27.8 C
Σάμος
16/08/2022
Δήμος

Συνέδριο: Λιμενικά έργα και έργα προστασίας ακτών

Την άμεση συνάφεια των λιμενικών έργων υποδομής και ασφάλειας με την πρακτική εφαρμογή των αρχών της Νησιωτικότητας τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, στην ομιλία του στο Επιστημονικό Συνέδριο “Λιμενικά έργα και έργα προστασίας ακτών: Προβλέψεις μελέτης, μετακατασκευαστική απόδοσή τους”, το οποίο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τον Δήμο Μυκόνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Ναυτικής Πολιτικής και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, και στο οποίο εκπροσώπησε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο Δήμαρχος Σάμου, αφού ανέδειξε τον ρόλο που οι σύγχρονοι λιμένες καλούνται να διαδραματίσουν στην ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου και στην βιωσιμότητα και ανάπτυξη των τοπικών και εθνικών οικονομιών, επεσήμανε τις δυσκολίες που αφορούν τόσο στη φυσική προσβασιμότητα των λιμένων, όσο και στον βαθμό επάρκειας σε αναγκαίες πληροφορίες και σχετικές, σύγχρονες λιμενικές υπηρεσίες. Ο κ. Αγγελόπουλος προσδιόρισε τους κινδύνους που κάθε δήμος έχει να αντιμετωπίσει και τις πολλές παραμέτρους που υποχρεωτικά θα ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό των έργων, εξασφαλίζοντας την διαλειτουργικότητα των έργων ασφαλείας για όλα λιμάνια της χώρας.

“Το  ενοποιημένο πληροφοριακό σύστημα που θα εγκατασταθεί στον λιμένα Σάμου, θα δώσει την δυνατότητα διαλειτουργικής διασύνδεσής του με όλους τους συμμετέχοντες στην εφοδιαστική αλυσίδα της λιμενικής κοινότητας και τα υπόλοιπα λιμάνια του Βορείου Αιγαίου. Ένα ενοποιημένο σύστημα, το οποίο θα λειτουργήσει για την υποβοήθηση και επεξεργασία στοιχείων, τα οποία θα λαμβάνει από το σύστημα που αναπτύσσεται από το ΥΕΝ, σύμφωνα με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας ΕΕ/65/2010, όπως αυτή ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ 125/2012 και την εφαρμογή του κανονισμού 725/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ΕΚ, όπως αυτός ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ 56/2004. Η χρήση του εργαλείου θα βασίζεται στην υφιστάμενη αρχιτεκτονική του εφαρμοζόμενου στην ναυτιλιακή κοινότητα maritime single window.” σημείωσε επίσης ο κ. Αγγελόπουλος

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της σύνδεσης που υφίσταται ανάμεσα στην συνολική πρόοδο στον τουρισμό (π.χ. κρουαζιερόπλοια- σκάφη αναψυχής, ειδικές υπηρεσίες) με την εγκατάσταση και τη συγκροτημένη λειτουργία των έργων ασφαλείας.

Related posts

Τρισδιάστατη θα είναι η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σάμου πάνω σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος

admin

Βασίλης Παυλίδης: Διακήρυξη Αρχών του δημοτικού συνδυασμού Ανατ. Σάμου «Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ»

admin

Πάρης Παπαγεωργίου: «… θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει…»

admin

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου υπέρ της μνήμης των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

admin

Προσλήψεις στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Παρέμβαση του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου στο δημ. συμβούλιο του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin

“Ανατροπή”: Η δημοτική αρχή κατώτερη των περιστάσεων

admin

Συνεδριάζει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

“Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων”

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα