Connect with us

Περιφερειακά

Τα άτομα με αναπηρία, η Σύρος και η κόρη του Περιφερειάρχη B. Αιγαίου

Published

on

Πως θα αισθανόσασταν αν εσείς ή κάποιος συγγενείς ή φίλος σας βρισκόταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και ζούσε στην πόλη της Μυτιλήνης;

Σίγουρα θα ένιωθε πως βρίσκεται σε μια τριτοκοσμική πόλη που η πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα μοιάζει περισσότερο ως ανέκδοτο. Και όμως υπάρχουν περιοχές και νησιά, όχι πολύ μακριά από μας, που δείχνουν να έχουν μεγαλύτερο σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και στους συμπολίτες μας με αναπηρικά προβλήματα. Και αν τα παραπάνω που θα διαβάσετε, θεωρούνται από κάποιους ως δύσκολα και άλυτα σταυρόλεξα, η απάντηση είναι πολύ απλή και φαίνεται στην πράξη.

Η συνεργασία του εκεί Δήμου, φορέων και των ιδιωτών που έχουν παιδεία, κοινωνική ευαισθησία και ικανότητες έχουν ως αποτέλεσμα η Σύρος να αποτελεί πλέον έναν φιλικό για τα άτομα με αναπηρία προορισμό.

Και σε αυτό έχει βάλει το «λιθαράκι» της και η Λέσβος. Πως? Με την παρουσία της Μάγδας Μουτζούρη, κόρης του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, η οποία είναι και η υπεύθυνη του προγράμματος Extra Milers, μέσω της οποίας υλοποιήθηκε όλο αυτό το έργο υπέρ των ατόμων με αναπηρία.

Στις 21 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Προσβασιμότητα, η οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη, η Microsoft Hellas και η ATCOM, ανακοίνωσαν τη δημιουργία της νέας πλατφόρμας «Extra Milers» που τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία τον υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και στόχο έχει να προάγει τον προσβάσιμο τουρισμό στα Ελληνικά νησιά. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών που θα εξασφαλίζει σε άτομα με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία ή άλλες δυσκολίες πρόσβασης, το ισότιμο δικαίωμα στον τουρισμό και στην απόλαυση των μοναδικών ομορφιών των ελληνικών νησιών.

Η πλατφόρμα (ιστοσελίδα και εφαρμογή), που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα τελικά στάδια της ανάπτυξης, θα διατίθεται δωρεάν και απευθύνεται κυρίως σε άτομα με οπτική και κινητική αναπηρία, ενώ έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από χρήστες με μερική/μειωμένη όραση (ΑΑ).

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το προφίλ τους βάσει των προσωπικών τους αναγκών και να ανακαλύψουν τις προσβάσιμες δομές και υπηρεσίες που διαθέτουν τα σημεία ενδιαφέροντος που ταιριάζουν στο εξατομικευμένο προφίλ τους.

Πρώτοι προορισμοί για τη φετινή χρονιά η Σύρος, η Χίος και η Ρόδος, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουν να συμπληρώνονται στον «πιλότο» προορισμοί αλλά και εφαρμογές που θα αξιoποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (μετατροπή κειμένου σε ομιλία, αναγνώριση προσώπου, αναλύσεις κειμένων), έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η προσβασιμότητα της πλατφόρμας και να βελτιωθεί η εμπειρία των χρηστών της. Μακάρι η προσπάθεια αυτή της Μάγδας Μουτζούρη να βρει ανταπόκριση και στα νησιά μας και να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να μην αισθάνονται πολίτες τρίτης κατηγορίας και ξεχασμένοι. Χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς Σε έναν προορισμό προσβάσιμο και φιλικό για τα άτομα με αναπηρία έχει μετατραπεί το νησί της Σύρου έπειτα από μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από τις δημοτικές αρχές και άλλους φορείς.

Μέσα σε λίγα χρόνια η Σύρος έχει αναδειχθεί ως ένας τόπος όπου μπορούν να κάνουν διακοπές όλοι χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και να συμμετέχουν σχεδόν σε όλες τις δραστηριότητες που θα επιλέξουν, νιώθοντας ισότιμα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Το 2011 ο Νίκος Ρούσσος μόνιμος κάτοικος Σύρου είχε ένα τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να αποκτήσει κινητικά προβλήματα. Μέσα από το ατύχημά του αυτό κατάλαβε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σε τόπους που δεν υπάρχουν υποδομές και εγκαταστάσεις φιλικές ως προς αυτούς. Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Σύρος του 2011 με την Σύρο του 2020 δεν έχει καμία σχέση καθώς «έχουν γίνει άλματα στο κομμάτι της προσβασιμότητας».

Για παράδειγμα μέχρι πριν τέσσερα χρόνια η παραλία της Ερμούπολης δεν ήταν καθόλου προσβάσιμη στα άτομα με κινητικά προβλήματα ενώ τώρα είναι. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Παναγιώτη Κουταβά τα προηγούμενα χρόνια έγινε ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία. «Υπάρχουν σχεδόν παντού ράμπες, καθώς και ειδικός διάδρομος για άτομα με οπτική αναπηρία, οπότε γενικότερα όλο το παραλιακό μέτωπο αλλά και οι χώροι του παραλιακού μεγάρου είναι προσβάσιμοι. Παράλληλα έχουμε προμηθευτεί μέσω προγραμμάτων 4 μηχανήματα seatrac που έχουν τοποθετηθεί σε 4 παραλίες μας οπότε έχουμε εξασφαλίσει και τη δυνατότητα για μπάνιο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Το δύσκολο στοίχημα ήταν το κομμάτι της Άνω Σύρου που διαθέτει εκατοντάδες σκαλιά και μέχρι τώρα αποτελούσε ”απαγορευτική ζώνη” για τα άτομα που διαθέτουν κινητικά προβλήματα. Βλέποντας λοιπόν τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία ώστε να επισκεφθούν μία από τις πιο όμορφες πλευρές του νησιού, η Ιερά Μητρόπολη της Σύρου αποφάσισε να δωρίσει ειδικά αναβατόρια που προσαρμόζονται σε όλα τα αμαξίδια ώστε κάποιος να μπορεί να περιηγηθεί στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου που είναι ένας οικισμός που κατά βάση έχει κλιμακωτές οδούς.

«Στην Άνω Σύρο υπάρχουν μόνο σκαλάκια, εγώ είχα να πάω εκεί 8 χρόνια από το ατύχημα μου και έλεγα θα βρω τρόπο να πάω και τελικά βρήκα ένα μουλάρι με ανέβασαν πάνω στο μουλάρι και πήγα», λέει ο κ. Ρούσσος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που τώρα μπορεί να επισκέπτεται την Άνω Σύρο με το αμαξίδιό του και τα ειδικά αναβατόρια. Μάλιστα έπειτα από προτροπή του κ. Ρούσσου και σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και τη ΜΚΟ Άγονη Γραμμή- Γόνιμη, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα βίντεο που παρουσιάζει τις υποδομές της Σύρου και τις δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να λάβουν μέρος τα άτομα που διαθέτουν κάποια αναπηρία.

Η πλατφόρμα Extra Milers για το ισότιμο δικαίωμα στον τουρισμό

Η προσπάθεια του νησιού της Σύρου να αναδειχθεί ιδανικός προορισμός για τα άτομα με αναπηρία δεν σταματά εδώ. Μαζί με τη Σκιάθο, τη Χίο, τη Ρόδο και τη Μύκονο συμμετέχει στην πλατφόρμα extra milers, μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Άγονη Γραμμή- Γόνιμη, με την ιδρυτική χορηγία της Microsoft υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, που ξεκίνησε πιλοτικά τον Ιούλιο και στόχο έχει τη δημιουργία ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών που θα εξασφαλίζει σε άτομα με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία ή άλλες δυσκολίες πρόσβασης, το ισότιμο δικαίωμα στον τουρισμό και στην απόλαυση των μοναδικών ομορφιών των ελληνικών νησιών. «Η πλατφόρμα απευθύνεται σε τουρίστες με αναπηρία, κινητική και οπτική, αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους των νησιών. Ο κάθε χρήστης που μπαίνει στο site κατεβάζει την εφαρμογή, δημιουργεί το προφίλ του και συμπληρώνει τι είδους αναπηρία έχει, τι βοηθήματα χρησιμοποιεί και του βγάζει το site σε ποια νησιά μπορεί να πάει και σε αυτά τα νησιά τι μπορεί να κάνει, τι δραστηριότητες μπορεί να κάνει, που μπορεί να μείνει σε ποια εστιατόρια μπορεί να φάει», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του προγράμματος Extra Milers, Μάγδα Μουτζούρη. ( Κόρη του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη)

Η Μάγδα Μουτζούρη με τους γονείς της Κώστα και Δήμητρα Μουτζούρη

Όσον αφορά τη Σύρο, όπως αναφέρει η κ. Μουτζούρη, η πλατφόρμα στάθηκε η αφορμή για να επισκεφθούν το νησί. «Πήγαμε πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο κάνοντας καταγραφή των υποδομών σε συνεργασία με τις οργανώσεις “ΛΑΡΑ Ελληνική Σχολή Σκύλων- Οδηγών Τυφλών” και “ΠΕΡΠΑΤΩ Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων”. Επισκεφτήκαμε τις παραλίες που έχει με seatrac, και είδαμε τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς εκεί. Επισκεφτήκαμε το νησί, μείναμε τέσσερις μέρες και καταγράψαμε όλη την προσβασιμότητα του νησιού, πώς μπόρεσαν να κινηθούν άνετα με τα αμαξίδια οι άνθρωποι στο νησί και να ευχαριστηθούν το νησί όπως κι εμείς.

Στη Σύρο ο Δήμος έχει κάνει φοβερή προσπάθεια, κατά μήκος του λιμανιού έχει γίνει πεζοδρόμηση σωστή, έχει παντού ράμπες, ενώ δεν της λείπει το εκπαιδευμένο προσωπικό», σημειώνει η κ. Μουτζούρη ενώ προσθέτει ότι οι τουρίστες που έχουν κάποιου είδους αναπηρία πρέπει να έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από πριν για να μπορέσουν να οργανώσουν το ταξίδι τους με ασφάλεια. «Ουσιαστικά αυτό που χρειάζονται είναι η σωστή πληροφόρηση πριν για να προγραμματίσουν το ταξίδι τους.

Γι αυτό και οι περισσότεροι, χρήστες αμαξιδίων κυρίως ή με άλλου είδους αναπηρία, όταν ανακαλύψουν έναν προορισμό που είναι προσβάσιμος μένουν σε αυτόν. Δηλαδή αν ξέρουν ότι η Σύρος είναι προσβάσιμη θα πηγαίνουν εκεί», υπογραμμίζει. Για πρώτη φορά λοιπόν μέσω αυτής της πλατφόρμας αλλά και των προσπαθειών που κάνει το κάθε νησί ξεχωριστά αναδεικνύονται προορισμοί που αντιμετωπίζουν όλους τους επισκέπτες τους ισότιμα χωρίς διακρίσεις.

Πηγή : lesvospost.com με στοιχεία από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Comments

comments

Περιφερειακά

Στην Σάμο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας

Published

on

By

Διήμερη επίσκεψη στην Σάμο πραγματοποίησε  ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και  Μεταφορών  κ. Νίκος Νύκτας. Την Πέμπτη 15.04.2021  ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο  Τουρισμού Ανατολικής Σάμου κα. Κάιλα  και τον  Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δυτικής Σάμου κ. Βακάκη  παρουσία των  Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τριανταφύλλου, του Αντιδημάρχου Μαραθοκάμπου κ. Βολακάκη  και συνεργατών τους.

Στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των Δήμων  συζητήθηκε  το πλαίσιο συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης για τον σχεδιασμό αποτελεσματικών ενεργειών τουριστικής προβολής της Σάμου και την δημιουργία δράσεων,  έτσι ώστε η Σάμος να βελτιώσει το τουριστικό της προϊόν και να καταφέρει να κερδίσει  μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Την ίδια ημέρα ο κ. Νύκτας συνάντησε  εκπροσώπους των σωματείων ταξί και συνομίλησε μαζί τους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Την  Παρασκευή 16.04.2021  ο κ. Νύκτας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Τριανταφύλλου  συναντήθηκαν  με εκπροσώπους της ένωσης ξενοδόχων και της ένωσης  συνδέσμων τουριστικών πρακτόρων της Σάμου. Συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει στο έργο των σημαντικών αυτών φορέων ενώ ο κ. Νύκτας άκουσε πολύ προσεκτικά τις προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή άφιξη επισκεπτών στο νησί. Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού επισκέφτηκε το Πυθαγόρειο και τις βελτιωτικές εργασίες αποκατάστασης  που εκτελούνται στο λιμάνι από την Περιφέρεια.

Ο κ. Νύκτας αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης του στην Σάμο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η Σάμος αποτελεί την Κορωνίδα του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο, οφείλουμε όλοι οι φορείς και η πολιτεία να συνδράμουμε τα μέγιστα στην γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών μετά τον σεισμό, έτσι ώστε το πανέμορφο αυτό μέρος να μπορεί και πάλι να φιλοξενήσει πολίτες του κόσμου.  Η φετινή χρονιά λόγω των συνεπειών της Πανδημίας διαφαίνεται αβέβαιη για τον τουρισμό.  Η  Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη  δεν χάνει χρόνο και ξεκινάει οργανωμένο σχεδιασμό δράσεων με στόχο την αύξηση επισκεπτών στα νησιά μας και την καθιέρωση τους ως αναγνωρίσιμους τουριστικούς προορισμούς. Σύντομα θα βρεθώ ξανά στην Σάμο για περαιτέρω συναντήσεις.»

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Π.Β.Α και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για εκπόνηση Σχεδίων Διαχείρισης Βοσκοτόπων από την Περιφέρεια

Published

on

By

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και   του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την εκπόνηση των Σχεδίων Διαχείρισης Βοσκοτόπων από την Περιφέρεια, υπέγραψαν σήμερα 16.04.2021 στην Αθήνα,  ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης με τον αρμόδιο Υπουργό Σπήλιο Λιβανό.

Στην συνάντηση παρευρέθη και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου καθώς επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος. Πέραν των υπογραφών της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης είχαν την ευκαιρία να θέσουν και να συζητήσουν  με τον Υπουργό ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα και τα προβλήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες στο Βόρειο Αιγαίο. Επιπλέον ο Περιφερειάρχης έθεσε και άλλα τρέχοντα τεχνικά ζητήματα.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Πρέσβη του Βελγίου

Published

on

By

Την Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα Francoise Gustin και τον Επίτιμο Πρόξενο του Βελγίου κ. Μιχάλη Λαγκαδά υποδέχτηκε σήμερα 14.04.2021 στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Στα πλαίσια της εθιμοτυπικής αυτής επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να τονίσει για μια ακόμη φορά τις θέσεις του για το ζήτημα του μεταναστευτικού, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, καταθέτοντας παράλληλα την βούληση του Λεσβιακού λαού για την μη δημιουργία δομής στο νησί.

Από την πλευρά της η Πρέσβης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την φιλοξενία και εξήρε την στάση των νησιωτών στο μεταναστευτικό όλα αυτά τα χρόνια.

Η συνάντηση και η συζήτηση που έγινε στην Γαλλική γλώσσα, έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Σαμιακά4 ώρες ago

Απολογισμός δράσης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου

COVID-194 ώρες ago

Ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στη Σάμο

Σαμιακά9 ώρες ago

Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας 2021

Δήμος10 ώρες ago

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατ. Σάμου για την ανακοίνωση του ΤΕΕ

Σαμιακά12 ώρες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών

Σαμιακά12 ώρες ago

Βραβείο στο Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου – Παράσταση «Ζωή απ’ τη ζωή μου»

Δήμος12 ώρες ago

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανατολικής Σάμου για το βιολογικό

Σαμιακά14 ώρες ago

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: 181 tablet διανεμήθηκαν σε μαθητές της Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Τίμησαν τη μνήμη του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Καπετάν Κωνσταντή Λαχανά

Σαμιακά1 ημέρα ago

Πιθανές λασποβροχές τη Δευτέρα-Αίθριος καιρός από Τρίτη

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή