24.9 C
Σάμος
24/04/2024
Δήμος

Συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Την Παρασκευή 21/10/2022, αντιπροσωπεία μελών του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων της Σάμου, επισκέφθηκε το Δήμο Δυτικής Σάμου όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη.

Ο Σύλλογος κατέθεσε αναλυτικό πολυσέλιδο υπόμνημα στο Δήμαρχο, θέτοντάς του τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Σάμου και οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μέσα σε κλίμα συνεργασίας και κατανόησης.

Τα ζητήματα που μονοπώλησαν ήταν:

 Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και η αναγκαιότητα για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το οξυμένο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών.

 Η διατήρηση του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων και του προσωπικού που υπηρετεί στον τομέα αυτό, μετά τις διατάξεις του άρθ.34 του ν.4954/2022/09-07-2022 με θέμα «Διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη νησιωτική Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον οποίο οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου εντάσσονται υποχρεωτικά ως μέλη στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με την επωνυμία «Διαχείριση Απορριμμάτων Νομού Χίου Α.Ε» -ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ Α.Ε.

 Ο απεγκλωβισμός και η δυνατότητα συμμετοχής, όλων των συναδέλφων των διασπασμένων Δήμων, στο μέτρο της κινητικότητας, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού.

 Η μεγάλη αναστάτωση έχει φέρει σε πολλούς εργαζόμενους που παρέχουν εδώ και πολλά χρόνια τις υπηρεσίες τους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η υπ’ αριθ. 1548/2022 Απόφαση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ.

 Η  σημαντική συμβολή, στην ομαλή λειτουργία των Δήμων, των εργαζομένων που προσλήφθηκαν με συμβάσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω της πανδημίας του COVID-19 οι οποίοι έχουν προσφύγει δικαστικά και συνεχίζουν να εργάζονται, με προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με τις αποφάσεις του μονομελούς Πρωτοδικείου Σάμου μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 14 Δεκεμβρίου 2022.

Τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με όλους τους εργαζόμενους, στο Δημαρχείο Καρλοβασίων, στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό & στις εγκαταστάσεις του Δήμου στο «Φουρνιώτικο Ρέμα».

Ως Σύλλογος, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζομένων, θα είμαστε δίπλα τους και θα διεκδικούμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin