε να ξεχνάμε”.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης,
Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Yale University,ο Γεράσιμος Σιάσος, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών & Harvard University, ο Δημήτριος Τσιαχρής, Διευθυντής Ηλεκτροφυσιολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Εμμανουήλ Βαβουρανάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Διευθυντής Γ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών & Ohio State University.

Comments

comments

Περιφερειακά

Στο συνδυασμό του Κώστα Μουτζούρη ο Πολυκράτης Κωνσταντινίδης

Published

on

By

Μία νέα υποψηφιότητα από τη Σάμο ανακοίνωσε ο συνδυασμός “Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο”, με επικεφαλής τον κ. Κώστα Μουτζούρη.

Πρόκειται για τον Πολυκράτη Κωνσταντινίδη, εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος Σάμου.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Μουτζούρης και Σπυράκος στη Σάμο

Published

on

By

Στη Σάμο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο  ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης με τον συνδυασμό ¨Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο” κ.Κώστας Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον καθηγητή Αντισεισμικών κατασκευών και Διευθυντή του εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνο Σπυράκο προκειμένου να διαμορφώσουν  άποψη για  δημόσια κτίρια  τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα στατικότητας  και εκφράζονται φόβοι από τους κατοίκους του  νησιού ως προς την επικινδυνότητα τους.

 Το πρώτο κτίριο επίσκεψης ήταν το Δημοτικό Άνω Βαθέος, το οποίο βρέθηκε με επάρκεια, ο Ναός της Αγίας Τριάδας στον Παγώνδα, σημείο που προκάλεσε σκέψεις στους ειδικούς καθώς έχουν γίνει αφαιρετικές παρεμβάσεις, οπότε θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω  επιστημονική διερεύνηση.

Τέλος  το τρίτο σημείο, ο άλλος ναός του Παγώνδα κρίθηκε κατάλληλος από τον κο Σπυράκο που συνόδεψε τον Πρύτανη προκειμένου να εξετάσει ως ειδικός τα προβληματικά κτήρια δίνοντας τις δικές του προτάσεις και λύσεις .

O κος Σπυράκος  ανέφερε χαρακτηριστικά : «Προσκλήθηκα από τον καθ. κ. Κώστα Μουτζούρη, πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ και προσωπικό μου φίλο να επισκεφτούμε κτήρια στη Σάμο που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής .  Για τα κτίρια αυτά είχαν υπήρχαν αιτήματα σχετικά με την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασή τους,  τη δυνατότητα επέκτασής τους και γενικά την αξιοποίησής τους.

Με την ιδιότητά μου ως καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών επισκέφτηκα  τις σχολικές εγκαταστάσεις του δημοτικού σχολείου στο Άνω Βαθύ, τον Ι.Ν. του Αγίου Χαραλάμπους στο Βαθύ και τους δύο Ι.Ν. στον Παγώνδα. Πιστεύω ότι οι απόψεις που διατύπωσα θα φανούν χρήσιμες για την τοπική κοινωνία.»

Η δέσμευση προς τους κατοίκους των νησιών για την  συνεργασία και  ουσιαστική αξιοποίηση των επιστημόνων που ο Πρύτανης έχει τόσο φιλική όσο και επαγγελματική σχέση- προς όφελος των κοινωνιών – με άρτια έργα υποδομής ,αποτελεί μια πραγματικότητα που θα αποκτήσει συνέχεια και μετά την εκλογή του ως Περιφερειάρχης.

Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο :

 

 https://www.youtube.com/watch?v=zsJkKV_NVnA

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Δήλωση του Σταύρου Τάσσου για τη μεταφορά προσφύγων από το ένα νησί στο άλλο

Published

on

By

Είναι απαράδεκτη η προεκλογική τακτική της κυβέρνησης η οποία μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από το ένα νησί του Αιγαίου στο άλλο, από το ένα Hot spot στο άλλο, προκειμένου να εμφανίσει ότι προχωρεί σε μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών αναφέρει σε δήλωσή του ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

“Είναι υποκριτικές οι τοποθετήσεις της απερχόμενης Περιφερειάρχου και των άλλων υποψηφίων που στηρίζονται από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ εφόσον, αυτά τα κόμματα και τα τοπικά τους στελέχη στην περιφέρεια και τους δήμους, στήριξαν την απάνθρωπη επιλογή της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψουν, με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, τα νησιά του Αιγαίου σε χώρο μαζικού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Η λύση είναι να κλείσουν τώρα τα Hot spot και να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά και τη χώρα. Αυτή τη διεκδίκηση εκφράζουν οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στους Δήμους. Αυτό το αίτημα διεκδικούν με μαζικές κινητοποιήσεις οι νησιώτες και αυτό τους καλούμε να το εκφράσουν και με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές καταδικάζοντας τα κόμματα και τους υποψηφίους που στήριξαν την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, απομονώνοντας κάθε ρατσιστική φωνή και το ναζιστικό μόρφωμα της “Χρυσής Αυγής”.

 

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017