14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου: Κινητοποίηση για τη μεταφορά των μαθητών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό συμβούλιο προχωρά ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου για τις μεταφορές των μαθητών – Κινητοποίηση στο Περιφ. Συμβούλιο 30/1.

Η συνολικότερη κατεύθυνση του Υπουργείου και της κυβέρνησης για αποποίηση ευθυνών σε μια σειρά ζητημάτων μέσω της λεγόμενης αυτονομίας της σχολικής μονάδας, όσον αφορά στην λειτουργία, την συντήρηση και τις υποδομές των σχολικών μονάδων έχει οδηγήσει σε όξυνση των προβλημάτων και πλήρη εγκατάλειψη . Ένα απ’ αυτά τα ζητήματα που αναδεικνύονται είναι και οι μεταφορές των παιδιών, κατά τις οποίες κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε είτε αμέλεια για την ασφάλεια των παιδιών, είτε αδιαφορία για τα ωράρια των εκπαιδευτικών και του σχολείου.

Δεν είναι σωστό ούτε τα παιδιά να αφήνονται μακριά από το σχολείο (πχ νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου), ούτε να μην υπάρχουν σχολικοί τροχονόμοι (που είναι ευθύνη των δήμων), ούτε παιδιά να αφήνονται μόνα τους αρκετή ώρα πριν ανοίξει το σχολείο, γιατί «αλλιώς δε βγαίνει» ή και να φτάνουν παιδιά καθυστερημένα στο σχολείο (βλ Πύργος) ή να επηρεάζεται το ωράριο των εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο και η Περιφέρεια έχουν τεράστιες ευθύνες για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών και είναι πρόκληση να μετακυλίεται η ευθύνη στους εκπαιδευτικούς. Δε θα ανεχτούμε αυτή τη στάση, στηρίζουμε τους συναδέλφους στα σχολεία του Πύργου. Και όπου προκύπτουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Διεκδικούμε δωρεάν ασφαλείς μεταφορές για όλα τα παιδιά, να μπορούν να είναι έγκαιρα και με ασφάλεια στο σχολείο τους καμία παρέμβαση στο ωράριο των εκπαιδευτικών ή στις καθορισμένες ώρες προσέλευσης και αποχώρησης του σχολείου.

Καλούμε τους αρμόδιους (περιφέρεια και υπουργείο παιδείας με τις υπηρεσίες τους) να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πριν είναι πολύ αργά και έχουμε κάποιο δυσάρεστο περιστατικό με μαθητή μας.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό συμβούλιο που θα γίνει στο κτήριο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στη Σάμο, τη Δευτέρα 30/1 στις 17.00

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin