Connect with us

Πολιτικά

Σύριζα Σάμου : “Δυσοίωνες εξελίξεις. Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος επέλεξε την τακτική του εντυπωσιασμού”

Published

on

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν την Τρίτη 17/12/20019 στην κεντρική πλατεία της πόλης, με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Στάνζο Γεώργιο, να προπηλακίζει και να καθυβρίζει με χυδαίο τρόπο πρόσφυγες, μετανάστες και όποιον ρωτούσε τι συμβαίνει ή κατέγραφε τα γεγονότα, συνεπικουρούμενος από «αγανακτισμένους πολίτες», πέρα από την αυτονόητη, χωρίς αλλά…, αποδοκιμασία, πρέπει να μας προβληματίσουν βαθύτατα, διότι προεικονίζουν ένα εφιαλτικό αύριο.

Πριν λίγο καιρό, σχολιάζοντας την κυνική και ανήθικη απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, να θυσιάσει τα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, φυλακίζοντας σε αυτά δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, επισημαίναμε: «Μετά το αρχικό shock, χρειάζεται να παραμείνουμε ψύχραιμοι, ιδιαίτερα οι τοπικοί άρχοντες και οι συλλογικοί φορείς, να αξιολογήσουμε τα δυσμενή δεδομένα και να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διεκδίκησης, για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη που έρχεται. Να διατηρήσουμε την συνοχή και την κοινωνική ειρήνη. Να αποκαταστήσουμε τη μετριοπάθεια και τη λογική στο δημόσιο λόγο. Να απομονώσουμε τη ρητορική της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, που διχάζει την τοπική κοινωνία και διαχέει τον φόβο και την εχθρότητα για τους πρόσφυγες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα ντόπιων και προσφύγων, όχι μόνο δεν συγκρούονται, δεν συγκλίνουν απλώς, αλλά ταυτίζονται στο πάνδημο αίτημα να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα και στη συνέχεια να μοιραστούν αναλογικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος επέλεξε την τακτική του εντυπωσιασμού, της προσωπικής προβολής, των απειλών για παραίτηση, των κινητοποιήσεων εκτόνωσης και κυρίως την ακατάσχετη κινδυνολογία, που με την χτεσινή, σχεδιασμένη κίνηση, τείνει να μετατραπεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Αντί να αξιοποιήσει την παρουσία υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων στο νησί και να οργανώσει μια μεγάλη κινητοποίηση, η οποία θα ασκούσε τρομακτική πίεση στην κυβέρνηση, λόγω της παρουσίας του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, επέλεξε να γίνει αρεστός σε συγκεκριμένο ακροατήριο, αδιαφορώντας για τη δυσφήμηση του νησιού και των κατοίκων του.

Σε αυτή την πραγματικά δύσκολη, κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση, απόλυτη προτεραιότητα έχουν:

Η διατήρηση της ειρηνικής συμβίωσης των μόνιμων κατοίκων με τους πρόσφυγες και μετανάστες, παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα και το αίσθημα απογοήτευσης αμφοτέρων των πλευρών. Η οργή και η αγανάκτηση, ας στραφούν εναντίων όσων αποφάσισαν τον ακούσιο εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων στο νησί. Οι βίαιες πράξεις αυτοδικίας, η δημιουργία ομάδων κρούσης – πολιτοφυλακής, η αντίληψη «να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και να διώξουμε τους εισβολείς», αν επικρατήσουν και γενικευτούν, θα οδηγήσουν, με μαθηματική ακρίβεια σε ανάλογη αντίδραση και τότε η πόλη θα μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη, με ανυπολόγιστες συνέπειες επί δικαίων και αδίκων.

Η οργανωμένη διεκδίκηση της μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Η ματαίωση της απόφασης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να θυσιάσει τα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, φυλακίζοντας σε αυτά δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, προϋποθέτει την άσκηση πίεσης σε κεντρικό επίπεδο και την μεταφορά των κινητοποιήσεων στην Αθήνα. Ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος να συναισθανθεί το βάρος και τις απαιτήσεις του θεσμικού του ρόλου, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αλλάξει ρότα και να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μεγάλης διαδήλωσης στην πλατεία συντάγματος, μετά τις γιορτές, για να απαιτήσουμε δυναμικά, μαζί με τη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο κι την Κω, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά μας.

 

Comments

comments

Πολιτικά

Συνάντηση Χ. Θεοχάρη με Ν. Μηταράκη για την τουριστική προβολή των νησιών

Published

on

By

Συνάντηση με το νέο Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, είχε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης.

Θέμα συζήτησης ήταν η τουριστική προβολή των νησιών που έχουν σηκώσει το βάρος του μεταναστευτικού ζητήματος, τόσο μέσω του προγράμματος «Αλληλεγγύη» όσο και μέσω του Ε.Ο.Τ.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν στην άμεση στήριξη της εικόνας των συγκεκριμένων περιοχών  και στην ανάγκη χρηματοδότησης της καμπάνιας που ήδη σχεδιάζεται από το πρόγραμμα «Αλληλεγγύη»

Σύμφωνα με πληροφοριες πιθανότατα να επισκεφθεί την ερχόμενη Κυριακή ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, τη Σάμο και στη συνέχεια τη Λέσβο, καθώς μετά την ανάληψη των καθηκόντων του θέλει να έχει εικόνα για το τι συμβαίνει σε κάθε νησί .

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Τσίπρας: Μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό

Published

on

By

Για μπάχαλο κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπραςμε αφορμή την κατάργηση του Υπουργείου ΜεταναστευτικήςΠολιτικής το οποίο όπως ανακοινώθηκε, επανιδρύεται με υπουργό τον Νότη Μηταράκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του δήλωσε:

“Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό και πόσο γκάφα ολκής ήταν η απόφασή του να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη”.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Δημιουργία υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής

Published

on

By

 

Στην δημιουργία υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου προχωρά η κυβέρνηση μετά την κατάσταση που επικρατεί στο μεταναστευτικό και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η ορκωμοσία τους θα γίνει σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

΄Οπως δήλωσε ο κ. Πέτσας: «Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

  •         Φύλαξη των συνόρων μας.
  •         Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.

  •         Αυξημένες επιστροφές.

  •         Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Και όλα αυτά, προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora. Αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου».

 

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Πολιτικά5 ημέρες ago

Χ.Στεφανάδης: Πιστεύω του χρόνου αυτή την εποχή η Σάμος θα είναι ελεύθερη από τους μετανάστες – πρόσφυγες

Σαμιακά5 ημέρες ago

ΝΟΔΕ Σάμου. Σε κλίμα ενότητας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Δήμος1 εβδομάδα ago

Στάντζος από τον λιμένα Μαλαγαρίου : Ζητάμε άμεση και μαζική αποσυμφόρηση τώρα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Υπό βροχή τελέσθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Στο λιμένα Μαλαγαρίου τα Αρματαγωγά “Χίος και Λέσβος”

Σαμιακά1 μήνα ago

Γιώργος Στάντζος : «Θέλουμε λύση αυτή τη στιγμή»

Σαμιακά1 μήνα ago

Εντυπωσιακή η φωταγώγηση του δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

Sports1 μήνα ago

Αγιασμός για τον νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο Σάμου

Δήμος1 μήνα ago

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων μπήκε το Καρλόβασι φορώντας τα γιορτινά του

Σαμιακά2 μήνες ago

Δήμητρα Λάμπρου – Μία αφανής ηρωίδα στη Σάμο

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή