Connect with us

Πολιτικά

Συνεχίζονται οι περιοδείες του ΚΚΕ στη Σάμο

Published

on

Περιοδεία στο Πυθαγόρειο την Παρασκευή 6 και σε Μανωλάτες, Άμπελο και Άγιο Κωνσταντίνο την Κυριακή 8 Νοέμβρη, πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης  Κώστα Τζίχα.

 Στο Πυθαγόρειο σοβαρές ζημιές υπάρχουν στο λιμάνι Πυθαγορείου, στην προκυμαία του οποίου υπάρχουν ρωγμές και επικίνδυνα σημεία που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση. Σημαντικές ζημιές ακόμη έχει το εξωτερικό τείχος του Κάστρου, η εκκλησία της Μεταμόρφωσης  και αρκετά  σπίτια.

Στα χωριά Μανωλάτες , Άγιο Κωνσταντίνο και Άμπελο ζημιές εντοπίζονται σε σπίτια, ενώ σοβαρό πρόβλημα παρουσιάζουν ο προσήνεμος μόλος του Αγίου Κωνσταντίνου και  η εκκλησία του χωριού με πτώση του καμπαναριού και μεγάλες ρωγμές στην τοιχοποιϊα.

Δέκα μέρες μετά το σεισμό, κλειστός παραμένει ο εθνικός δρόμος Βαθιού – Καρλοβάσου στα Αυλάκια εξαιτίας των κατολισθήσεων

Τις προηγούμενες μέρες αντιπροσωπείες της Τ.Ε. Σάμου επισκέφθηκαν τα χωριά των Κοντεϊκων, της Υδρούσας, του Πλατάνου καθώς και γειτονιές στο Καρλόβασι

Τα κλιμάκια του ΚΚΕ ενημέρωσαν τους κατοίκους για τις θέσεις του ΚΚΕ για άμεσα μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού, για αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, για την προστασία εργαζομένων και επαγγελματιών.

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τους δασικούς χάρτες

Published

on

By

Μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών προκύπτει μεγάλο αντικειμενικά πρόβλημα στο Νομό Σάμου, έγινε παρέμβαση από τον Βουλευτή Ν. Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να προβεί σε ενέργειες άμεσου επαναπροσδιορισμού.

Ο βουλευτής αναφέρει στην παρέμβαση του:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το παρόν αίτημα αφορά σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Σάμου.

Συγκεκριμένα στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν, χαρακτηρίζονται ως δασικές εκτάσεις ακόμη και περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως μη δασικές με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, θα ήταν ορθό να γίνουν οι ανάλογες αναμορφώσεις στους δασικούς χάρτες, λαμβάνοντας υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και τις πράξεις χαρακτηρισμού, καθώς κινδυνεύουν πολίτες με την απώλεια των περιουσιών τους.

Θα παρακαλούσαμε θερμά να εξετάσετε το παρόν αίτημα, το οποίο όπως γνωρίζετε δεν αφορά μόνο τη Σάμο αλλά και πολλές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Ν. Κακλαμάνης: Να δουν οι τοπικοί μας άρχοντες τι μπορούν να κάνουν για να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι

Published

on

By

Το γεγονός, ότι ο αξιότιμος αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης μου έκανε την τιμή να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση, για να σχολιάσει ραδιοφωνική μου δήλωση για την πανδημία, με υποχρεώνει, για λόγους ευγένειας να απαντήσω. Δυστυχώς, με πρόλαβαν τα πεισματάρικα τα γεγονότα: η Σάμος πέρασε σε μια εβδομάδα από το πράσινο στο κόκκινο, αποδεικνύοντας, πέραν πάσης αμφιβολίας, πόσο έγκαιρα, ολοκληρωμένα, δραστικά και αποτελεσματικά ήταν τα μέτρα που πήρε η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση και οι τοπικοί μας άρχοντες.

Βέβαια, ο κ. αντιπεριφερειάρχης, στο κείμενό του αποδεικνύει ό ίδιος πόσο βάσιμη και ακριβής είναι η εκτίμηση, ότι οι δύο αρμόδιες για την διαχείριση της πανδημίας, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και η διεύθυνση δημόσιας υγείας της περιφερειακής ενότητας Σάμου, υπήρξαν ανεπαρκείς και κατώτερες των περιστάσεων, όταν μετά από ένα χρόνο πανδημίας το μόνο έργο που παρουσιάζει είναι η πρόσληψη δυο υπαλλήλων προ διμήνου( κυκλοφορούν φήμες ότι δεν έχουν σχέση με επαγγέλματα υγείας ) και η σύνταξη μιας εισήγησης για τα σχολεία προ εβδομάδος.

Επί της ουσίας, η έξαρση της πανδημίας στο νησί οφείλεται σε δυο ολέθρια σφάλματα:

  1. Δεν υπήρξε έλεγχος των εισερχομένων και ποιοτική εξέταση αντιγόνου ( rapid test ) στα λιμάνια και το αεροδρόμιο.
  2. Δεν έκλεισαν τα σχολεία, μόλις έγινε αντιληπτό ότι αποτελούσαν εστίες μετάδοσης και διασποράς του ιού.

ΥΓ: Αντί να αντιδικούμε ποιοι είναι διαβασμένοι και ποιοι ανορθόγραφοι, καλό θα είναι, έστω την ύστατη στιγμή, να δουν οι τοπικοί μας άρχοντες ( βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι ) τι μπορούν να κάνουν για να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι.

Σάμος, 27/02/2021

Νίκος Σ. Κακλαμάνης

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή