Connect with us

Δήμος

Τέτοιους δημοτικούς συμβούλους θέλουμε!!

Published

on

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάμου κ. Νίκος Στεφανής, θα διαθέσει για τις ανάγκες του δημοτικού σχολείου της Χώρας το ποσό των 605 ευρώ.

Το ποσό  έλαβε ο κ. Στεφανής  από τον Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού για την κάλυψη των εξόδων συμμετοχής του στην Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου. Ο ίδιος, προτίμησε τα χρήματα αυτά να διατεθούν στο σχολείο για να καλυφτεί ένα μικρό μέρος από τα έξοδα των μαθητών.

Αναλυτικά η επιστολη προς τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Χώρας.

 

κ.  Διευθυντά,

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού Σάμου που συμμετέχω ως μέλος καθώς και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμου που πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Φεβρουάριο, δήλωσα ότι στη Διεθνή Έκθεση στο Βελιγράδι στην οποία  θα συμμετείχα ως εκπρόσωπος του Δήμου μας τα έξοδα παραμονής και μετάβασής μου θα ήταν με δική μου δαπάνη και τα χρήματα τα οποία θα μου δοθούν από τον Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού ποσό της τάξεως των 605,00€ θα τα διέθετα ως δωρεά σε ένα σχολείο του νησιού μας.

Έχοντας πληροφορηθεί ότι η τελευταία τάξη του σχολείου σας θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα τον προσεχή Μάιο για να επισκεφτούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Προεδρικό Μέγαρο,αποφάσισα τα χρήματα αυτά να διατεθούν στο σχολείο σας για να καλυφτεί ένα μικρό μέρος από τα έξοδα των μαθητών σας.

Ελπίζω αυτή η κίνηση να βρει μιμητές στο προσεχές μέλλον και από άλλους πολίτες του νησιού μας που ασχολούνται με τα κοινά, διότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε πρέπει όταν  μπορούμε να βοηθάμε σε ανάλογες περιπτώσεις.

 

Comments

comments

Δήμος

Για δικαίωση κάνει λόγο η «Δράση» μετά την απόφαση του ΣτΕ

Published

on

By

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Δράση Ενότητα Προοπτική με ανακοίνωσή της για την απόφαση του ΣτΕ περί ελεύθερης μετακίνησης μεταναστών που έχουν ζητήσει άσυλο εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Δείτε την ανακοίνωση της παράταξης για το θέμα:

Οι εξελίξεις στο θέμα της ελεύθερης μετακίνησης μεταναστών που έχουν ζητήσει άσυλο εντός Ελληνικής Επικράτειας και όχι υποχρεωτικής παραμονής, αναμονής εκδίκασης στα νησιά μας, μας δικαίωσαν με την προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Σε αγαστή συνεργασία με δικηγόρους του νησιού μας και εμπλεκόμενους φορείς σε δελτίο τύπου μας από τον Οκτώβριο 2016 επιβεβαιώνεται και υπενθυμίζεται ότι είχαμε επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο της 30-09-2016 ότι είναι μη σύννομη μια τέτοια απόφαση του αρμόδιου υπουργείου και ότι ο δήμος πρέπει να προσφύγει δικαστικά κατά αυτής. Κάτι που δεν έγινε.

Το πέτυχαν όμως οι δικηγορικοί σύλλογοι των αδικημένων 5 νησιών ομόψυχα συνεργαζόμενοι πραγματικά για το καλό του τόπου. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την επιτυχία αυτή.

Όπως απεδείχθη οι Ελληνικές αρχές έκριναν και καθορίζουν την τύχη των  νησιών μας έως τώρα.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την Εκπρόσωπο της  Κομισιόν χθες ότι δηλαδή «εναπόκειται στις ίδιες τις ελληνικές αρχές να αποτιμήσουν τις όποιες πιθανές επιπτώσεις της απόφασης αυτής» του ΣτΕ.

Παρά τις όποιες υπεκφυγές λοιπόν στο όνομα της λεγόμενης «συμφωνίας» που έτσι κι αλλιώς καταστρατηγείται από την γείτονα χώρα και  την άβουλη δημοτική αρχή, οι κάτοικοι των νησιών μας δικαιώθηκαν.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ηραίο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα χαρτιά…;

Published

on

By

Ένα ακόμη παράδειγμα μη διευθέτησης των ψηφισθέντων αποφάσεων

 Τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται προσπάθεια να υλοποιηθεί η απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η οποία θα συμβάλλει στη λειτουργική, αλλά και αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού τμήματος στο Ηραίο (από την πλατεία μουσείου Ναυπηγικών Τεχνών έως το εστιατόριο Βούρου). Αυτό συνεπάγεται την απαγόρευση της στάθμευσης σε όλο το τμήμα της οδού, και την πεζοδρόμηση της οδούς κατά τους θερινούς μήνες, και συγκεκριμένα κατά την περίοδο 1η Μαΐου έως 30ης Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Παρόλο που οι εν λόγω αποφάσεις έχουν παρθεί εδώ και καιρό,  η εκτέλεσή τους δεν έχουν ακόμη διευθετηθούν.

Παρόλο που υπάρχουν υπεύθυνοι για την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, όλοι, δημοτική αρχή, δήμαρχος, αρμόδιοι αντιδήμαρχοι αδιαφορούν και εξακολουθούν να αγνοούν τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

 • 22/6/2016: Απόφαση τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Παγώνδα, που προτείνει τις εν λόγω ρυθμίσεις.
 • 28/4/2017: Απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, αρμόδια για τις εν λόγω ρυθμίσεις.
 • 16/5/2017: Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που εγκρίνει τις εν λόγω ρυθμίσεις.
 • 25/1/2018: Απόφαση αποκεντρωμένης διοίκησης, που εγκρίνει τις εν λόγω ρυθμίσεις.
 • 14/2/2018: Απόφαση έγκρισης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του οικισμού Ηραίον της δημοτικής κοινότητας Παγώνδα, αριθμός 4919/ΜΟΕ, ΦΕΚ 428.

 

Σήμερα, 20/4/2018, δέκα μέρες πριν την 1η Μαΐου και 2 χρόνια μετά την αρχική απόφαση της τοπικής κοινότητας, ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση, για την οποία σίγουρα είναι υπεύθυνος ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Δυστυχώς, ο τόπος αυτός επωμίζεται την ασυνειδησία και την ανικανότητα των διοικούντων.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Χώρα: Δημιουργούμε το μέλλον – Το πρόγραμμά μας

Published

on

By

Την Τετάρτη 18 Απριλίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα της Χώρας. Η Χώρα ήταν η πρωτεύουσα της Σάμου στα πρώτα 20 χρόνια της ηγεμονίας, μέχρι δηλαδή το 1854. Κατά τα χρόνια αυτά, η έδρα της Μητρόπολης βρισκόταν στο κτίριο της παλιάς κοινότητας, και στη Μισακή δεσπόζει το Κονάκι, η κατοικία του Ηγεμόνα της Σάμου.

Η επίσκεψη στη Χώρα ξεκίνησε με περιοδεία μέσα στο χωριό και συζήτηση με τους κατοίκους, αλλά και τους παρευρισκομένους στα μαγαζιά της περιοχής. Δόθηκε η ευκαιρία να γίνει συζήτηση με νέους της περιοχής, οι οποίοι έθεσαν τα προβλήματά τους, ενημερώθηκαν δε για τις απόψεις και τις ιδέες της δημοτικής παράταξης.

Αναλύθηκαν διάφορα θέματα, σχετικά με την ορθή λειτουργία και διοίκηση του δήμου. Επίσης, έγινε αναφορά στο πρόγραμμα που πιστεύει η “Ανατροπή” και βρίσκεται στις προτεραιότητές της για την συγκεκριμένη περιοχή.

Οι προτεραιότητες αυτές είναι:

 1. Διαμόρφωση της πλατείας και του parking. (διαγράμμιση, φωταγώγηση και αξιοποίηση αυτών των χώρων)
 2. Διαμόρφωση της παραλιακής του Ποτοκακίου και μελέτη επέκτασης του δρόμου προς Ηραίον.
 3. Επέκταση των ορίων οικισμού. (επέκταση ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού)
 4. Συντήρηση και αξιοποίηση της παλιάς κοινότητας.
 5. Αξιοποίηση του κτιρίου των δημοτικών υπηρεσιών.
 6. Αγορά οικοπέδου και διαμόρφωση του δρόμου προς το δημοτικό γήπεδο της Χώρας.
 7. Αναβάθμιση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων του βιολογικού.

Comments

comments

Continue Reading

Facebook

Σαμιακά2 ημέρες ago

Συγκλονιστικός ο Σ.Μαρκάκης απο την Θύμαινα :«Το έκαναν για τον ΑΕΤΟ μας»

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Ποσειδώνιο: Το ψαροχώρι της Σάμου που το καλοκαίρι γεμίζει με σκάφη πάμπλουτων Τούρκων [εικόνες]

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην ΙΜ Τιμίου Σταυρού Σάμου.(pics-video)

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Ομιλία του Βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη στη βουλή

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Παρέλαση 25η Μαρτίου στη Σάμο: Έκλεψε τις εντυπώσεις η τεράστια σημαία που υψώθηκε

Πολιτικά1 μήνα ago

Δημήτρης Βίτσας: 2ο Hot Spot στη Σάμο δεν πρόκειται να υπάρξει

Σαμιακά1 μήνα ago

Η στάθμη της θάλασσας υποχώρησε από το σεισμό που σημειώθηκε στη Σάμο

Σαμιακά1 μήνα ago

Ώρα της Γης 2018: Συνδέσου με τη Θάλασσα!

Σαμιακά1 μήνα ago

Συσκέψεις στη Σάμο για τους χώρους συγκέντρωσης κοινού σε περίπτωση ανάγκης

SPONSORED

Sponsored

Advertisement

Δημοφιλή

Copyright © iArk Digital Agency