16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Δήμος

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου υπέρ της μνήμης των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του συμβολικού μνημείου υπέρ της μνήμης των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Η μνημειακή πλάκα, είναι ζωγραφική αναπαράσταση της καταστροφής της Σμύρνης, του καλλιτέχνη – ζωγράφου Μανώλη Μαντά το οποίο φιλοτέχνησε ο Γλύπτης Γεώργιος Παλαμάρης.

Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος.

Την Τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρεάδου, ο Διοικητής 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Λαμπιδώνης, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Σάμου Αντιπλοίαρχος κ. Γκρούτση,  ο πρώην Δήμαρχος Σάμου κ. Θάνος, ο πρώην Βουλευτής κ. Βαρδίκος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Βογιατζή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κολλάρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μητσός, Βογιατζής, Βαλκαμλής, Καρράς, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Βαθέος και Σαμίων κ.κ. Σεϊρλής και Βογιατζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κυρία Κονδύλη και κ. Μαυρατζώτης, εκπρόσωποι του κλήρου, του Ελληνικού Στρατού, της Αστυνομίας, συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Σε μια ιδιαίτερη συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο Δήμαρχος τόνισε ότι το μνημείο Μικρασιατικής μνήμης, τέθηκε στον φυσικό του χώρο , στην καρδιά  των Προσφυγικών, δίπλα από τον ιστορικό Πλάτανο στην ανακαινισμένη πλατεία για την  οποία ξεκινάμε , με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΑΜΟΥ ,ως δήμος την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία ονοματοδοσίας με την επωνυμία «ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ».

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εκφράζει τις ευχαριστίες σε όλους που παρευρέθηκαν και ιδιαίτερα στον Ταξίαρχο κ. Λαμπιδώνη για τις Τιμές που απέδωσαν με το άγημα και τη φιλαρμονική μπάντα του στρατού και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΑΜΟΥ και την Πρόεδρο κ. Άννα Ψαρά  για τη διαρκή και γόνιμη  προσπάθεια διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Related posts

Καρλόβασι: Η σατιρική αναπαράσταση του Σαμιώτικου γάμου

admin

Η ΛΑΣ Δήμου Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ

admin

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ανατ. Σάμου (πρόγραμμα τριημέρου)

admin

“Κόβει” το νερό ο Δήμος Δυτικής Σάμου σε καταναλωτές με ανεξόφλητους λογαριασμούς

admin

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατ. Σάμου: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πέτρου Γρύλλου

admin

Υπογραφή ιδρυτικής διακήρυξης «Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

Συνάντηση δημάρχου με τον Γ.Γ. Νησιωτικής πολιτικής

admin

Ορκωμοσία νέας Κοινοτικής Συμβούλου

admin

Ψήφιση Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2024 του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin