19.9 C
Σάμος
23/04/2024
Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ: Οι στενοί συνεργάτες του Τσίπρα που διεκδικούν σταυρό

Τρεις στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διεκδικούν την εκλογή τους με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές δίνοντας, έτσι, το στίγμα ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι αποφασισμένος να στελεχώσει την κοινοβουλευτική ομάδα με πρόσωπα που έχουν τεχνοκρατικές ικανότητες και έχουν, τα τελευταία χρόνια, συνεργαστεί μαζί του σε μια σειρά από τομείς.

 

Πρόκειται για στελέχη, καταρτισμένα στο αντικείμενό τους, που αναδείχθηκαν μέσα από την κυβερνητική εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ και εξακολουθούν, μέχρι σήμερα, να βρίσκονται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα συμβουλεύοντάς στους τομείς του αντικειμένου τους.

Αγγελική Τεντολούρη: Άφησε την Ελβετία «για να βάλει πλάτη»

 

Η Αγγελική Τεντολούρη κατεβαίνει υποψήφια στην Καρδίτσα. Με σπουδές Νομικής στη Γαλλία με ειδίκευση στο Δίκαιο Επιχειρήσεων αλλά και Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα, η κ. Τεντολούρη αποφάσισε το 2017 να αφήσει τη δουλειά της στην Ελβετία, όπου εργαζόταν ως νομική σύμβουλος πολυεθνικής, για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εργαστεί στο γραφείο του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

 

Συνεχίζει να εργάζεται στο γραφείο του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο ενώ αποφάσισε να διεκδικήσει για πρώτη φορά την ψήφο των συμπολιτών της στον τόπο καταγωγής της.

Σταμάτης Βαρδαρός: Από το υπ. Υγείας στο πλευρό του Προέδρου

 

Δεύτερος στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα που στελεχώνει τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Σταμάτης Βαρδαρός ο οποίος στελεχώνει το ψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Σάμο. Γεννημένος το 1980, με σπουδές πολιτικών επιστημών, μεταπτυχιακό στην κοινωνική πολιτική και υποψήφιος διδάκτορας στην πολιτική υγείας, ο κ. Βαρδαρός διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας στο υπουργείο Υγείας την περίοδο 2016 – 2019.

 

Από το 2020 είναι σύμβουλος για θέματα πολιτικής υγείας του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα ενώ από το 2006 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στο ΚΕΘΕΑ, στη ΜΚΟ PRAKSIS, καθώς και στην Οικονομική, Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος

Γρηγόρης Θεοδωράκης: Ο τεχνοκράτης που συνομιλούσε με τους θεσμούς

 

Τέλος, ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα για θέματα Μεταρρύθμισης του Δημόσιου Τομέα.

Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο αντικείμενο «Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων» από το ίδιο Πανεπιστήμιο, αποφοίτησε από την ΙΔ΄ εκπαιδευτική σειρά της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης το 2003 και έκτοτε είναι μόνιμος υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Το Φεβρουάριο του 2015 αποσπάστηκε στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού και ανέλαβε καθήκοντα Προϊσταμένου του Γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης. Από το Δεκέμβριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Την ίδια περίοδο διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα» (2017 – 2019) και ήταν επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για θέματα Δημόσιας Διοίκησης (2017 – 2019).

 

Πηγή: www.ethnos.gr

Related posts

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin

Περιοδεία Στ. Κασσελάκη στο Νομό Σάμου

admin

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin