23.9 C
Σάμος
24/04/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Συνοριοφύλακες Σάμου: Πολύωρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 12 αλλοδαπών στην περιοχή “Χοντρό βουνό”

Πολύωρη επιχείρηση απεγκλωβισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, έπειτα από πληροφορία για άφιξη λέμβου μεταναστών στην περιοχή “Χοντρό βουνό” Ποσειδωνίου, από συνοριοφύλακες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου και συγκεκριμένα από την Ειδική Επιχειρησιακή Ομάδα Επέμβασης(Ε.Ε.Ο.Ε.) προκειμένου να σωθούν δώδεκα αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων, έξι παιδιά, τέσσερις γυναίκες και δύο άντρες οι βρίσκονταν σε δυσχερή θέση.

Έπειτα από πολύωρες έρευνες σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, εντοπίστηκαν με τη συνδρομή των εναέριων τεχνικών μέσων της ΕΛ.ΑΣ. από συνοριοφύλακες και σε συντονισμό από την φυσική ηγεσία, σε βραχώδη περιοχή πλησίον γκρεμού οι μετανάστες μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες που είχαν ελαφρώς τραυματιστεί.

Με επαγγελματισμό οι συνοριοφύλακες απεγκλώβισαν τους μετανάστες και βοήθησαν τα μικρά παιδιά και τις γυναίκες να ανέβουν την πλαγιά ανοίγοντας νέο μονοπάτι, πολλές φορές ακόμα και στους ώμους τους.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός -10- ακόμη νεοεισερχόμενων ατόμων, από συνοριακούς φύλακες, στην ίδια περιοχή χθες Πέμπτη.

Για τα παραπάνω 22 νεοεισερχόμενα άτομα θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες πρώτης υποδοχής και υποβολής αιτημάτων για παροχή διεθνούς προστασίας.

Για την υπόθεση σχηματίζεται ποινική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου.

 

“Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ο επαγγελματισμός και ο ανθρωπισμός που διακατέχει τους συναδέλφους μας και διαψεύδει οποιοσδήποτε κακόβουλες κατηγορίες περί κακομεταχείρισης μεταναστών.

Οι συνοριοφύλακες του ΤΔΜ Σάμου είναι παντού. Από την διατήρηση της ασφάλειας εντός της ΚΕΔΝ Σάμου και την επιτήρηση των συνόρων μας, μέχρι τον εντοπισμό και την διάσωση όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, συμβάλλοντας σημαντικά στην αίσθηση της ασφάλειας στους πολίτες του νησιού.

Πολλά συγχαρητήρια και ένα ευχαριστώ στους συναδέλφους για το ήθος και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν καθημερινά.” αναφέρει η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Σάμου (ΕΣΦΥΣ).

 

Related posts

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Καστελλόριζο

admin

Σάμος: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

admin

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Σάμου : Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Πυθαγόρειο και στη Χώρα Σάμου

admin

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου ενισχύει το Παντοπωλείο Αγάπης

admin

Θλίψη στο Λιμενικό Σώμα για την ξαφνική απώλεια ενός ακόμη στελέχους του

admin

Δυο τροχαία ατυχήματα στη Σάμο την Τρίτη – Τραυματίες στο Κοκκάρι και στους Μυτιληνιούς

admin

Συλλήψεις για φθορές στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Εννέα άτομα συνελήφθησαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin

Θεσσαλονίκη- Κινητοποίηση του Λιμενικού για την ανάσυρση 52χρονης από τη θάλασσα

admin