Connect with us

Δήμος

Συνεχίζονται οι επισκέψεις σε χωριά από τον συνδυασμό «η Σάμος αλλάΖΕΙ»,

Published

on

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατoλικής Σάμου Νίκος Ζάχαρης με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ», σύμφωνα με το πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της προεκλογικής τους δραστηριότητας:

• Τη Δευτέρα το απόγευμα επισκέφτηκαν τους Κουμαραδαίους, τον Πύργο και τους Σπαθαραίους, όπου συνομίλησαν με τον πρόεδρο της κοινότητας Κώστα Παπασταματίου και κατοίκους του χωριού.

• Την Τρίτη το απόγευμα επισκέφτηκαν τα χωριά Μανωλάτες και Βουρλιώτες, συνομίλησαν με κατοίκους και μοίρασαν προεκλογικό υλικό.

Άκουσαν τα προβλήματα, που είναι κοινά σε όλα τα χωριά και δεσμεύτηκαν:

Α. Να προωθήσουν την κατοχύρωση του ρόλου των συμβουλίων των κοινοτήτων, που μπορεί θεσμικά με τον Κλεισθένη να ενισχύονται, αλλά απαιτείται διαρκής και εναργής πολιτική βούληση από την δημοτική αρχή για να υλοποιηθούν όλα αυτά που προβλέπονται (προϋπολογισμός κοινότητας, εκτέλεση εργασιών, λαϊκές συνελεύσεις) για να αποκτήσουν κύρος τα Κοινοτικά Συμβούλια.

Β. Στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των απομακρυσμένων χωριών να προτείνουν τη δημιουργία του «κινητού ΚΕΠ», ώστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα υπάλληλοι του Δήμου/ΚΕΠ να πηγαίνουν προγραμματισμένα για 2 ώρες σε κάθε χωριό και να εκτελούν/βοηθούν τα αιτήματα των κατοίκων για πιστοποιητικά, για πληρωμές (ύδρευσης, ΔΕΗ κ.α.) και λοιπές ηλεκτρονικές υπηρεσίες στα πλαίσια του ψηφιακά «έξυπνου» Δήμου.

Γ. Να κάνουν πράξη το αίτημα του προέδρου της κοινότητας Σπαθαραίων, ανά δίμηνο να καλούνται σε ανοιχτή σύσκεψη/δημοτικό συμβούλιο, όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων για να εισακούονται τα αιτήματα των χωριών και να δίνονται λύσεις στα προβλήματά τους, ώστε να μην είναι έρμαιοι στη διάθεση του κάθε αντιδήμαρχου ή Δήμαρχου.

Δ. Να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και στο σωστό χρόνο, το ζήτημα της αποκατάστασης στο δίκτυο των αγροτικών δρόμων σε όλες τις ορεινές κοινότητες, γιατί υπάρχει εγκατάλειψη από την παρούσα δημοτική αρχή και άνιση μεταχείριση των χωριών.

Comments

comments

Δήμος

Επικυρώθηκε η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Published

on

By

 

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου υπέγραψε και επικύρωσε τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στόχος είναι η «Κοινωνία της Γνώσης» να είναι μια κοινωνία για όλους, σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που συνεχώς διαμορφώνεται. Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θέλει να τονώσει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της προώθησης του πολιτισμού με ψηφιακά μέσα.

Μια από τις προτεραιότητες, που συμφωνήθηκε από κοινού, είναι και η δημιουργία ενός Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο «Πυθαγόρας». Το Ινστιτούτο θα συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το «Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», που εδρεύει στην περιοχή του Ηραίου, με στόχο τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού.

Η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, προσδίδει νέα δυναμική, σαφή προσανατολισμό και προάγει την εξωστρέφεια, καθώς και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην έρευνα και στην καινοτομία.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πολυχώρος Ανακύκλωσης στη κοινότητα Χώρας

Published

on

By

 

Στη δημιουργία του πρώτου πολυχώρου Ανακύκλωσης προχωρά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στις κτιριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Δ.Ε. Πυθαγορείου στη Κοινότητα Χώρας.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, θα μπορούν να ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μικρές ηλεκτρονικές και μεγάλες οικιακές συσκευές, ηλεκτρικούς λαμπτήρες, μελανοδοχεία, μπαταρίες, μεγάλες πλαστικές συσκευασίες και σίδηρο.

Η διαχείριση των απορριμάτων αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής.
Η καθαριότητα είναι πολιτισμός, είναι αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και κάθε πολίτη που σέβεται και εκτιμά τον εαυτό του.

Η οργανωμένη ανακύκλωση μπαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών μας οι οποίοι την επιδιώκουν, την στηρίζουν και εμείς σκοπεύουμε να την αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο.

Ώρες λειτουργίας του χώρου από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00-14:00 και πληροφορίες στο τηλέφωνο 2273091594.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατόπιν αιτήσεως δίνεται η δυνατότητα δωρεάν διάθεσης οικιακού κομποστοποιητή.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Τριάντα tablets για τους μαθητές δώρισε ο Νικόλας Ιγγλέσης

Published

on

By

Τριάντα tablets τελευταίας τεχνολογίας, μάρκας Levono, μαζί με τις θήκες προστασίας τους, δώρισε στον δήμο Δυτικής Σάμου, προκειμένου να προωθήσουν σε σχολικές μονάδες, ο κ. Νικόλας Ιγγλέσης.
Ο δήμος Δυτικής Σάμου επισημαίνει πως τα tablets θα παραδοθούν στους διευθυντές των σχολείων και θα διατεθούν προς χρήση στους μαθητές των σχολικών βαθμίδων γυμνασίου και λυκείου του δήμου.
«Η δωρεά έχει σκοπό να στηρίξει τους μαθητές στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, κινήσεις όπως αυτή είναι συγκινητικές και αποτελούν παράδειγμα για όλους μας», αναφέρει ο δήμος Δυτικής Σάμου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017