13.3 C
Σάμος
21/02/2024
Σαμιακά

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου- Όχι στις “Λευκές Νύχτες”

Την αντίθεση του στη”Λευκή νύχτα” που διοργανώνει  στις 3 Αυγούστου ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου και ο δήμος Σάμου, εκφράζει με ανακοίνωση ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου.

Χρόνο με το χρόνο αναδεικνύονται οι “μαύρες μέρες” για τη ζωή των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Από τη πρώτη χρονιά ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων προειδοποίησε και προειδοποιεί τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Οι “λευκές νύχτες” με τα διάφορα χάπενιγκ, εκπλήξεις κ.λπ. δεν είναι τίποτα άλλο από το όχημα για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Όλα αυτά αποτελούν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για “ειδικές επιχειρησιακές ζώνες” στις οποίες θα ισχύει η εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών, με εργαζόμενους χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.

Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, δούλεψαν και δουλεύουν μεθοδικά για την απελευθέρωση του ωραρίου, για να γίνει ακόμα πιο φτηνή η εργατική δύναμη. Στο πλαίσιο αυτό είναι  και η κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και η υπαγωγή του στη ΓΓ Εργασίας του υπουργείου. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Περιφέρεια-Αντιπεριφέρεια ως το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, εφαρμόζει όλα τα παραπάνω, όπως την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Δυστυχώς για όλους μας, η ίδια η ζωή έρχεται να επικυρώσει τις προειδοποιήσεις του Συλλόγου μας. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουν υποστεί εξευτελιστικούς μισθούς, πολλοί παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχουν συλλογική σύμβαση εργασίας, δεν έχουν ωράριο. Ειδικά σε αλυσίδες καταστημάτων οι εργαζόμενοι δουλεύουν νύχτα μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, με κάμερες στο χώρο εργασίας.

Παράλληλα το 70% των επαγγελματιών χρωστάνε στα ασφαλιστικά τους ταμεία, ενώ δεκάδες μαγαζιά κλείνουν, αλλάζουν χέρια, πετώντας στην ανεργία δεκάδες αυτοαπασχολούμενους μέσα στα χρέη και στις υποχρεώσεις. Μια βόλτα στο Βαθύ φτάνει για να δούμε πόσα μαγαζιά παραμένουν κλειστά ή ανοίγουν πρόσκαιρα και κλείνουν, για ν’ ανοίξει κάτι άλλο που κι αυτό θα ακολουθήσει τη  μοίρα του προηγούμενου.

Θα το επαναλάβουμε άλλη μια φορά. Όσες “λευκές νύχτες” κι αν γίνουν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι θα φτωχαίνουν και θα δυστυχούν μέρα τη μέρα, ενώ θα κερδίζουν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, σ/μ κ.λπ.

Η λύση βρίσκεται στον κοινό αγώνα εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων απέναντι στα κοινά προβλήματα (φορολογία, χαράτσια, απεγκλωβισμό προσφύγων, υγεία, παιδεία κ.λπ.).

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, σας καλούμε να γνωριστείτε, να συσπειρωθείτε στο σωματείο μας, το “σπίτι” κάθε εργαζόμενου και να παλέψουμε όλοι μαζί διεκδικώντας:

* Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

*Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κοινωνική Ασφάλιση

* Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο

*Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

 

Related posts

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

admin

Νοσοκομείο Σάμου: Στάση εργασίας την Πέμπτη 22/2

admin

Τη συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές του Μ.Π.Ε.Σ

admin

Oμιλία με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Ι.Μ. Σάμου – Εκδήλωση για τους Πρωτεύσαντες και Αριστεύσαντες

admin

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τους αγρότες

admin

Dodekanisos Seaways: Προσκύνημα στον Πανορμίτη μόνο με 10€ και το όχημά σας δωρεάν!

admin

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις Ελληνομάθειας Μαΐου 2024

admin

O Σύλλογος Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ Ε.Μ.Π. βραβεύει τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη

admin