Connect with us

Δήμος

Τέτοιους δημοτικούς συμβούλους θέλουμε!!

Published

on

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάμου κ. Νίκος Στεφανής, θα διαθέσει για τις ανάγκες του δημοτικού σχολείου της Χώρας το ποσό των 605 ευρώ.

Το ποσό  έλαβε ο κ. Στεφανής  από τον Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού για την κάλυψη των εξόδων συμμετοχής του στην Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου. Ο ίδιος, προτίμησε τα χρήματα αυτά να διατεθούν στο σχολείο για να καλυφτεί ένα μικρό μέρος από τα έξοδα των μαθητών.

Αναλυτικά η επιστολη προς τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Χώρας.

 

κ.  Διευθυντά,

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού Σάμου που συμμετέχω ως μέλος καθώς και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμου που πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Φεβρουάριο, δήλωσα ότι στη Διεθνή Έκθεση στο Βελιγράδι στην οποία  θα συμμετείχα ως εκπρόσωπος του Δήμου μας τα έξοδα παραμονής και μετάβασής μου θα ήταν με δική μου δαπάνη και τα χρήματα τα οποία θα μου δοθούν από τον Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού ποσό της τάξεως των 605,00€ θα τα διέθετα ως δωρεά σε ένα σχολείο του νησιού μας.

Έχοντας πληροφορηθεί ότι η τελευταία τάξη του σχολείου σας θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα τον προσεχή Μάιο για να επισκεφτούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Προεδρικό Μέγαρο,αποφάσισα τα χρήματα αυτά να διατεθούν στο σχολείο σας για να καλυφτεί ένα μικρό μέρος από τα έξοδα των μαθητών σας.

Ελπίζω αυτή η κίνηση να βρει μιμητές στο προσεχές μέλλον και από άλλους πολίτες του νησιού μας που ασχολούνται με τα κοινά, διότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε πρέπει όταν  μπορούμε να βοηθάμε σε ανάλογες περιπτώσεις.

 

Comments

comments

Δήμος

Η “Δράση Ενότητα Προοπτική” για την κατάσταση στο ΚΥΤ

Published

on

By

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΚΥΤ Σάμου (υπερπληθυσμός-άθλιες συνθήκες διαβίωσης κ.α) καθώς και ο τρόπος διαχείρισης των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών στο νησί έχουν προ πολλού ξεπεράσει τις αντοχές και τα όρια της τοπικής κοινωνίας τονίζει, με επιστολη στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής , η δημοτική  παράταξη”Δράση Ενότητα Προοπτική”.

Η παράταξη ζητά:
1) Άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ ώστε αυτό να λειτουργεί μόνο για την προσωρινή φιλοξενία, με χρόνο διαμονής το πολύ 10 ημερών, για 700 άτομα, όση και η χωρητικότητα του. Παραμένουμε δηλαδή στην πάγια θέση μας για καμία νέα δομή στο νησί.
2) Το ΚΥΤ πρέπει να είναι ελεγχόμενου τύπου και να έχει σαφή και εφαρμόσιμο οργανισμό λειτουργίας.
Να διαθέτει τις απαραίτητες βασικές υποδομές, το απαραίτητο προσωπικό, τον εξοπλισμό και εφόδια καθώς και πολυδύναμο ιατρείο 24-ωρης λειτουργίας με βασικές ειδικότητες ιατρών, κατάλληλο και επαρκές νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και εργαστήρια (ακτινολογικό, αιματολογικό, υπερήχους κλπ) ώστε να διασφαλίζονται αξιοπρεπείς και υγιεινές συνθήκες διαβίωσης σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους. Το Γ. Νοσοκομείο Σάμου πρέπει να αποσυμφορηθεί.
3) Φύλαξη των συνόρων μας. Καμία αποσυμφόρηση δεν θα έχει νόημα αν δεν φυλάσσονται επαρκώς τα σύνορα μας.
4) Άμεση προώθηση προς την ενδοχώρα αυτών που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υπογραφή του ψηφίσματος για το προσφυγικό

Published

on

By

Ο Δήμος Σάμου ενημερώνει τους πολίτες ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υπογραφή του ψηφίσματος για το προσφυγικό/μεταναστευτικό άνοιξε και βρίσκεται στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://islandofsamos.gr/psifismametanasteftiko

Με το ψήφισμα ζητείται:

  • Να αποσυμφορηθεί άμεσα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Βαθέος, σύμφωνα και με την πολύ πρόσφατη, γραπτή και επίσημη δέσμευση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, που αφορούσε όχι μόνο τη Σάμο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου στα οποία δημιουργήθηκαν ‘’hot-spots’’ με αποκλειστική πρωτοβουλία, ευθύνη και αρμοδιότητα της Κυβέρνησης και
  • Να κλείσει η υπάρχουσα δομή και να παραχωρηθεί ως χώρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οποιαδήποτε δομή θα πρέπει να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως Κέντρο Καταγραφής (registration) – με μέγιστο χρόνο παραμονής για τους πρόσφυγες/μετανάστες τις 7 ημέρες- και οπωσδήποτε, να βρίσκεται εκτός οικιστικού ιστού.

Για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενημερώνουμε επίσης ότι το έντυπο του ψηφίσματος βρίσκεται στη διάθεσή τους και στα γραφεία όλων των δημοτικών κοινοτήτων, προκειμένου να το υπογράψουν αυτοπροσώπως.

Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η “Ανατροπή” θα πραγματοποιήσει επισκέψεις για τον “Κλεισθένης I”

Published

on

By

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανατροπή”, από την πρώτη μέρα της ενεργούς παρουσίας της στο νησί της Σάμου, έδωσε έμφαση στο ζήτημα της ενημέρωσης όλων των κατοίκων πάνω σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα με την πρακτική της να δημοσιοποιεί τις θέσεις της τακτικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η “Ανατροπή” έθεσε τις βάσεις μιας «διαφορετικής» πολιτικής προσέγγισης που στόχο είχε την άμεση επαφή της παράταξης με τους δημότες. Με βάση αυτή τη διαφορετική προσέγγιση, τα βασικά στελέχη της παράταξης με επιμονή και συνέπεια επιχείρησαν να έρχονται σε επαφή και διάλογο με τους κατοίκους της Σάμου. Η παράταξη κέρδισε αυτό το στοίχημα πραγματοποιώντας και επίσημες επισκέψεις για 4 έτη σε όλες τις κοινότητες της Σάμου, όπου τις συνεχίζει και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Σε αυτές τις επισκέψεις ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μαζί με βασικά στελέχη της παράταξης, ενημερώνουν τους κατοίκους για τα τρέχοντα θέματα που απαιτούν συλλογική και συστηματική αντιμετώπιση και αφουγκράζονται τους προβληματισμούς τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι δημότες της Σάμου ακόμη και στην πιο μικρή και απομακρυσμένη κοινότητα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τις ιδέες και τις σκέψεις της μόνης παράταξης που είναι κοντά στον απλό δημότη, έχουν την ευκαιρία να συνθέσουν και να εκφράσουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.

Η δημοτική μας παράταξη «ανατρέπει» τη συνηθισμένη τακτική άλλων παρατάξεων που παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα θέσεων λίγο πριν τις εκλογές χωρίς κανένα σεβασμό και ενδιαφέρον για τις  προτάσεις και τις θέσεις των δημοτών. Η όλη τους συμπεριφορά καταδεικνύει το μόνο τους ενδιαφέρον: οι δημότες να είναι παθητικοί δέκτες των δικών τους ιδεών. Αντίθετα, η “Ανατροπή” εμπλουτίζει περαιτέρω τον άμεσο διάλογο που έχει ανοικτό εδώ και πέντε χρόνια με τους κατοίκους του νησιού: στις φετινές επισκέψεις της παράταξης η “Ανατροπή” επιχειρεί να εξειδικεύσει το πρόγραμμά της, να καταστήσει γνωστές τις προτεραιότητες που θέτει για κάθε συγκεκριμένη περιοχή.

Το ενημερωτικό χρέος της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” δεν περιορίζεται μόνο στα παραπάνω. Από το πρόσφατο καλοκαίρι έχει ψηφιστεί ένας νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση, γνωστός ως “Κλεισθένης I”, ο οποίος φέρνει σημαντικές αλλαγές στο εκλογικό σύστημα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου βαθμού.

Η “Ανατροπή”, πιστή στο καθήκον της ενημέρωσης, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις με στόχο να εξηγήσει όλα τα σημαντικά του νέου νόμου. Τα στελέχη της παράταξης θα βρεθούν σε όλη τη Σάμο, αφού προηγούμενα μελετήσουν σε βάθος τα «ψιλά γράμματα» του νόμου, ώστε να ενημερώσουν όλους τους κατοίκους. Ο “Κλεισθένης I” επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο τοπίο της τοπικής αυτοδιοίκησης που πρέπει να γίνουν γνωστές, ώστε να ενεργοποιηθεί η κοινωνία. Μόνο με αυτό τον τρόπο οι αλλαγές θα επιφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Η γνώση είναι δύναμη και η “Ανατροπή” την στηρίζει…

Το πρόγραμμα ενημέρωσης όλης της Σάμου, για τις αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου βαθμού, λόγω της νέας νομοθεσίας, είναι το εξής:

 

Δευτέρα 17/9 Κονταίικα (17.00) – Αγ. Θεόδωροι (18.00) – Πλάτανος (19.00) και
  Μανολάτες (17.00) – Σταυρινήδες (18.00) – Άμπελος (18.30) – Α. Κων/νος (19.30)
Τρίτη 18/9 Μαυρατζαίοι (17.00) – Κουμαραδαίοι (18.00) – Μύλοι (19.00) – Ηραίον (20.00) και
  Υδρούσσα (18.00) – Κοντακαίικα (19.30)
Τετάρτη 19/9 Πάνδροσο (17.30) – Μεσόγειο (18.30) – Πύργος (19.30) και
  Νεοχώρι (17.30) – Σκουραίικα (18.30) – Κουμαίικα ( 19.30)
Πέμπτη 20/9 Άνω Βαθύ (17.30) – Βλαμαρή (18.30) – Παλαιόκαστρο (19.30) και
  Όρμος Μαραθοκάμπου (18.00) – Μαραθόκαμπος (19.30)
Παρασκευή 21/9 Βαθύ (10.00) και
  Παγώνδας (18.00) – Σπαθαραίοι (19.30)
Σάββατο 22/9 Καρλόβασι (10.00) και
  Χώρα (18.00) – Μυτιληνιοί (19.30) και
  Δρακαίοι (17.30) – Καλλιθέα (18.30) – Κάμπος Μαραθοκάμπου (19.30)
Κυριακή 23/9 Πυθαγόρειο (10.00) και
  Κοσμαδαίοι (17.30) – Καστανιά (18.30) – Λέκα (19.30) και
  Βουρλιώτες (18.00) – Κοκκάρι (19.30)

 

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017