19.9 C
Σάμος
23/04/2024
Σαμιακά

Τάση καιρού για το νησί της Σάμου 19/10/22 έως 3/11/22

Η τάση του καιρού για το νησί της Σάμου σύμφωνα με το παραπάνω διάγραμμα για το διάστημα 19/10/22/ έως 3/11/22 έχει ως εξής.

Σύμφωνα με τις οριζόντιες γραμμές στη μέση της εικόνας ,οι οποίες υποδηλώνουν τη θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα στα 1550μ, το οποίο είναι σημείο αναφοράς για να υπολογίσουμε προσθέτοντας 9 βαθμούς το χειμώνα και 11 βαθμούς το καλοκαίρι την θερμοκρασία που θα έχουμε  στην επιφάνεια. Διακρίνεται μία τάση για πτώση της σταδιακή προς τις κανονικές τιμές για την εποχή που διανύουμε. Δηλ θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 18-21 προς την Παρασκευή και το επόμενο Σ/Κ. Από τις 24 του μηνός διακρίνεται μία τάση της θερμοκρασίας για άνοδο πάλι γύρω στους 22-24 βαθμούς τη μέγιστη  τιμές υψηλότερες ως προς τις κανονικές τιμές για το 3ο 10ήμερο του Οκτώβρη. Από τις 27/10 αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας πάλι και ο Νοέμβρης αναμένεται να μπει με θερμοκρασίες μέγιστες γύρω  στους 18-20 βαθμούς τιμές κοντά στις κανονικές για 1o 10ήμερο του Νοέμβρη.

Σημείωση:  Οι γραμμές συμβολίζουν τα διάφορα σενάρια που δίνουν τα παγκόσμια καιρικά μοντέλα και η άσπρη γραμμή η οριζόντια που διακρίνεται συμβολίζει το μέσο όρο απ όλα τα καιρικά σενάρια.

Τώρα όσον αφορά για την τάση του καιρού για βροχοπτώσεις  δυστυχώς δεν διακρίνεται κάτι σοβαρό. Υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ως τάση για λίγες βροχές  προς το τέλος του μήνα και αρχές Νοέμβρη  διακρίνεται μία τάση για τα πολυπόθητα πρωτοβρόχια. αλλά είναι πολύ μακριά για ασφαλή εκτίμηση.

Σημείωση : Την τάση για τις βροχοπτώσεις τη διακρίνουμε στο κάτω μέρος της εικόνας με τις καμπύλες πάνω από τις ημερομηνίες. Όσο πιο πολλές καμπύλες βλέπουμε και με μεγάλο ύψος τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα  για βροχοπτώσεις με διάρκεια. Και πάλι κοιτάμε την άσπρη γραμμή που συμβολίζει τον μέσο όρο από τα καιρικά σενάρια που δίνουν τα παγκόσμια καιρικά μοντέλα.

 

meteoclub.gr

Related posts

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε ξανά στο Pappa Beach-Ireon Samos”

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin

Το Arion Hotel & Saint Nicholas στηρίζει τον Ε.Ο.Σ.Σάμου

admin

Blue Star: Χορηγία οικίσκων στις πύλες εισόδου των λιμένων Σάμου και Πυθαγορείου

admin

8ο Ποδηλατικό Brevet 200 km “Η Κούπα του Πυθαγόρα” στις 19 Μαΐου στη Σάμο

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

Αλλαγή σκυτάλης στον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου: Η Αγάπη Μαγαλιού η νέα Πρόεδρος

admin

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνου Φώκου-Λαχανά

admin