Connect with us

Πολιτικά

Συνέντευξη τύπου Χ. Στεφανάδη για μεταναστευτικό και υγεία

Published

on

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, στην οποία αναφέρθηκε στο Μεταναστευτικό και σε άλλα προβλήματα που απασχολούν το νησί μας, όπως το θέμα της Υγείας.


Ο κ.  Στεφανάδης αναφέρθηκε στην αποσυμφόρηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, λέγοντας θα δώσει μια ανάσα και τόνισε πως το πρόβλημα θα λυθεί τέλη Νοεμβρίου. «Το υπουργείο επεξεργάζεται νομοσχέδιο που καθορίζει πολλά και επαναφέρει στη σωστή κατεύθυνση θέματα, όπως για τις ΜΚΟ, την ταχεία ταυτοποίηση προσφύγων και άλλες παραμέτρους του προσφυγικού και οι ροές θα περιοριστούν. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, δυστυχώς, από ολιγωρία της προηγούμενης κυβέρνησης είναι πως οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας βλέποντας τι συμβαίνει φοβούνται πως θα γίνουν Μόρια. Αυτό προσπαθεί να αλλάξει η Κυβέρνηση και να πείσει τους περιφερειάρχες πως θα διαμοιραστούν με ισόποσα ποσοστά ελεγχόμενα. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η Σάμος θα έχει αποσυμφορηθεί, η πόλη μας θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς και οι κάτοικοι θα ανασάνουν».

Ο βουλευτής Σάμου είπε πως το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης θα είναι ελεγχόμενο, δεν θα έχει καμία σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο υπάρχον, καθώς θα υπάρχουν κανονισμοί και θα έχει ωράριο.

Αναφερόμενος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων ο κ. Στεφανάδης ανέφερε πως το Λιμενικό Σώμα ενισχύθηκε και θα ενισχυθεί με έμψυχο υλικό και πλωτά μέσα και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι και η Frontex να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν είναι μονάδα διακίνησης μεταναστών. Πρέπει η Ευρώπη και από τη στιγμή που είναι ευρωπαϊκά σύνορα να τα φυλάξει».

Ο κ. Στεφανάδης, επιπλέον, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. «Υπήρχε ένα νοσοκομείο που μπορούσε ίσα ίσα να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του νομού και τώρα -με την πληθώρα μεταναστών- το σύστημα τείνει να καταρρεύσει. Γιατροί παραιτούνται εξουθενωμένοι και οι κάτοικοι παραπονιούνται πως δεν τυγχάνουν της ανάλογης νοσηλείας. Το υπουργείο είναι γνώστης τι συμβαίνει και τι χρειάζεται. Η 2η υγειονομική περιφέρεια ξέρει τα προβλήματα, που άμεσα θα αντιμετωπίσει. Ήδη για το θέμα του παιδιάτρου θα έρχονται εκ’  περιτροπής από όλη την υγειονομική περιφέρεια για να καλυφθεί το κενό.  Αλλά δεν φτάνει μόνο ο παιδίατρος. Μιλάμε για προκήρυξη νέου προσωπικού και για ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού», είπε ο βουλευτής Σάμου.

Αναφερόμενος στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου είπε πως δεν θα υποβαθμιστεί. «Θέλω να ανατρέψω τις φήμες  πως θα υποβαθμιστεί, δεν ισχύει. Αν υπάρχουν γιατροί που δημιουργούν πρόβλημα ή θέλουν να παραιτηθούν, αυτό δεν επηρεάζει την λειτουργία του Κέντρου Υγείας».

Ο κ. Στεφανάδης αναφέρθηκε και άλλα προβλήματα που έχει επισκιάσει το Μεταναστευτικό και που ταλανίζουν τη Σάμο. «Πρόκειται για μια αδικημένη πατρίδα με τέτοια ιστορία να έχει τέτοια τύχη και αντιμετώπιση διαχρονικά από το Κράτος. Υπάρχουν θέματα όπως το Χωροταξικό, συγκοινωνίες. Αυτά μπαίνουν σε μια σειρά».

 

Comments

comments

Πολιτικά

Σε περιπολία με το Λιμενικό Σώμα ο Βουλευτής Σάμου

Published

on

By

Περιπολία με σκάφος του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο Βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε ανέβηκε σε σκάφος του λιμενικού σώματος μαζί με στελέχη του λιμενικού.

“Περιπολία με σκάφος του Λιμενικού.
Απέναντι οι Τουρκικές ακτές…
Οι θεωρητικές αναλύσεις για τα αίτια του μεταναστευτικού χρήσιμες, αλλά η σκέψη μας πρέπει να είναι πρώτα σε αυτούς που ακουμπάει η Ελλάδα σήμερα…
Τους άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος!” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

 

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Στη κορφή των Γκιναίων..

