33.3 C
Σάμος
14/06/2024
Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ Σαμου για επίσκεψη Κικίλια : Η ύβρις προς τη σεισμόπληκτη Σάμο σε όλο της το τραγικό μεγαλείο..

Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο εξέδωσε δελτίο τύπου το οποίο αναφέρεται στην επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Κικίλια, στη σεισμόπληκτη περιοχή της Σάμου. Σύμφωνα με το δελτίο, η επίσκεψη χαρακτηρίζεται ως “ύβρις προς τη σεισμόπληκτη Σάμο σε όλο της το τραγικό μεγαλείο”.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Κικίλιας, επισκέφθηκε τη Σάμο για να παραστεί στην επί χάρτου άσκηση ΚΕΡΚΗΣ 2024 της Πυροσβεστικής στο Καρλόβασι και για να συναντηθεί με εθελοντές και υπηρεσιακούς και θεσμικούς παράγοντες της νήσου. Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου επισημαίνει ότι η επίσκεψη αυτή δεν έχει πολιτική διάσταση αλλά είναι αποκλειστικά επιχειρησιακή.

Ωστόσο, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την απογοήτευσή της για την επίσκεψη αυτή, δεδομένου ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή από τον σεισμό και τις φυσικές καταστροφές δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί επαρκώς. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 5 Ιουνίου για να έρθει ο υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος και να συζητήσει τα θέματα αυτά.

Το δελτίο τύπου συνεχίζει με επικριτική διάθεση, θέτοντας το ερώτημα ποια Πολιτική Προστασία μπορεί να προστατεύσει την περιοχή από αυτή την “απαράδεκτη και προκλητική πολιτική ύβρη”. Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την απορία της για τη σοβαρότητα των πολιτικών αυτών αποφάσεων και τη διαχείριση των κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν τη σεισμόπληκτη Σάμο.

Ολοκληρώνοντας το δελτίο, η οργάνωση υπογραμμίζει ότι η ντροπή και η αγανάκτηση για τη διακυβέρνηση των προβλημάτων αυτών είναι διάχυτη, ακόμα και στα πιο απλά στοιχεία της φύσης.

Η ανακοίνωση.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ

Επισκέπτεται λοιπόν σήμερα τη σεισμόπληκτη Σάμο ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  κ. Κικίλιας.

Το Υπουργείο του, ως γνωστόν  διαχειρίζεται, κατ’ αποκλειστικότητα  τόσο τα της Πολιτικής Προστασίας όσο και τα προβλήματα από  τους σεισμούς και  τις εν γένει φυσικές καταστροφές.

Είναι, επομένως, φυσικό και αναμενόμενο, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, να τοποθετηθεί για όλα τα  θέματα αρμοδιότητας του που απασχολούν το νησί μας .

Όμως δεν είναι λένε πολιτική η επίσκεψη του αλλά αποκλειστικά  επιχειρησιακή  καθώς ήρθε για να παραστεί στην επί χάρτου άσκηση ΚΕΡΚΗΣ 2024  της Πυροσβεστικής στο Καρλόβασι και να συναντηθεί με εθελοντές και υπηρεσιακούς και  θεσμικούς  παράγοντες της νήσου  στην πρωτεύουσα..

Γι’ αυτό και θα περιορισθεί μόνο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας….

Άραγε από αυτή  την απαράδεκτη και προκλητική πολιτική ύβρη ποια Πολιτική Προστασία θα μας προστατεύσει;

Γιατί τι άλλο να σκεφτούμε όταν  με τον αρμόδιο Υπουργό παρόντα θα πρέπει να  περιμένουμε μέχρι τις 5 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν τις εκλογές,  τον υφυπουργό του, τον άφαντο διαδικτυακό μας «τοπικό»  συντονιστή κ. Τριαντόπουλο,  να έρθει να μας μιλήσει για τον σεισμό και για τα μη  γενόμενα;

Είναι σοβαρά πράγματα όλα αυτά;

Αυτά διαβάζει, ακούει και μαθαίνει  η ντροπή και κοκκινίζει απ’ τη ντροπή της…

Αυτά ακούν και εξανίστανται ακόμα και οι πέτρες…

Η ύβρις προς τη σεισμόπληκτη Σάμο σε όλο της το τραγικό μεγαλείο..

 

Related posts

Η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

admin

Απάντηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας σε Ερώτηση του Βουλευτή Σάμου

admin

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Σάμο

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Προχωράμε με τις αξίες μας. Ευχαριστώ για την ψήφο σας!

admin

Το ΚΚΕ ανεβαίνει στη 2η θέση στο Ν.Σάμου με ποσοστό 20,95%

admin

Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου: “Το μήνυμα που ελήφθη”

admin

Στεφανάδης: Ο Ελληνικός λαός μίλησε και έστειλε το μήνυμά του προς όλους

admin

Ευρωεκλογές: Πρώτος σε σταυρούς ο Γιώργος Αυτιάς

admin

“Στη σεισμόπληκτη Σάμο της κυβερνητικής εγκατάλειψης, ψήφισε μόνο ένας στους τρεις συμπολίτες μας”

admin