17.8 C
Σάμος
26/02/2024
Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ- Κοινή δήλωση υποψηφίων βουλευτών Σάμου

Κοινή δήλωση υποψηφίων βουλευτών  ΣΥΡΙΖΑ Σάμου

Επιλέξαμε τέσσερα χρόνια τώρα να σταθούμε με ότι τρόπο μπορούσαμε δίπλα στους ανθρώπους της εργασίας, τους ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη, τους νέους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μαθητές και τους φοιτητές, τους αγρότες και τους νησιώτες των ακριτικών περιοχών.

Επιλέξαμε να συμβιβαστούμε. Παραλάβαμε μία χρεωκοπημένη χώρα και τη βγάλαμε από τη χρεωκοπία. Βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, με μία νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή ελίτ έτοιμη να μας πετάξει έξω από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρότι δεν είμασταν εμείς υπεύθυνοι για αυτή την τραγωδία που συντελέστηκε από το 2008 ως το 2014, επιλέξαμε να μείνουμε στην αρένα των διαπραγματεύσεων. Τα καταφέραμε όπως κανένας ως τώρα δεν τα κατάφερε.  Σήμερα είμαστε όχι ο φτωχός συγγενής, ο τεμπέλης λαός του ευρωπαϊκού Νότου αλλά μία Ελλάδα με κύρος και βαρύνοντα λόγο στα διεθνή κέντρα αποφάσεων.

Είμαστε ξανά μία χώρα, με σταθερότητα και ασφάλεια και αυτό αποτυπώνεται στην ραγδαία αύξηση του τουρισμού που συνεχίζεται, στην οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας στον διεθνή χώρο. Κλείνει η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη φορά πλεόνασμα στα  ταμεία του κράτους αντί για έλλειμα.

  • Τα νοσοκομεία άνοιξαν ξανά δωρεάν για όλους, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό όχι μόνο δεν απολύθηκαν αλλά προσλήφθηκαν  και όσοι ήταν απαραίτητοι. Τα σχολεία στελεχώθηκαν από νέους εκπαιδευτικούς, οι δήμοι που είχαν καταρρεύσει με νέους εργαζόμενους. Προσπαθήσαμε να ελαφρύνουμε το βάρος της χρεωκοπίας από τους επιχειρηματίες και τους ασφαλισμένους, όχι με κατασχέσεις όπως γινόταν τόσα χρόνια αλλά με διακανονισμούς, δόσεις, απάλειψη άδικων οφειλών, προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Ανακουφίσαμε τους κατοίκους των νησιών όσο μπορούσαμε, με το μεταφορικό ισοδύναμο, με τη μείωση του ΦΠΑ, με τη διατήρηση του αφορολόγητου, με την αύξηση του υποκατώτατου μισθού και με έλεγχο εργασίας για όσους και όσες δούλευαν σε εξευτελιστικές συνθήκες. Κρατήσαμε μέσα στην τρομερή πίεση τις συντάξεις, με ελάχιστες μειώσεις, σε σχέση με τις μειώσεις του 40% που είχαν επιβληθεί ως το 2014.
  • Σώσαμε χιλιάδες ακίνητα του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, αρχαιολογικούς χώρους και χώρους εκπαίδευσης ή υγείας, από την πώλησή τους, προστατεύοντας τον κρατικό προϋπολογισμό από τα ενοίκια που θα πληρώνονταν σε ιδιώτες μετά την πώλησή τους, όπως έγινε ήδη με άλλα χιλιάδες ακίνητα που είχαν εκποιηθεί ως το 2014.
  • Είχαμε αύξηση ντόπιων και ξένων επενδύσεων, αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία. Σταματήσαμε το πανηγύρι των υπερτιμολογήσεων και της διαφθοράς στα δημόσια έργα, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις προμήθειες του Δημοσίου. Μειώσαμε όσο καμιά άλλη κυβέρνηση στη σύγχρονη ιστορία τη φοροδιαφυγή και φορολογήσαμε τον μεγάλο πλούτο κάνοντας την οικονομία πιο δίκαιη με βάρη ισομοιρασμένα σε όλους.

Θα θέλαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα. Σίγουρα όμως αυτή η κυβέρνηση έκανε πολύ περισσότερα από όσα όλες οι κυβερνήσεις μαζί εδώ και πολλά χρόνια. Με ένα μόνο στόχο:

Την ευημερία της χώρας με κοινωνική δικαιοσύνη. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει τη βιώσιμη οικονομία, την ανάπτυξη, απομένει να ολοκληρώσουμε το έργο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ανακουφίζοντας τμήματα του πληθυσμού που χτυπήθηκαν πολύ: τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, εμπόρους, επιστήμονες, συνταξιούχους. Κρατώντας τα ζωντανά τα κοινωνικά μέτρα, για τους ακόμη πιο ασθενείς.

Προετοιμάζουμε ένα δίκαιο μέλλον, με ανάπτυξη, πρόοδο, ευημερία για όλους. Δεν γυρνάμε στο μαύρο παρελθόν. Στην Ελλάδα της χρεωκοπίας, των χιλιάδων απολύσεων, των κλειστών μαγαζιών, των συσσιτίων.

 Προχωράμε προς το μέλλον. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας.

Ψηφίζουμε Όλες και Όλοι. ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ειρήνη Γαγλία, Νίκος Κακλαμάνης, Νίκος Μπελαβίλας

Υποψήφιοι Βουλευτές Σάμου-Φούρνων-Ικαρίας

Related posts

Χ. Σταϊκούρας: 140 εκατομμύρια ευρώ έχουν διοχετευτεί προς τη Σάμο

admin

Παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα: Ο Στ. Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση

admin

Παρατείνεται μέχρι τον Μάρτιο του 2025 η παραμονή των εκτοπισθέντων Ουκρανών στην Ελλάδα

admin

Υπουργείο Μετανάστευσης: Αναγκαστικός επαναπατρισμός 40 υπηκόων Πακιστάν και 10 υπηκόων Γεωργίας

admin

“Βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας”

admin

Απογευματινά χειρουργεία: Από 300 έως 2.000 ευρώ το κόστος για τους πολίτες

admin

Καρλόβασι: Εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση

admin

Απάντηση Τριαντόπουλου στην ερώτηση του Βουλευτή Παρασκευαϊδη για τους σεισμόπληκτους της Σάμου

admin

Καταψηφίστηκε τροπολογία που επεδίωκε την απαλοιφή αναφοράς στο Δίκαιο της Θάλασσας χάρη σε ενέργειες της Ελληνικής Αντιπροσωπείας

admin