Connect with us

Δήμος

Συνάντηση του συνδυασμού “Όλοι μαζί για τη Σάμο” για τον πολιτισμό & τον αθλητισμό

Published

on

Μετά από πρόσκληση του συνδυασμού “Όλοι μαζί για τη Σάμο” και στο πλαίσιο της απόφασής του για έναν αληθινό και ουσιαστικό διάλογο με την τοπική μας κοινωνία, δηλαδή τους πολίτες και τους φορείς της, έγινε το Σάββατο το βράδυ στο ξενοδοχείο Aeolıs συνάντηση- διάλογος με τους φορείς του αθλητισμού και του πολιτισμού του Δήμου μας.

Η συνάντηση προετοιμάστηκε από ομάδες εργασίας με συμμετοχή υποψηφίων του συνδυασμού, κατατέθηκαν προτάσεις και έγινε ουσιαστικός διάλογος. Θα ακολουθήσουν ανάλογες συζητήσεις την ερχόμενη εβδομάδα με τις επιχειρήσεις και τον εμπορικό κόσμο του Δήμου μας, με τον εθελοντισμό, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Θα υπάρξουν επίσης επισκέψεις σε  κρατικές υπηρεσίες και υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα υπάρξει τέλος ενημέρωση για τα τεχνικά έργα και τα έργα υποδομών που σχεδιάζουν και προτείνουν να πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος κ.Νίκος Κατρακάζος δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή και τον πολύ ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο  που έγινε. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε, και θα συνεχίσουμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Ακούμε την κοινωνία και τους φορείς της και συναποφασίζουμε 5ετές σχέδιο που θα αποτελεί οδηγό μας.  Η βαθιά γνώση των προβλημάτων που έχουμε τόσο εγώ όσο και ο συνδυασμός μας, η εμπειρία, η όρεξη, το όραμα μας αλλά και η ορμή των νέων ανθρώπων που μας πλαισιώνουν αποτελούν έγγυηση για μια παραγωγική διαχείριση των ζητημάτων  του τόπου μας».

 

Δεσμευόμαστε σε ότι αφορά τον αθλητισμό

 

 • Ουσιαστική συντήρηση της αθλητικής υποδομής που σήμερα είναι σε τραγική κατάσταση.
 • Δημιουργία νέων χώρων άθλησης.
 • Πραγματικά δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού στα σωματεία και τους αθλητές για όλα τα αθλήματα με τρόπο δίκαιο και σχέδιο με ορίζοντα 5 ετών.
 • Ενίσχυση δράσεων μαζικής άθλησης αλλά και διοργάνωση σε συνεργασία με ομοσπονδίες μεγάλων πανελλαδικών και πανευρωπαϊκών διοργανώσεων.
 • Στελέχωση των νομικών προσώπων στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους ανθρώπους του αθλητισμού.

 

Δεσμευόμαστε σε ότι αφορά τον πολιτισμό

 

 • Ουσιαστική στήριξη του πολιτισμού στο Δήμο μας.
 • Στενή αληθινή συνεργασία με τους φορείς του πολιτισμού  δίκαιη χρηματοδότηση, δίκαιη στέγαση σε χώρους του Δήμου.
 • Διεκδίκηση από την Περιφέρεια του «Επικούρειου πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου».
 • Συνέχιση με διεκδίκηση πρόσθετης χρηματοδότησης του έργου στο Ξενία.
 • Οργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ σε νέα βάση που να εξασφαλίζει προβολή και της τοπικής δημιουργίας αλλά και προβολή του τόπου μας. Στη προσπάθεια αυτή οι άνθρωποι του πολιτισμού και οι τοπικοί φορείς θα έχουν ουσιαστικό και αποφασιστικό ρόλο.
 • Ο Πυθαγόρας αλλά και υπόλοιποι μεγάλοι που γεννηθήκαν στον τόπο μας θα αποτελέσουν σημαντικά όπλα πολύπλευρης δράσης.
 • Στελέχωση των νομικών προσώπων στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους ανθρώπους του πολιτισμού  αλλά και ανάθεση καθηκόντων και σε αντιδήμαρχο.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση προέδρων κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Βαθέος

Published

on

By

Πρόεδροι κοινοτήτων

Με τους προέδρους των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Βαθέος συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μητσός  και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.


Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση και την παροχή επεξηγήσεων σχετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι κοινότητες και οι αιρετοί άρχοντες αυτών.

Συζητήθηκαν θέματα βελτίωσης του τρόπου αποκομιδής απορριμμάτων, καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων, το θέμα της πάγιας προκαταβολής, καθώς και θέματα που απασχολούν τις κοινότητες.

Στα πλαίσια της συνάντησης και προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη συνεργασία του κεντρικού Δήμου με τους προέδρους, αποφασίσθηκε από κοινού, πέραν της καθημερινής επαφής με τις αρμόδιες υπηρεσίες, η καθιέρωση παρόμοιων συναντήσεων σε μηνιαία βάση.

Να σημειωθεί πως προγραμματίζεται παρόμοια συνάντηση και με τους προέδρους Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Δήμος Ανατολικής Σάμου-Συνάντηση με τον Διοικητή του Γ.Νοσοκομείου

Published

on

By

Σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου Ανατολικής Σάμου συνάντηση  εργασίας μεταξύ του Δημάρχου, κ. Γεωργίου Στάντζου και του Διοικητή του Γ.Ν Νοσοκομείου Σάμου, κ. Λάζαρου Θεόφιλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα & προβλήματα που αφορούν την διοικητική περιφέρεια του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Εκτενής αναφορά έγινε στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού και τις επιπτώσεις που έχει στις δομές υγείας του νησιού.

Τέλος, έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών του κτιρίου των κοιτώνων του Νοσοκομείου Σάμου, επί της Παραλιακής Οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη, για τις οποίες υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Νοσοκομείου.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

“Δύναμη Δημιουργίας”- Ας ξεφύγουμε από την μιζέρια και ας σχεδιάσουμε σωστά την λειτουργία του νέου Δήμου

Published

on

By

Αποφάσεις για οικονομική ενίσχυση των 12 νέων δήμων που προέκυψαν από τη διάσπαση πέντε δήμων, καθώς και δίμηνη επέκταση αξόνων του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» που έληγαν στις 31 Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να υποβάλλουν αιτήσεις για νέες χρηματοδοτήσεις, έλαβε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η δημοτική παράταξη Δυτικής Σάμου “Δύναμη Δημιουργίας” αναφέρει:

Δώρο – στήριξη εκκίνησης, η επιχορήγηση των νέων υπόσύσταση Δήμων της χώρας με 19 εκατομμύρια από το Υπουργείο Εσωτερικών

Χαιρετίζουμε την απόφαση του υπουργείου εσωτερικών και του υπουργού κ. Τάκη Θεοδωρικάκου για την χρηματοδότηση του νέου Δήμου Δυτικής Σάμου με 2 εκατομμύρια ευρώ (στα πλαίσια της απόφασης για επιχορήγηση όλων των υποσύσταση νέων δήμων με συνολικό ποσό 19 εκατομμύρια ).

Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν στη δημιουργία νέων υποδομών και θα στηρίξουν το διοικητικό μηχανισμό του Νέου Δήμου μας, θα συμβάλουν στην κανονική λειτουργία του και τελικά στην καλύτερη εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας.

Ας ξεφύγουμε λοιπόν από την μιζέρια και ας σχεδιάσουμε σωστά την λειτουργία του Νέου Δήμου μας και την νέα αναπτυξιακή του πορεία.

Με την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στον τόπο μας και στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Καλή δύναμη…. Καλή επιτυχία

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Ικαριακά3 ώρες ago

Στη ψηφιακή πλατφόρμα του Avaaz το κλείσιμο των Λουτροπηγών στα Θέρμα Ικαρίας

Σαμιακά4 ώρες ago

Θα συζητήσουν τα προβλήματα του εμπορικού δρόμου Καπετάν Σταμάτη

Σαμιακά6 ώρες ago

Συλλήψεις 6 αλλοδαπών για καπνικά προϊόντα και ναρκωτικά στη Σάμο

Σαμιακά19 ώρες ago

Οξυμμένη είναι η κατάσταση με τους μετανάστες στο νέο λιμάνι Καρλοβάσου 

Πρόεδροι κοινοτήτων
Δήμος21 ώρες ago

Συνάντηση προέδρων κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Βαθέος

Δήμος23 ώρες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου-Συνάντηση με τον Διοικητή του Γ.Νοσοκομείου

Δήμος23 ώρες ago

“Δύναμη Δημιουργίας”- Ας ξεφύγουμε από την μιζέρια και ας σχεδιάσουμε σωστά την λειτουργία του νέου Δήμου

Περιφερειακά1 ημέρα ago

Β.Πανουράκης : Επιτακτική ανάγκη είναι η αποσυμφόρηση του νησιού μας

Περιφερειακά1 ημέρα ago

Κ.Μουτζούρης: Απαιτούμε εκ νέου την αποτελεσματική αποτροπή εισόδου μεταναστών

Σαμιακά1 ημέρα ago

Προς παραίτηση η μοναδική παιδίατρος

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017