Connect with us

Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: Ο Λογαριασμός “Φίλοι ΣΥΡΙΖΑ Σάμου”δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικό φορέα ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

Ο Λογαριασμός <<Φίλοι ΣΥΡΙΖΑ Σάμου>> δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικό φορέα ΣΥΡΙΖΑ ούτε με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου. Ο καθένας μπορεί να έχει την δικιά του φαντασίωση όπως το να ντυθεί ο λαός στο αμπέχονο και να περιθωριοποιηθεί η χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το δρόμο του συμβιβασμού της λογικής και του ορθολογισμού. Οι ύβρεις και το ανάθεμα δεν αποτελούν άποψη ούτε κινούνται στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού. Από τον πρόεδρο της δημοκρατίας μέχρι των τελευταίο πολίτη έχουμε όλοι ευθύνη στο μέγεθος που ανάλογη στον καθένα. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει και να διορθώσει καμία κοινωνία εάν δεν το θέλει ο ίδιος ο λαός.

Επειδή πολύ κατηγόρια πέφτει καθημερινός στο κράτος να επισημάνουμε ότι το κράτος είμαστε εμείς. Υπάρχουν δυο όψεις σε τέτοιου είδους προβλήματα, ή να παραιτηθείς και να σου πουν μπράβο για την ευθιξία και να αποφύγεις τις ευθύνες, ή να παλέψεις γι αυτά που πιστεύεις μέχρι το τέλος. Από το 1990 η συγκεκριμένη περιοχή έχει χαρακτηριστεί επίσημα από επιστημονικό προσωπικό της πολεοδομίας ακατάλληλη για δόμηση εξαιτίας της δασηκότητας και των ρεμάτων.

Το 2015 μπήκαμε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ πήραμε 700.000 ευρώ για να κατεδαφιστούν 2500 παράνομα σπίτια, ο κόσμος της Ραφήνας ξεσηκώθηκε και εμπόδισε οποιαδήποτε ενέργεια με την στήριξη ΜΜΕ καθώς και με εμπλεκόμενα συμφέροντα. Η ευθύνη της κυβέρνησης ήταν να εφαρμόσει το νόμο, δηλαδή να τα κατεδαφίσει για να μην έχουμε την σημερινή τραγωδία. Αλήθεια πόσο εύκολο μπορεί να είναι αυτό για αναλογιστείτε όλοι, για βάλτε τον εαυτό σας στη θέση της κυβέρνησης, εν μέσω οικονομικής κρίσης με ένα λαό που δοκιμάζεται, μπορείς να του γκρεμίσεις και το σπίτι όχι για ψηφοθηρικούς λόγους αλλά για λόγους ανθρωπιάς.

Το πρόβλημα έπρεπε να έχει λυθεί από την πρώτη στιγμή δηλαδή από το πρώτο παράνομο σπίτι μετά είναι πολύ αργά όταν παγιώνεται μια κατάσταση. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η στήριξη των πληγέντων, καμία κυβέρνηση δεν ξεφεύγει από την κρίση του λαού αργά ή γρήγορα, κάθε απόφαση του για εμάς είναι σεβαστή.

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τους δασικούς χάρτες

Published

on

By

Μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών προκύπτει μεγάλο αντικειμενικά πρόβλημα στο Νομό Σάμου, έγινε παρέμβαση από τον Βουλευτή Ν. Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να προβεί σε ενέργειες άμεσου επαναπροσδιορισμού.

Ο βουλευτής αναφέρει στην παρέμβαση του:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το παρόν αίτημα αφορά σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Σάμου.

Συγκεκριμένα στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν, χαρακτηρίζονται ως δασικές εκτάσεις ακόμη και περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως μη δασικές με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, θα ήταν ορθό να γίνουν οι ανάλογες αναμορφώσεις στους δασικούς χάρτες, λαμβάνοντας υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και τις πράξεις χαρακτηρισμού, καθώς κινδυνεύουν πολίτες με την απώλεια των περιουσιών τους.

Θα παρακαλούσαμε θερμά να εξετάσετε το παρόν αίτημα, το οποίο όπως γνωρίζετε δεν αφορά μόνο τη Σάμο αλλά και πολλές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Ν. Κακλαμάνης: Να δουν οι τοπικοί μας άρχοντες τι μπορούν να κάνουν για να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι

Published

on

By

Το γεγονός, ότι ο αξιότιμος αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης μου έκανε την τιμή να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση, για να σχολιάσει ραδιοφωνική μου δήλωση για την πανδημία, με υποχρεώνει, για λόγους ευγένειας να απαντήσω. Δυστυχώς, με πρόλαβαν τα πεισματάρικα τα γεγονότα: η Σάμος πέρασε σε μια εβδομάδα από το πράσινο στο κόκκινο, αποδεικνύοντας, πέραν πάσης αμφιβολίας, πόσο έγκαιρα, ολοκληρωμένα, δραστικά και αποτελεσματικά ήταν τα μέτρα που πήρε η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση και οι τοπικοί μας άρχοντες.

Βέβαια, ο κ. αντιπεριφερειάρχης, στο κείμενό του αποδεικνύει ό ίδιος πόσο βάσιμη και ακριβής είναι η εκτίμηση, ότι οι δύο αρμόδιες για την διαχείριση της πανδημίας, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και η διεύθυνση δημόσιας υγείας της περιφερειακής ενότητας Σάμου, υπήρξαν ανεπαρκείς και κατώτερες των περιστάσεων, όταν μετά από ένα χρόνο πανδημίας το μόνο έργο που παρουσιάζει είναι η πρόσληψη δυο υπαλλήλων προ διμήνου( κυκλοφορούν φήμες ότι δεν έχουν σχέση με επαγγέλματα υγείας ) και η σύνταξη μιας εισήγησης για τα σχολεία προ εβδομάδος.

Επί της ουσίας, η έξαρση της πανδημίας στο νησί οφείλεται σε δυο ολέθρια σφάλματα:

  1. Δεν υπήρξε έλεγχος των εισερχομένων και ποιοτική εξέταση αντιγόνου ( rapid test ) στα λιμάνια και το αεροδρόμιο.
  2. Δεν έκλεισαν τα σχολεία, μόλις έγινε αντιληπτό ότι αποτελούσαν εστίες μετάδοσης και διασποράς του ιού.

ΥΓ: Αντί να αντιδικούμε ποιοι είναι διαβασμένοι και ποιοι ανορθόγραφοι, καλό θα είναι, έστω την ύστατη στιγμή, να δουν οι τοπικοί μας άρχοντες ( βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι ) τι μπορούν να κάνουν για να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι.

Σάμος, 27/02/2021

Νίκος Σ. Κακλαμάνης

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή