25.9 C
Σάμος
19/05/2024
Σαμιακά

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου: Η Λευκή νύχτα «μαυρίζει» τα δικαιώματά μας

Στις 22/7 πραγματοποιείται στην πόλη του Καρλοβάσου η Λευκή Νύχτα «Open City». Παρουσιάζεται σαν μία γιορτή για την πόλη με στόχο την ενίσχυση της κίνησης στα μαγαζιά. Συνοδεύεται μάλιστα με παράταση του ωραρίου μέχρι τις 24.00 τα μεσάνυχτα.

 

Με τη σειρά μας θέλουμε να πούμε ότι ως σωματείο είμαστε αντίθετοι στην παράταση οποιουδήποτε ωραρίου με οποιαδήποτε ευκαιρία ή γιορτή. Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους εμποροϋπαλλήλους, συναδέλφους άλλων κλάδων, μικρούς εμπόρους και μαγαζάτορες και τους λέμε να σκεφτούν ότι η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου (που παρουσιάζεται τώρα σαν μία «μικρή» παράταση για το Open City στο Καρλόβασι αλλά τη βλέπουμε να θεριεύει στα μεγάλα εμπορικά και να γίνεται κανόνας) καταστρατηγεί μια σειρά δικαιώματα των εργαζομένων, ιδιαίτερα των εμποροϋπαλλήλων, στο σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, σε ανθρώπινα ωράρια και στην απαραίτητη ξεκούραση, αποτελεί προπομπό για να κλείσουν μικρά μαγαζιά γιατί δε θα μπορούν να ανταγωνιστούν τα πολυκαταστήματα τύπου mall που θα είναι ανοιχτά 24/7.

 

Όσοι σπεύσουν, δε, να μας κατηγορήσουν ότι διώχνουμε τον τουρισμό και δε θέλουμε λευκές νύχτες, γιορτές και γιρλάντες, προτρέπουμε να ακολουθήσουν το πρόγραμμα ενός εμποροϋπαλλήλου ή γενικότερα ιδιωτικού υπαλλήλου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η τουριστική περίοδος έχει μεγάλες απαιτήσεις και το ωράριό μας έχει γίνει λάστιχο, οι υπερωρίες είναι δεδομένες μες στη μέρα και πολλές φορές απλήρωτες, η ξεκούραση και οι διακοπές είναι άγνωστες λέξεις για εμάς. Αν κάποιος στηρίζει τον τουρισμό, αν μη τι άλλο, είμαστε εμείς!

 

Για μας λύση και «γιορτή» είναι η ουσιαστική στήριξη του εισοδήματός μας, ειδικά σε μία περίοδο δυσβάσταχτης ακρίβειας, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις καθημερινές ανάγκες μας και των παιδιών μας. Για σίτιση, ενοίκιο, πληρωμές λογαριασμών, καύσιμα, θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Έτσι θα έχουμε τη διάθεση να ψωνίσουμε, να έχουν κίνηση τα μαγαζιά. Αλλά και η εφαρμογή ανθρώπινων συνθηκών εργασίας 5ήμερο-7ωρο-35ωρο με καμία απελευθέρωση του ωραρίου, κανένας κάτω από 825€ μισθό, Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, κανείς ανασφάλιστος, όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς.

Related posts

Από τη Σμύρνη στη Σάμο: Τούρκοι ποδηλάτες ανακαλύπτουν το νησί

admin

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

admin

Συγκλόνισε ο Σταύρος Μιχαλόπουλος: “Ποιος σας είπε ότι θέλω να είμαι ήρωας; Απαρατήρητος θέλω να είμαι, μπορώ;”

admin

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

admin

Ημερίδα για την αναπηρία και την προσβασιμότητα στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

admin

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin