14.9 C
Σάμος
01/03/2024
Πολιτικά

Συνέντευξη τύπου Χ. Στεφανάδη για μεταναστευτικό και υγεία

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, στην οποία αναφέρθηκε στο Μεταναστευτικό και σε άλλα προβλήματα που απασχολούν το νησί μας, όπως το θέμα της Υγείας.


Ο κ.  Στεφανάδης αναφέρθηκε στην αποσυμφόρηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, λέγοντας θα δώσει μια ανάσα και τόνισε πως το πρόβλημα θα λυθεί τέλη Νοεμβρίου. «Το υπουργείο επεξεργάζεται νομοσχέδιο που καθορίζει πολλά και επαναφέρει στη σωστή κατεύθυνση θέματα, όπως για τις ΜΚΟ, την ταχεία ταυτοποίηση προσφύγων και άλλες παραμέτρους του προσφυγικού και οι ροές θα περιοριστούν. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, δυστυχώς, από ολιγωρία της προηγούμενης κυβέρνησης είναι πως οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας βλέποντας τι συμβαίνει φοβούνται πως θα γίνουν Μόρια. Αυτό προσπαθεί να αλλάξει η Κυβέρνηση και να πείσει τους περιφερειάρχες πως θα διαμοιραστούν με ισόποσα ποσοστά ελεγχόμενα. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η Σάμος θα έχει αποσυμφορηθεί, η πόλη μας θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς και οι κάτοικοι θα ανασάνουν».

Ο βουλευτής Σάμου είπε πως το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης θα είναι ελεγχόμενο, δεν θα έχει καμία σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο υπάρχον, καθώς θα υπάρχουν κανονισμοί και θα έχει ωράριο.

Αναφερόμενος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων ο κ. Στεφανάδης ανέφερε πως το Λιμενικό Σώμα ενισχύθηκε και θα ενισχυθεί με έμψυχο υλικό και πλωτά μέσα και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι και η Frontex να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν είναι μονάδα διακίνησης μεταναστών. Πρέπει η Ευρώπη και από τη στιγμή που είναι ευρωπαϊκά σύνορα να τα φυλάξει».

Ο κ. Στεφανάδης, επιπλέον, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. «Υπήρχε ένα νοσοκομείο που μπορούσε ίσα ίσα να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του νομού και τώρα -με την πληθώρα μεταναστών- το σύστημα τείνει να καταρρεύσει. Γιατροί παραιτούνται εξουθενωμένοι και οι κάτοικοι παραπονιούνται πως δεν τυγχάνουν της ανάλογης νοσηλείας. Το υπουργείο είναι γνώστης τι συμβαίνει και τι χρειάζεται. Η 2η υγειονομική περιφέρεια ξέρει τα προβλήματα, που άμεσα θα αντιμετωπίσει. Ήδη για το θέμα του παιδιάτρου θα έρχονται εκ’  περιτροπής από όλη την υγειονομική περιφέρεια για να καλυφθεί το κενό.  Αλλά δεν φτάνει μόνο ο παιδίατρος. Μιλάμε για προκήρυξη νέου προσωπικού και για ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού», είπε ο βουλευτής Σάμου.

Αναφερόμενος στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου είπε πως δεν θα υποβαθμιστεί. «Θέλω να ανατρέψω τις φήμες  πως θα υποβαθμιστεί, δεν ισχύει. Αν υπάρχουν γιατροί που δημιουργούν πρόβλημα ή θέλουν να παραιτηθούν, αυτό δεν επηρεάζει την λειτουργία του Κέντρου Υγείας».

Ο κ. Στεφανάδης αναφέρθηκε και άλλα προβλήματα που έχει επισκιάσει το Μεταναστευτικό και που ταλανίζουν τη Σάμο. «Πρόκειται για μια αδικημένη πατρίδα με τέτοια ιστορία να έχει τέτοια τύχη και αντιμετώπιση διαχρονικά από το Κράτος. Υπάρχουν θέματα όπως το Χωροταξικό, συγκοινωνίες. Αυτά μπαίνουν σε μια σειρά».

 

Related posts

Η τελευταία ενημέρωση απο την ΔΑΕΦΚ για την πρόοδο των αποκαταστάσεων του σεισμού της Σάμου

admin

Σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Καρλόβασι

admin

Χ. Σταϊκούρας: 140 εκατομμύρια ευρώ έχουν διοχετευτεί προς τη Σάμο

admin

Παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα: Ο Στ. Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση

admin

Παρατείνεται μέχρι τον Μάρτιο του 2025 η παραμονή των εκτοπισθέντων Ουκρανών στην Ελλάδα

admin

Υπουργείο Μετανάστευσης: Αναγκαστικός επαναπατρισμός 40 υπηκόων Πακιστάν και 10 υπηκόων Γεωργίας

admin

“Βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας”

admin

Απογευματινά χειρουργεία: Από 300 έως 2.000 ευρώ το κόστος για τους πολίτες

admin

Καρλόβασι: Εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση

admin