Published

on

By

Στο ζωντανό μνημείο, στη κορφή των Γκιναίων, εκεί όπου ο Δημοκρατικός Στρατός Σάμου  στις 29 Αυγούστου 1947, έδωσε την καθοριστική νικηφόρα μάχη απέναντι στους 2000 άντρες του νομάρχη Κούσουλα, περπάτησαν δεκάδες φίλοι και σύντροφοι όλων των ηλικιών, τη Κυριακή 27/10, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Κομματικών Οργανώσεων Αν. Σάμου του ΚΚΕ.

Στη διάρκεια της διαδρομής με την ξενάγηση του Κώστα Τζίχα μέλος της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ, ξεδιπλώθηκε η ζωντανή ιστορία του ΔΣΣ, σε κάθε αμπρί, σε κάθε ξέφωτο μέχρι την κορυφή, όπου οι αρχηγοί Γιάννης Μαλαγάρης και Γιάννης Σαλάς μαζί με τους μαχητές αντιμετώπισαν τις δυνάμεις του νομάρχη Κούσουλα, τοποθετημένου στο νησί από την κυβέρνηση Τσαλδάρη, για να καταπνίξει το δημοκρατικό φρόνημα του λαού, εξαπολύοντας άγρια τρομοκρατία.

Μετά τη νικηφόρα μάχη στους Γκιναίους, ο ΔΣΣ μαζικοποιήθηκε, αγκαλιάστηκε από το λαό του νησιού και συνέχισε την πλούσια δράση του, όχι μόνο στρατιωτική, αλλά και πολιτική και πολιτιστική. Έφτασε να ελέγχει τα 2/3 του νησιού, εξέδωσε το περιοδικό “Γκιναίοι” κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες (Δεκέμβρη 1948), ανέβασε έως και θεατρική παράσταση. Όλα αυτά έγιναν, αντιμετωπίζοντας θαρραλέα τη πείνα, τη δίψα, το θάνατο, χάρη στη βαθιά ιδεολογική πίστη των μαχητών του σε υψηλά ιδανικά και αξίες, για λευτεριά και για άλλη κοινωνία, σοσιαλιστική.

Πέρα από την ξενάγηση απαγγέλθηκε το ποίημα “Γκιναίοι” του Νίκου Σβερκίδη υπεύθυνου διαφώτισης του ΔΣΣ και διαβάστηκε η αφήγηση του μαχητή του ΔΣΣ Μανόλη Διακογιάννη που είχε δημοσιευτεί το 1998 στην εφ “Χαραυγή”.

Ο Ιστορικός Περίπατος έκλεισε με γλέντι, τραγούδι και κρασί στους Βουρλιώτες μέχρι αργά το βράδυ.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Αγώνας δρόμου “Τρέχουμε για την Ιστορία μας”

Published

on

By

Αγώνα δρόμου ενηλίκων, απόστασης 8.5 χλμ, με τίτλο «Τρέχοντας για την Ιστορία μας» διοργανώσει την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, στις 7.30 το πρωί, ο δήμος ανατολικής Σάμου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τη διαδρομή (2 φορές) πλατεία Πυθαγόρα – Κόμβος Μαλαγαρίου – πλατεία Πυθαγόρα.

Για αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν μέχρι 7 Νοεμβρίου στο δημαρχιακό μέγαρο ανατολικής Σάμου, καθώς και στο δημαρχείο δυτικής Σάμου, στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου, και στα καταστήματα Di Mario στην πόλη της Σάμου και Διακοσταμάτης Sport στο Καρλόβασι.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά5 λεπτά ago

Θα τιμήσουν τον συμπατριώτη μας Δρ. Βασίλειο Δάρρα

Δήμος27 λεπτά ago

Επίσκεψη στο χώρο του ΧΥΤΑ

Σαμιακά15 ώρες ago

Με αίθριο καιρό το Σ/Κ

Περιφερειακά16 ώρες ago

Καταργούν το χαρτί – Με Tablet οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βορείου Αιγαίου

Δήμος21 ώρες ago

Σύσκεψη για τον τουρισμό και την τουριστική προβολή του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Μοιράζουν 4.000 αδιάβροχα, κουβέρτες, κιτ υγιεινής, πλαστικά καλύμματα

Σαμιακά1 ημέρα ago

Τεράστιος είναι ο αριθμός των εξωλέμβιων μηχανών που φυλάσσονται στο Λιμεναρχείο Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Θέσεις πωλητή – τεχνικού καφέ, οδηγού απο την εμπορική Επιχείρηση Κ. Καραγιάννη ΟΕ

Περιφερειακά2 ημέρες ago

Αντιπεριφερειάρχης Π.Κουφέλος : Ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Δήμος2 ημέρες ago

Ο δήμος Αν. Σάμου απομάκρυνε ΜΚΟ που στεγάζονταν σε χώρο του

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017