Connect with us

Δήμος

Συνέδριο: Λιμενικά έργα και έργα προστασίας ακτών

Published

on

Την άμεση συνάφεια των λιμενικών έργων υποδομής και ασφάλειας με την πρακτική εφαρμογή των αρχών της Νησιωτικότητας τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, στην ομιλία του στο Επιστημονικό Συνέδριο “Λιμενικά έργα και έργα προστασίας ακτών: Προβλέψεις μελέτης, μετακατασκευαστική απόδοσή τους”, το οποίο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τον Δήμο Μυκόνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Ναυτικής Πολιτικής και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, και στο οποίο εκπροσώπησε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο Δήμαρχος Σάμου, αφού ανέδειξε τον ρόλο που οι σύγχρονοι λιμένες καλούνται να διαδραματίσουν στην ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου και στην βιωσιμότητα και ανάπτυξη των τοπικών και εθνικών οικονομιών, επεσήμανε τις δυσκολίες που αφορούν τόσο στη φυσική προσβασιμότητα των λιμένων, όσο και στον βαθμό επάρκειας σε αναγκαίες πληροφορίες και σχετικές, σύγχρονες λιμενικές υπηρεσίες. Ο κ. Αγγελόπουλος προσδιόρισε τους κινδύνους που κάθε δήμος έχει να αντιμετωπίσει και τις πολλές παραμέτρους που υποχρεωτικά θα ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό των έργων, εξασφαλίζοντας την διαλειτουργικότητα των έργων ασφαλείας για όλα λιμάνια της χώρας.

“Το  ενοποιημένο πληροφοριακό σύστημα που θα εγκατασταθεί στον λιμένα Σάμου, θα δώσει την δυνατότητα διαλειτουργικής διασύνδεσής του με όλους τους συμμετέχοντες στην εφοδιαστική αλυσίδα της λιμενικής κοινότητας και τα υπόλοιπα λιμάνια του Βορείου Αιγαίου. Ένα ενοποιημένο σύστημα, το οποίο θα λειτουργήσει για την υποβοήθηση και επεξεργασία στοιχείων, τα οποία θα λαμβάνει από το σύστημα που αναπτύσσεται από το ΥΕΝ, σύμφωνα με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας ΕΕ/65/2010, όπως αυτή ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ 125/2012 και την εφαρμογή του κανονισμού 725/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ΕΚ, όπως αυτός ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ 56/2004. Η χρήση του εργαλείου θα βασίζεται στην υφιστάμενη αρχιτεκτονική του εφαρμοζόμενου στην ναυτιλιακή κοινότητα maritime single window.” σημείωσε επίσης ο κ. Αγγελόπουλος

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της σύνδεσης που υφίσταται ανάμεσα στην συνολική πρόοδο στον τουρισμό (π.χ. κρουαζιερόπλοια- σκάφη αναψυχής, ειδικές υπηρεσίες) με την εγκατάσταση και τη συγκροτημένη λειτουργία των έργων ασφαλείας.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Νέο απορριμματοφόρο στον στόλο του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο προστέθηκε στο στόλο οχημάτων του Δήμου Ανατολικής Σάμου .

Ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Μιχάλης Μητσός, δήλωσε σχετικά:

«Παραλάβαμε σήμερα ένα απορριμματοφόρο όχημα που θα ενισχύσει το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων. Είναι το πρώτο όχημα από μια σειρά οχημάτων που θα προμηθευτεί ο δήμος μας και μαζί με τους 1150 καινούργιους κάδους θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου προς τους πολίτες».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 ώρα ago

Στο «Βαθύ κόκκινο» η Σάμος

Σαμιακά2 ώρες ago

‘Εξι νέα κρούσματα στη Σάμο

Σαμιακά2 ώρες ago

Στάντζος σε Μητσοτάκη: «Επικαλούμαι την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που συμπαρατάσσομαι μαζί σας, συμπαρατάσσομαι με τον Μητσοτάκη»

Σαμιακά2 ώρες ago

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε μία λογική όπου τα νησιά μας θα επιβαρύνονται με αυξημένους αριθμούς προσφύγων

Σαμιακά5 ώρες ago

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σαμιακά6 ώρες ago

Εξιτήριο από το ΓΝ Σάμου πήραν δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό

Δήμος10 ώρες ago

Νέο απορριμματοφόρο στον στόλο του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Περιφερειακά11 ώρες ago

Ανακοίνωση της Π.Ε. Σάμου για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το σεισμό και το τσουνάμι

Σαμιακά1 ημέρα ago

Π.Ε. Σάμου: Κανένα κρούσμα covid-19

Σαμιακά1 ημέρα ago

Χατζηχριστοδούλου για προκατασκευασμένες αίθουσες στα σχολεία- Ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον

Δημοφιλή