18.9 C
Σάμος
26/09/2022
Πολιτικά

Συναντήσεις Γιάννη Μπουρνού για το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τα ζώα συντροφιάς, ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης, κ. Γιώργο Πάλλα, τον νομικό σύμβουλο του Ομίλου Κυνόφιλων Λέσβου, κ. Χρήστο Δαγιέλλη και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων, “Κιβωτός”, κ. Δημήτρη Κουζινόγλου.

Ο Γιάννης Μπουρνούς άκουσε τα επιχειρήματα των συλλόγων και παρέλαβε σχετικά υπομνήματα με τα αιτήματα και τις παρατηρήσεις τους επί του νομοσχεδίου.
Μετά τις συναντήσεις, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε: “Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά νομοθετημάτων της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ενδιαφέρονται περισσότερο για την επικοινωνία και όχι την ουσία.
Εξ ου και κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης εκφράστηκαν επιφυλάξεις για βασικά σημεία του νομοσχεδίου από μια σειρά φορέων, όπως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ή το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (ΓΕΩΤΕΕ), καθώς και φιλοζωικών οργανώσεων.
“Κατάφερε” λοιπόν η κυβέρνηση να φέρει σε σύγκρουση ανθρώπους και φορείς που ασχολούνται με τα ζώα συντροφιάς, αντί να επιδιώξει την εξεύρεση βιώσιμων και πιο συναινετικών λύσεων. Το υπάρχον νομικό πλαίσιο πρέπει όντως να εκσυγχρονιστεί και να αναμορφωθεί, ώστε να απαντά πιο αποτελεσματικά στα υπαρκτά προβλήματα, με προτεραιότητα πάντα στην ευζωία των ζώων συντροφιάς, την ανάπτυξη της υγιούς φιλοζωίας και τη δραστική μείωση των φαινομένων της εγκατάλειψης ή της διαβίωσης των ζώων υπό τραγικές συνθήκες, αλλά αυτό μπορεί να γίνει ενσωματώνοντας καλές πρακτικές από τη διεθνή και ευρωπαϊκή εμπειρία κι όχι με πειραματισμούς που θα επιδεινώσουν την κατάσταση, όπως η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών”.

Related posts

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.100.000 € στη Σάμο

admin

Στεφανάδης: Τo επιστημονικό συνέδριο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου «DORYSSA

admin

«Υπερκομματικός διάλογος για δραστικές λύσεις σε θέματα υγείας. Όχι λαϊκισμός με τον πόνο των συμπολιτών μας»

admin

Κατά 56% μειωμένος ο αριθμός των συνολικά διαμενόντων στην Επικράτεια σε σχέση με το 2021

admin

Eκλογές για την ανάδειξη της νέας Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου

admin

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σάμου σχετικά με το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Απάντηση Βουλευτή Σάμου στην ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου για το Νοσοκομείο

admin

Ο Βουλευτής Σάμου Χ. Στεφανάδης για το 3ήμερο Ιατρικό Συνέδριο στη Σάμο

admin

Στη Σάμο παραμένει το Στρατηγείο Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα