16.2 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων με την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης έθεσαν στη νέα στη διοίκηση οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου .

“Την Τετάρτη 8-6-2022 το ΔΣ του συλλόγου μας συναντήθηκε με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, στην οποία θέσαμε όλα τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο μας και ιδιαίτερα σταθήκαμε στα ζητήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων όλου του προσωπικού σε ότι αφορά εφημερίες, νυχτερινά  εξαιρέσιμα και υπερωρίες Απριλίου, Μαΐου, αλλά και στην συνολικότερη χρηματοδότηση του νοσοκομείου, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες και ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Όλα αυτά σε μια περίοδο που οι ανάγκες του κόσμου είναι αυξημένες και λόγο του καλοκαιριού, ο πληθυσμός των νησιών πολλαπλασιάζεται. Άλλα θέματα που θέσαμε ήταν τα σοβαρότατα προβλήματα της υποστελεχωσης, σε όλους τους κλάδους και υπηρεσίες, όπως στην ιατρική υπηρεσία, με τις ιατρικές ειδικότητες που απουσιάζουν εντελώς από το νοσοκομείο και το κίνδυνο το επόμενο διάστημα να κλείσουν τμήματα και μονάδες, όπως ορθοπεδική κλινική λόγου υποστελέχωσης. Επίσης συζητήθηκε η τραγική κατάσταση που υπάρχει στην νοσηλευτική υπηρεσία με μία νοσηλεύτρια σε νυχτερινή βάρδια για όλο το χειρουργικό τομέα, με έναν τραυματιοφορέα σε όλο το νοσοκομείο κατά την νυχτερινή βάρδια, αλλά και τις εκατοντάδες ημέρες κανονικής και ειδικής αδείας που οφείλει η υπηρεσία στο προσωπικό, το οποίο είναι εξουθενωμένο και έχει ξεπεράσει τα όρια του. Συζητήθηκαν ακόμα τα ζητήματα , όπως οι συμβάσεις που λήγουν τέλος Ιούνη και η κατάσταση που υπάρχει  εδώ και ένα χρόνο στο προσωπικό καθαριότητας, στους τραυματιοφορείς και στα εργαστήρια του νοσοκομείου. Ζητήσαμε την αύξηση κονδυλίων για την βελτίωση του διαιτολόγιου και γενικότερα το φαγητό των ασθενών και των εφημερεύων γιατρών. Απαιτήσαμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού  σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, την χορήγηση στο σύνολο κανονικής, εδικής αδείας και ρεπό στους εργαζόμενους που το επόμενο διάστημα θα αλλάξουν σχέσεις εργασίας αλλα και σε όλους όσους λήγουν οι συμβάσεις τους το επόμενο διάστημα, καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.

 

Καμία σαφή απάντηση απάντηση, αλλά ούτε και δεσμεύτηκε η Διοικήτρια  σε τίποτα σε όλα τα ερωτήματα και ζητήματα που της θέσαμε. Για το θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων η απάντηση που μας έδωσεειναι πως πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το γενικό λογιστήριο του κράτους και ελπίζει πως μέχρι τέλους του μηνός Ιουνίου, ίσως να πληρωθούμε. Η Διοικήτρια του νοσοκομείου ακολούθησε την παλαιά γνωστή για εμάς τακτική ότι για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν φταίει μερίδα εργαζομένων , ζήτημα που εμείς το αποκρούσαμε λέγοντας πως η κυβέρνηση εκμεταλευόμενη και την περίοδο της πανδημίας, δεν έπαψε να νομοθετεί υπέρ των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και γενικότερα των ιδιωτικοποιήσεων , της υποχρηματοδότησης, την αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων και την επέκταση των εργασιακών σχέσεων λάστιχο. Το ΔΣ του συλλόγου μας, το επόμενο διάστημα, αφού ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους και όλο το Σαμιακό λαό, θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας , για ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας στους συνανθρώπους μας και ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσει της πλήρης ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας”

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin