19.9 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

Συνολικά 337 άτομα εξετάστηκαν για οστεοπόρωση

O Δήμος Ανατολικής Σάμου και το ΚΕΠ Υγείας στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργάνωσε από τις 02 έως τις 10 Μαΐου 2023 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου και εξετάστηκαν συνολικά 337 άτομα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 200 άτομα είχαν φυσιολογική μέτρηση, 128 άτομα βρέθηκαν με οστεοπενία και 9 άτομα με οστεοπόρωση.

Ο κ. Γεώργιος Διονυσίου, αρμόδιος Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Δήμο μας. Η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των συμπολιτών μας στο πρόγραμμα μας δείχνει την σπουδαιότητα των δράσεων πρόληψης για την υγεία, και για το λόγο αυτό θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για τη στήριξη του έργου του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ανατολικής Σάμου,  όσο και για την άριστη συνεργασία. Θα συνεχίσουμε μέσω του ΚΕΠ Υγείας να συμβάλλουμε στην προώθηση της ιδέας της πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας. Η Υγεία και η Πρόληψή της είναι υπόθεση όλων μας».

 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η πρόληψη επιτυγχάνεται με το συστηματικό και έγκυρο προσυμπτωματικό έλεγχο. Η ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου Ανατολικής Σάμου είναι πολύ μεγάλη και διαρκώς περισσότεροι δημότες συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προγράμματα, το οποίο μας γεμίζει χαρά και θέληση να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε δράσεις που προάγουν την υγεία των πολιτών. Με αυτή τη δράση ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενισχύει περαιτέρω τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου .Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της καλής υγείας του πληθυσμού.

 

Η Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα. Μαρία Κουρή τόνισε ότι «το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αποσκοπεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, πραγματοποιώντας δράσεις Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας πρόληψης»

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Menarini Hellas για την ευγενική Χορηγία της.

Related posts

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin