16.7 C
Σάμος
02/12/2022
Δήμος

Συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Την Παρασκευή 21/10/2022, αντιπροσωπεία μελών του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων της Σάμου, επισκέφθηκε το Δήμο Δυτικής Σάμου όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη.

Ο Σύλλογος κατέθεσε αναλυτικό πολυσέλιδο υπόμνημα στο Δήμαρχο, θέτοντάς του τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Σάμου και οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μέσα σε κλίμα συνεργασίας και κατανόησης.

Τα ζητήματα που μονοπώλησαν ήταν:

 Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και η αναγκαιότητα για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το οξυμένο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών.

 Η διατήρηση του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων και του προσωπικού που υπηρετεί στον τομέα αυτό, μετά τις διατάξεις του άρθ.34 του ν.4954/2022/09-07-2022 με θέμα «Διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη νησιωτική Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον οποίο οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου εντάσσονται υποχρεωτικά ως μέλη στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με την επωνυμία «Διαχείριση Απορριμμάτων Νομού Χίου Α.Ε» -ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ Α.Ε.

 Ο απεγκλωβισμός και η δυνατότητα συμμετοχής, όλων των συναδέλφων των διασπασμένων Δήμων, στο μέτρο της κινητικότητας, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού.

 Η μεγάλη αναστάτωση έχει φέρει σε πολλούς εργαζόμενους που παρέχουν εδώ και πολλά χρόνια τις υπηρεσίες τους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η υπ’ αριθ. 1548/2022 Απόφαση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ.

 Η  σημαντική συμβολή, στην ομαλή λειτουργία των Δήμων, των εργαζομένων που προσλήφθηκαν με συμβάσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω της πανδημίας του COVID-19 οι οποίοι έχουν προσφύγει δικαστικά και συνεχίζουν να εργάζονται, με προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με τις αποφάσεις του μονομελούς Πρωτοδικείου Σάμου μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 14 Δεκεμβρίου 2022.

Τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με όλους τους εργαζόμενους, στο Δημαρχείο Καρλοβασίων, στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό & στις εγκαταστάσεις του Δήμου στο «Φουρνιώτικο Ρέμα».

Ως Σύλλογος, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζομένων, θα είμαστε δίπλα τους και θα διεκδικούμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Related posts

Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Πάρη Παπαγεωργίου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

admin

Απόψε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη πλατεία Πυθαγόρα

admin

Ο Γ. Στάντζος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν

admin

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Δήμων Σάμου με το Πολωνικό – Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρσοβίας

admin

Προβολή ντοκιμαντέρ: “Το ταξίδι του σύμπαντος”

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Συγκροτήθηκε 5μελης επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

admin

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου παραχωρεί χώρο του ΜΝΝΤΑ για να στεγαστεί η υπό δημιουργία εκπαιδευτική δομή στη Ξυλοναυπηγική Τέχνη

admin

Την Παρασκευή το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα