Connect with us

Σαμιακά

Σύλλογος εργαζομένων Γ.Ν Σάμου: Η διοίκηση ασκεί συστηματικά κατάχρηση εξουσίας

Published

on

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει για άλλη μία φορά την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, την διοίκηση της 2ης Υ.Π.Ε. , την διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου και την πολιτική τους που είναι ολόιδια με την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ειδικά μικρών παιδιών και θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.

Επί επτά μήνες  επείγοντα και τακτικά περιστατικά της παιδιατρικής και  μαιευτικής κλινικής καλύπτονται μόνο από μία παιδίατρο, η οποία είναι μετακινημένη από το Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π.  όπου εκεί είναι η οργανική της θέση, αφήνοντας στην τύχη τους τα παιδιά που προσέρχονται στο Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π.

Σε περίπτωση απουσία της παιδιάτρου με αναρρωτική άδεια ή με ρεπό, γονείς νεογέννητων μπαίνουν στην διαδικασία να βρουν ιδιώτη γιατρό και σε πολλές περιπτώσεις να τον πληρώσουν οι ίδιοι, προκειμένου να παραστεί στην γέννηση του παιδιού τους και για την πρώτη ιατρική εξέταση.

Ύστερα από ενάμιση χρόνο που οφείλει η υπηρεσία κανονική άδεια στην συγκεκριμένη παιδίατρο, της χορηγείσαι λίγες ημέρες ανάπαυσης (ρεπό), ενώ την επόμενη μέρα  την ανακάλεσε γραπτώς με δικαστικό επιμελητή και της ζητάει παράλληλα να αιτιολογήσει την απουσία της.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου συστηματικά ασκεί κατάχρηση εξουσίας και έχει καταστρατηγήσει την εργατική νομοθεσία και όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει ακόμα απομείνει, , ενώ οι χειρισμοί της, η άσκηση πιέσεων σε άλλες ιατρικές ειδικότητες για κάλυψη παιδιατρικών περιστατικών είναι παράνομη και απαράδεκτη. Η διοίκηση του Νοσοκομείου αρκείται στο να πηγαινοέρχεται στα γραφεία των εισαγγελικών αρχών πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο καλύπτει τα νότα της.

Σοβαρές ευθύνες φέρει και η διορισμένη από την κυβέρνηση  διοίκηση της 2ης Υ.Π.Ε. και ιδιαίτερα της διοικήτριας κα Όλγας Ιορδανίδου, που δεν φρόντισε όχι μόνο το αυτονόητο δηλαδή να στελεχώσει την παιδιατρική κλινική, αλλά ούτε να μετακινήσει παιδίατρο από άλλο κέντρο υγείας ή Νοσοκομείο της Περιφέρειας, ώστε να λάβει η παιδίατρος του Νοσοκομείου Σάμου ολιγοήμερη κανονική άδεια ή ρεπό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλο το Σαμιακό λαό να βγάλει συμπεράσματα από τέτοιου είδους πολιτικές που ασκούνται και στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας υγείας. Να διεκδικήσει την πλήρη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής και όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου. Να επιστρέψει η παιδίατρος στο Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. που είναι απαραίτητη.

Comments

comments

Σαμιακά

Διαμαρτυρία Αφρικανών στη πόλη της Σάμου

Published

on

By

Περίπου 100 μετανάστες από χώρες της Αφρικής διαδήλωσαν στο κέντρο του νησιού στις 3 το μεσημέρι , ζητώντας τον άμεσο απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Oι μετανάστες φώναζαν συνθήματα όπως “Ελευθερία”.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στη δομη.

Εξω από το camp βρέθηκε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος καθώς και Αντιδήμαρχοι.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Παραιτήθηκε ο δντής του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

Published

on

By

Την παραίτηση του υπέβαλε πριν λίγη ώρα ο Δ/ντής της Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, Γιώργος Υφαντής.

Οι λόγοι της παραίτησης του σχετίζονται με την απόφαση του διοικητή της 2 ΥΠΕ, κ. Χρήστο Ροϊλό, να μετακινήσει τον γιατρό 3 φορές την εβδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για υπηρεσιακούς λογούς.

Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η παραίτηση του κ. Υφαντή, θα τον αναπληρώσει η οδοντίατρος κ. Σικαλίδου Κλεοπάτρα.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

ΛΑΣ Αν.Σάμου. “Βρείτε σκηνές και χώρο για τους μετανάστες που ψάχνουν καταφύγιο στην πόλη”

Published

on

By

Για προκλητικά ανύπαρκτη παρέμβαση της κυβέρνησης , της διοίκησης του ΚΥΤ αλλά και της δημοτικής αρχής, όσον αφορά τους μετανάστες που έχουν κατακλύσει δημόσιους χώρους μετά την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, κάνουν λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης ανατολικής Σάμου και καλούν τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με τις κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να εξασφαλίσει σκηνές και χώρο τοποθέτησής τους .

Σε ανοιχτή επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρουν:

Κύριε δήμαρχε,

Εκατοντάδες άνθρωποι μένουν για τρίτη μέρα χωρίς καμιά προφύλαξη εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και στην υγρασία της νύχτας. Μαζί τους μικρά παιδιά που υποφέρουν πάνω σε πεζοδρόμια, κάτω από τέντες καταστημάτων και στα παγκάκια.

Όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα απανθρωπιάς που συνεχίζεται χωρίς κανείς (κράτος, Περιφέρεια, δήμος) να κάνει τίποτα.

Οι άνθρωποι αυτοί που έχασαν τις σκηνές και τα υπάρχοντά τους στην πρόσφατη φωτιά, περιφέρονται στην πόλη προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο σε αυλές, υπόστεγα, χωράφια, αυξάνοντας τον κίνδυνο αντιπαραθέσεων με τους κατοίκους της πόλης.

Επιπλέον, τις επόμενες μέρες η επιβάρυνση των δομών υγείας αναμένεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερη από τους αρρώστους λόγω των παραπάνω συνθηκών και η εξυπηρέτηση ντόπιων και μεταναστών ακόμη πιο δύσκολη από τις επιβαρυμένες ήδη μονάδες υγείας και ειδικότερα το Νοσοκομείο.

Η μέχρι τώρα παρέμβαση της κυβέρνησης , της διοίκησης του ΚΥΤ αλλά και της δημοτικής αρχής είναι προκλητικά ανύπαρκτη.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, τώρα (το είχαμε ζητήσει από την πρώτη βραδιά της φωτιάς 14-10-2019) να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με τις κρατικές υπηρεσίες και να εξασφαλίσει σκηνές και χώρο τοποθέτησής τους προκειμένου να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη και απάνθρωπη κατάσταση.

Η ολιγωρία και η επίκληση αναρμοδιότητας είναι επικίνδυνα φαινόμενα που ενισχύουν την επιχειρούμενη δημιουργία κλίματος φόβου και μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην πόλη.

Έχετε ακέραια την ευθύνη και πρέπει να την αναλογιστείτε πριν να είναι αργά.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μανώλης Παχυμανώλης, Κώστας Τζίχας

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017