Connect with us

Δήμος

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

Διά ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεών του.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:
1. Συζήτηση για τα προβλήματα των δρομολογίων Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών- προσεγγίσεις πλοίων στο λιμένα Βαθέος Σάμου.  Εισηγητής: Γεώργιος Στάντζος Δήμαρχος. 
 
2. Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.  Εισηγητής: Καϊλα Δέσποινα αντιδήμαρχος 
 
3. Λήψη απόφασης περί πρόθεση συμμετοχής του Δήμου ανατολικής Σάμου στο πρόγραμμα της UNESCO με επικεφαλή το Δήμου Μπερναλτα Μεταπόντου Ιταλίας με  θέμα Pythagoras (Πυθαγόρας) WORDHERITAGE SITE : BRIDGE BETWEEN EAST AND  WEST. Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος. 
 
4. Έγκριση Χρηματικών Βοηθημάτων για έκτατες και Σοβαρές Ανάγκες. Εισηγητής: Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας 
 
5. Κατανομή Δόσεων από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους 2019-2020, για την κάλυψη  λειτουργιών Δαπανών Σχολικών μονάδων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας. 
 
6. Πρόταση της επιτροπής παιδείας για την μετονομασία του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου σε  ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ « Μιχαλούδη Ελπινίκη»  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας. 
 
7. Πρόσληψη προσωπικού υδρονομέων άρδευσης  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος- Δ/νση Διοικητικών υπηρεσιών. 
 
8. Λήψη απόφασης σχετικά με το κενωθέν περίπτερο Εμμ. Ζαχαράκη.  Εισηγητής: Δ/νση Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης. 
 
9. Λήψη απόφασης περί Οργάνωσης και λειτουργίας – Τιμολογιακή πολιτική ΟΕΔΑ Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Οικονομική επιτροπή- Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών. 
 
10. Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου αναψυκτηρίου Πλατείας  Καρακώστα Κοινότητας Μυτιληνιών.  Εισηγητής: Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών. 
 
11. Καθορισμός ανταλλάγματος αιγιαλού και παραλίας ετών 2020 έως 2022.  Εισηγητής: Οικονομική επιτροπή- Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών 
 
12. Παραχώρηση Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας ετών 2020 έως 2022.  Εισηγητής: Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών. 
 
13. 3η Αναμόρφωση προϋπολογισμού τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2020  Δήμου Ανατολικής Σάμου. Εισηγητής: Οικονομική επιτροπή – Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών 
 
14. Επικαιροποίηση της αριθμ .157/2011 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του  πρώην Δήμου Σάμου που αφορά την νομιμοποίηση υφιστάμενων λιμενικών έργων εντός  αιγιαλού και θαλασσιού χώρου του αλιευτικού καταφυγίου οικισμού «Ηραίον».  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών. 
 
15. Παράταση ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού της πράξης Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα  ΣΒΑΚ. Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού. 
 
16. Τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση της πράξης: Ενίσχυση  υποδομών κοινωνικής μέριμνας Δήμου Σάμου.  Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού. 
 
17. Υποβολή αίτηση χρηματοδότησης στην πρόσκληση του πράσινου ταμείου στον άξονα  προτεραιότητας 1 (ΑΠ 1) αστική αναζωογόνηση 2019 του χρηματοδοτικού  Προγράμματος «Δράσεις περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019-2020».  Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού. 
 
18. Υποβολή πρότασης στην πρόσκληση με κωδικό ΒΑ-ΕΤΠΑ -2C-79 και τίτλο Ενίσχυση των  δημοτικών υπηρεσιών και οργανισμών της περιφέρειας για δημιουργία και λειτουργία  υποδομής παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς πολίτες και τις επιχειρήσεις  στους βασικούς κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς του Ε.Π Βόρειο Αιγαίο  Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού. 
 
19. Εισήγηση της ΕΠΖ περί τροποποίησης Κανονισμού παραχώρησης Κοινοχρήστων χώρων.  Εισηγητής: Μητσός Μιχαήλ αντιδήμαρχος πρόεδρος ΕΠΖ. 
 
20. Εισήγηση της ΕΠΖ περί κυκλοφοριακής μελέτης τοποθέτησης κατακόρυφων ρυθμιστικών  πινακίδων και μονοδρομήσεις οδού στον οικισμό Βαθέος Σάμου. 
Εισηγητής: Μητσός Μιχαήλ αντιδήμαρχος πρόεδρος ΕΠΖ. 
 
21. Εισήγηση της ΕΠΖ περί κυκλοφοριακής μελέτης τοποθέτησης κατακόρυφων  ρυθμιστικών πινακίδων στον οικισμό ψιλής Άμμου Παλαιοκάστρου  Εισηγητής: Μητσός Μιχαήλ αντιδήμαρχος πρόεδρος ΕΠΖ. 
 
22. Εισήγηση της ΕΠΖ Περί μελέτης τοποθέτησης κατακόρυφων πληροφοριακών πινακίδων  αναγγελίας κινδύνου και κοίλων κατόπτρων οδοποιίας στους οικισμούς Βαθέος Σάμου. Εισηγητής: Μητσός Μιχαήλ αντιδήμαρχος πρόεδρος ΕΠΖ. 
 
23. Έγκριση σύνταξης μελέτης από τη ΔΕΔΔΗΕ για την μετατόπιση στύλου δημοτικού φωτισμού στη θέση Βράχος – Βαθέος.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών. 

Comments

comments

Δήμος

Το πρόγραμμα λειτουργίας του γραφείου της ΔΑΕΦΚ στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Γίνεται γνωστό ότι το γραφείο της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) για τις προσεχείς εβδομάδες θα λειτουργήσει στο δήμο Ανατολικής Σάμου, ως εξής:

Δευτέρα 19-04, Τρίτη 20-04 και Τετάρτη 21-04-2021,

Μ. Δευτέρα 26-04-2021 και Μ. Τρίτη 27-04-2021

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 22733 50451 και το email της υπηρεσίας : daefk@ggde.gr

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργούν στο γραφείο που παραχώρησε ο Δήμος, στο κτήριο της Περιφέρειας, δίπλα από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, στον πρώτο όροφο.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” – Για ποια έργα έχουν κατατεθεί αιτήσεις χρηματοδότησης

Published

on

By

Στα πλαίσια του νέου Προγράμματος έργων, δράσεων και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης», η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Αν. Σάμου έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής αιτήσεις χρηματοδότησης με ολοκληρωμένο φάκελο των κάτωθι έργων, με κύριο γνώμονα την ποιότητα ζωής και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.
• Στην Πρόσκληση 5 με τίτλο «Βελτίωση Υφιστάμενων Αγροτικών Οδών Δήμου Ανατολικής Σάμου», με κύριο στόχο την βελτίωση της οδοποιίας και την εξασφάλιση εύκολης και ασφαλούς προσβασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και γενικότερα στις αγροτικές περιοχές.
• Στην Πρόσκληση 09 με τίτλο «Κτιριακές Μελέτες κρίσιμων υποδομών του Δήμου Ανατολικής Σάμου» αποτελείται από τρία υποέργα, ήτοι:
1ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ∆ΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΑΣ»
2ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ – ΕΙ∆ΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ»
3ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ»
Η παρούσα πράξη θα αποτελέσει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη διατήρηση, ανάδειξη και επανάχρηση συγκεκριμένων κτιρίων µε ιστορική και αρχιτεκτονική αξία
• Στην Πρόσκληση 12 με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου», η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης και ολοκληρωμένης προσέγγισης της βιώσιμης κινητικότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.
• Στην Πρόσκληση 14 με τίτλο «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ – ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΚΑΛΗΣ» Η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή της Ναυμαχίας της Μυκάλης μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης της ναυμαχίας, ψηφιακής ξενάγησης επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και δημιουργίας πρωτότυπου ψηφιακού μεταφερόμενου μουσείου. Παράλληλα, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να λαμβάνει πληροφορίες για επιπρόσθετα ιστορικά στοιχεία μέσω ψηφιακής ξενάγησης στην προσωπική του συσκευή.
Το Πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι και τη λήξη της προβλεπόμενης υποβολής, ο Δήμος προτίθεται να υποβάλλει και για άλλες δράσεις, προσπαθώντας να αξιοποιήσει το όριο των 22.000.000 ευρώ που δικαιούται.
“Στόχος μας μέσω των υποβληθέντων δράσεων είναι ο Δήμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, ώστε να οργανωθεί σε μια έξυπνη πόλη, με προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
Είμαστε σε συνεχή δημιουργική συνεργασία και σχεδιάζουμε δράσεις με γνώμονα κοινωνικούς, αναπτυξιακούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες”, αναφέρει ο δήμος.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Οι πρώτες κατεδαφίσεις κόκκινων κτισμάτων στα «Κοντέικα»

Published

on

By

Συγκλονιστική φωτογραφία του Φώτη Ζανέτη από τη κοινότητα «Κοντέικα» του δήμου Δυτικής Σάμου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων στα Κοντέικα του δήμου Δυτικής Σάμου, που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» και κρίθηκαν ακατάλληλα για να κατοικηθούν, καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον φονικό σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ, που χτύπησε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2020 τη Σάμο,

Συνολικά στο χωριό υπάρχουν 46 ιδιοκτησίες που έχουν χαρακτηριστεί άκρως επικίνδυνα κτίσματα . Έχουν εκδοθεί ήδη 25 ΠΑΕΕΚ..

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-1910 ώρες ago

Covid-19: 2.411 νέα κρούσματα – 2 στη Σάμο

Περιφερειακά10 ώρες ago

Στην Σάμο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας

Σαμιακά12 ώρες ago

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κοντακαίικα

Σαμιακά17 ώρες ago

ΤΕΕ Σάμου: Δεν κληθήκαμε στο Δ.Σ. και δεν ζητήθηκε η τεχνική μας άποψη για τον Βιολογικό της Πόλεως Σάμου

Σαμιακά18 ώρες ago

Η Σάμος αλλάΖΕΙ – «Αμνοί και ερίφια οι δημοτικοί σύμβουλοι;»

Δήμος20 ώρες ago

Το πρόγραμμα λειτουργίας του γραφείου της ΔΑΕΦΚ στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Σαμιακά24 ώρες ago

Επιτακτική ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του νοσοκομείου με προσωπικό όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων

Δήμος1 ημέρα ago

Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” – Για ποια έργα έχουν κατατεθεί αιτήσεις χρηματοδότησης

Σαμιακά1 ημέρα ago

Φοιτητικός Σύλλογος Μαθηματικού Σάμου: «Γινόμαστε φοιτητές ξανά»

Σαμιακά2 ημέρες ago

Με self test επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η Σάμος

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά7 ημέρες ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή