18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Περιφερειακά

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Κ.Μουτζούρη στα τοπικά ΜΜΕ της Χίου

Συνέντευξη Τύπου της Χίου παραχώρησε σήμερα 28.04.2023 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Παρουσία των εκπροσώπων του διοργανωτή σωματείου των Ιώνων-ΑΜΕΑ Χίου ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε Πάγκο στο οποίο χορηγός είναι η Περιφέρεια,  που θα συμμετάσχουν συνολικά 60 αθλητές και θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Χίου. Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι  μέσα από αυτή την διοργάνωση  θα προβληθεί το νησί της Χίου και για αυτόν τον λόγο η Περιφέρεια στηρίζει την προσπάθεια αυτή που γίνεται από τον σύλλογο Ιώνων, ο Περιφερειάρχης τόνισε: “Το επόμενο Σάββατο θα γίνουν στη Χίο για πρώτη φορά στη Νησιωτική Ελλάδα οι  Αγώνες Άρσης Βαρών επί Πάγκο» για άτομα με κινητικά προβλήματα  . Αναμένονται περί τους 60 Αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους . Η συνδιοργάνωση γίνεται από τον « Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΑ Ιωνες¨», που παρίσταται εδώ  και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που ευχαρίστως αποφάσισε να είναι αρωγός σ’ το γεγονός.  Είναι εδώ η κα. Παβίτου αθλήτρια εκ Χίου και επίσης εισήγηση έγινε και από την κα. Καίτη Τουλουπάκη, που ασχολείται με το άθλημα της ξιφασκίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Χίος θα φιλοξενήσει αυτή τη διοργάνωση και απ’ ότι πληροφορήθηκα σήμερα, θα είναι αρωγός και ο Οργανισμός του Δήμου και η Ομοσπονδία. Σ’ αυτά δεν υπάρχουν αποκλειστικότητες , όποιος μπορεί να βοηθήσει, βοηθάει για το καλό. Εμείς πάντως θα συμβάλλουμε με 11.000 ευρώ , για να διοργανωθεί αυτό το μεγάλο γεγονός.»

Στην συνέχεια παρουσία εκπροσώπων του φορέα τουρισμού ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη διάκριση του Φορέα Τουρισμού Χίου στα Tourism Awards 2023 που κατέκτησε το χρυσό βραβείο για το brand «Taste Like Chios», μιας προσπάθειας που ξεκίνησε με την χορηγία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Μιλώντας για την διάκριση αυτή ο Περιφερειάρχης τόνισε:

«Πέρυσι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχε χρηματοδοτήσει με 30.000 ευρώ ένα special event ,  που είχε να κάνει με τη   γαστρονομία της Χίου, στο πλαίσιο της Τουριστικής προβολής. Είχε γίνει τότε καμπάνια και γεγονός είναι ότι το γραφείο που οργάνωσε τις εκδηλώσεις ήταν από την Αθήνα. Αυτό το γραφείο με βάση τα ευρήματα και τα γεγονότα , υπέβαλε μία πρόταση στα Tourists Awards. Ο Διαγωνισμός αυτός γίνεται μία φορά το χρόνο στην Αθήνα σε μεγάλο ξενοδοχείο , όπου μία επιτροπή από Ειδικούς , κρίνουν τα γεγονότα που συνέβαλαν στην προώθηση του Τουρισμού και την τουριστική προβολή  του τόπου. Το γραφείο που υπέβαλε την πρόταση , που είχε οργανώσει τις εκδηλώσεις με θέμα τη Γευσιγνωσία , σε συνεργασία με τον κ. Πασά, τον Φορέα Τουρισμού της Χίου και τον παριστάμενο Αντιπρόεδρο έλαβε το πρώτο βραβείο. Για τη συμβολή του στο branding: Taste like chios. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Φορέας Τουρισμού της Χίου και ο Αντιπεριφερειάρχης παρέλαβαν το βραβείο».

Απο την μεριά του ο  Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Νύκτα  εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη που στάθηκε δίπλα σε όλη τη διαδικασία: “Δουλεύουμε για τον τουρισμό της Χίου και του Βορείου Αιγαίου και πιστεύουμε ότι θα πάει πολύ καλά” ανέφερε ο κ. Νύκτας.

Τέλος οι εκπρόσωποι του φορέα ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την στήριξη: “Η Χίος, και πιο συγκεκριμένα, ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού, κατέκτησε το πρώτο βραβείο, χάρη στο αποτέλεσμα εργασίας της Ομάδας Palladian/DASC Branding και στον βασικό αρωγό τού όλου εγχειρήματος, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία και χρηματοδότησε το έργο. Πιο συγκεκριμένα, εξαιρετικές ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη και στον Αντιπεριφερειάρχη Νικόλαο Νύκτα για την εμπιστοσύνη τους στην εν λόγω προσπάθεια, καθώς και στο Τμήμα Τουρισμού τής Περιφέρειας Χίου για την αμέριστη συμπαράστασή τους”.

Σχολιάζοντας αλλά ζητήματα της επικαιρότητας ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης  εξέφρασε την ανησυχία του για το Αεροδρόμιο της Χίου λέγοντας ότι δεν θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2024 αιτιολογόντας πως η  ανησυχία αυτή πηγάζει από συζήτηση με τον ανάδοχο του έργου που εκτίμησε ότι λόγω ενστάσεων για τα υλικά επέκτασης του διαδρόμου  ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, με τον κ. Μουτζούρη να εκτιμά ότι πριν το 2025 η Χίος  δεν θα έχει ολοκληρώσει το έργο.

Τέλος ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε την παράκαμψη του Χαλκειούς και  τόνισε ότι το έργο προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς

 

 

 

.

Related posts

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

admin

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin