16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου : 13 Γενάρη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας

Παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς περί «θωράκισης του ΕΣΥ» – που διαψεύδονται από τη μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία κατά 2229 εργαζόμενους (από 78.220 τον Ιανουάριο 2020 σε 75991 τον Οκτώβριο 2021), και της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων κατά 279 εκατ. και του κονδυλίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας κατά 208 εκατ. – η πραγματικότητα είναι ότι τα δημόσια νοσοκομεία, το ένα μετά το άλλο, «πλημμυρίζουν» από ασθενείς COVID-19 και κινδυνεύουν να μετατραπούν σε νοσοκομεία «μιας νόσου».

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, η κυβέρνηση επιμένει να κρατά σε αναστολή εργασίας περισσότερους από 6000 εργαζόμενους

Στο νοσοκομείο της Σάμου, όπου παραμένουν κενές περισσότερες δεκάδες οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης του μοναδικού Νοσοκομείου στο νησί, εφόσον χρειάζεται κάποιοι συνάδελφοι να τεθούν σε καραντίνα χωρίς να μπορούν να αντικατασταθούν, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που επιμένει η κυβέρνηση να τους κρατάει σε αναστολή

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με συνοπτικές διαδικασίες  όλων  των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.
  • Να ενισχυθεί τώρα οι ΜΕΘ με τουλάχιστον 2 ιατρούς, να στελεχωθεί το ΤΕΠ με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και το τα ιατρεία Covid.
  • Να προσληφθούν άμεσα πνευμονολόγοι, ΩΡΛ, οφθαλμίατροι, παθολόγοι, ογκολόγοι, γαστρεντερολόγοι, οι ειδικότητες στις οποίες δεν υπάρχουν ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ
  • Να προσληφθούν ορθοπεδικοί ιατροί, διότι κινδυνεύει με κλείσιμο η αντίστοιχη κλινική τους επόμενους μήνες
  • Να ενισχυθεί άμεσα η παιδιατρική κλινική με 2 παιδίατρους
  • Να προσληφθεί νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καλύπτονται επαρκώς όλα τα τμήματα και οι μονάδες του νοσοκομείου και να υπάρχει ξεχωριστό προσωπικό για τους θαλάμους Covid και στους ασθενείς που βρίσκονται στην εντατική Covid.
  • Άμεσα να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας, υπηρετούσαν 16 πριν την πανδημία, ενώ εν μέσο πανδημίας υπηρετούν 13! Οι εργασίες έχουν διπλασιαστεί και οι ανάγκες απαιτούν τουλάχιστον 20.
  • Άμεση ενίσχυση χρειάζεται και το προσωπικό εστίασης, καθώς και όλο το υπόλοιπο βοηθητικό προσωπικό, εργαζόμενοι στις αποθήκες του νοσοκομείου, στο τηλεφωνικό κέντρο κ.α.
  • Να ενισχυθεί τώρα η τεχνική υπηρεσία, καθώς και τα εργαστήρια του νοσοκομείου
  • Επίσης να ενισχυθεί ο κλάδος των τραυματιοφορέων με τουλάχιστον 5 άτομα ακόμη
  • Να χορηγηθούν άμεσα όλες οι χρωστούμενες κανονικές άδειες και τα ρεπό σε όλους τους

 εργαζόμενους .

  • Να τηρείται αυστηρά η σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους στη καθαριότητα .
  • Να χορηγούνται μάσκες υψηλής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Ενίσχυση χρειάζονται και τα αποκεντρωμένα τμήματα του νοσοκομείου, όπως και το ΚΕΦΙΑΠ και το κέντρο ψυχικής υγείας. Άμεσα να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές τους θέσεις με παιδοψυχίατρους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κα.
  • Να σταματήσουν τα νοσοκομεία να αποτελούν εμβολιαστικά κέντρα, να στελεχωθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να αναλάβουν εξολοκλήρου το εμβολιαστικό έργο, καθώς πρέπει να υπάρξουν και κινητές μονάδες εμβολιασμού, αλλά και μονάδες ιχνηλάτησης που να βρίσκονται έξω από τα σχολεία, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, σε πλατείες ,σε γειτονιές και σε χωριά.
  • Επίταξη τώρα ιδιωτικών δομών υγείας .
  • Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ του συλλόγου μας θα πραγματοποίηση συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου στις 13-01-2022

 

Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, ότι στα πλαίσια αυτού του συστήματος, η υγεία είναι «ατομική ευθύνη», η υγειονομική περίθαλψη γίνεται εμπόρευμα που «πουλιέται και αγοράζεται» και κόμη και η επιδημία αξιοποιείται για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης.

Συνολικά, η αξιοποίηση της επιδημίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής κερδοφορίας επιβεβαιώνουν ότι απέναντι μας έχουμε τους ιδιωτικούς  ομίλους, που ανυπομονούν να αυξήσουν τα κέρδη τους και απαιτούν, από τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επέκταση της δράσης τους.



Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin