19.4 C
Σάμος
07/12/2023
Περιφερειακά

Τα θέματα που έθεσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου μετείχε σήμερα ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά.
Η Περιφερειάρχης έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα της ανάγκης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της για την τουριστική ανάπτυξη, αλλά και τη διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων και της διακίνησης των εμπορευμάτων.
«Σε μία εποχή όπου οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου προσπαθούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, η σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία», είπε χαρακτηριστικά η κα. Καλογήρου.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν τη Λήμνο με τη Λέσβο δεν επαρκούν καθόσον υπάρχει ανάγκη συχνής μετακίνησης των κατοίκων, ιδιαίτερα μετά τη συρρίκνωση των διοικητικών υπηρεσιών στο νησί της Λήμνου και της συνεπακόλουθης υποχρέωσής τους να μεταβαίνουν στη Μυτιλήνη για τη διεκπεραίωση φορολογικών και ασφαλιστικών υποθέσεών τους.
Τέλος, η Περιφερειάρχης επισημαίνοντας ότι τα δρομολόγια όπως είναι διαμορφωμένα δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού των Φούρνων και του Αγίου Κηρύκου πρωτεύουσας της Ικαρίας, ζήτησε την προσθήκη προσεγγίσεων για την ικανοποίηση αυτών των αναγκών.

 

Related posts

Προσωπική νίκη Μουτζούρη η Βίζα των Τούρκων

admin

Ολοκλήρωση συμμετοχής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο “14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας 2023”

admin

Σε εκδηλώσεις και συναντήσεις εργασίας στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

admin

ΕΣΠΑ 2021 – 27 – Υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων Περιφερειάρχη με τα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας

admin

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

admin

Ένταξη προγραμμάτων στο Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027 (νέο ΕΣΠΑ) 

admin

Στις 16 Δεκεμβρίου η Ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου

admin

Παρέμβαση Μουτζούρη για τη βίζα των Τούρκων

admin

Εκδήλωση για την γαστρονομία από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin