Connect with us

Αστυνομικά - Λιμενικά

Τα κρατητήρια Σάμου έχουν μετατραπεί σε μια «ωρολογιακή βόμβα»

Published

on

Ωρολογιακή βόμβα χαρακτηρίζει η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια του νησιού μας, η οποία είναι έτοιμη να εκραγεί.

Με επιστολή που απεστάλη στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο, η Ένωσή αναφέρει τις καθημερινές  καταγγελίες των αστυνομικών, για τις άθλιες συνθήκες κράτησης τριάντα τριών και πλέον κρατουμένων στα κρατητήρια του Α.Τ. Σάμου.

Οι περισσότεροι (περί τους 19) έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και οι μεταγωγές αυτών εδώ και ένα μήνα περίπου, μένουν ανεκτέλεστες λόγω έλλειψης χρηματικών αποθεμάτων της παγίας προκαταβολής της Δ.Α. Σάμου.

Με δεδομένο ότι η χωρητικότητα του εν λόγω κρατητηρίου είναι μόνο για δεκατέσσερα άτομα, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι αντιδράσεις, εξεγέρσεις των κρατουμένων είναι καθημερινό φαινόμενο, με αποτέλεσμα τα κρατητήρια να έχουν μετατραπεί σε μια «ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη να εκραγεί.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί υπάλληλοι υποχρεώνονται στα πλαίσια των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, να μετακινηθούν εκτός έδρας προκειμένου να παραστούν ως μάρτυρες σε δικαστήρια, χωρίς να τους καταβάλλονται τουλάχιστον τα έξοδα για τα εισιτήρια.

Σύμφωνα με την Ένωσή Αστυνομικών Υπάλληλων Σάμου “όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό μέρος των προβλημάτων που έχουν προκύψει και έχουν επιφέρει τεράστια αναστάτωση στις Υπηρεσίες του Νομού μας, καθώς και στο προσωπικό αυτών.

Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να πάρετε άμεσα θέση, προκειμένου επιλυθεί το ανωτέρω ζήτημα και να ενισχυθεί η πάγια προκαταβολή της Δ.Α. Σάμου. Τέλος, ο λόγος που αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε σε εσάς, είναι γιατί κάθε προσπάθεια μας για επίλυση του προβλήματος σε όλα τα επίπεδα, έπεσε στο κενό”.

Comments

comments

Αστυνομικά - Λιμενικά

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Published

on

By

Στον εντοπισμό τριάντα επτά αλλοδαπών προέβησαν, νωρίς το πρωί της Κυριακής, στελέχη του Frontex.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια ανατολικά της Σάμου, μηχανοκίνητη λέμβο με τριάντα επτά επιβαίνοντες .

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών στο Καρλόβασι

Published

on

ByΝέα άφιξη παράτυπων μεταναστών, καταγράφηκε τα μεσάνυχτα στην περιοχή του Καρλοβάσου.
Πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος, προερχόμενη από τα τουρκικά παράλια, γύρω στις 12.20 τα ξημερώματα της Τετάρτης , αποβίβασε 40 μετανάστες στη παραλία του Όρμου Καρλοβάσου.

Κλιμάκιο της Λιμενικής αρχής έφθασε στο σημείο, ενώ αργοτερα προωθήθηκαν οδικώς στο Βαθύ της Σάμου.

Για τον μήνα Νοέμβριο , έπειτα από σχετική έγκριση των αρχών, 967 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα. Από αυτούς, 918 μεταφέρθηκαν με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας  σε κρατικές δομές φιλοξενίας και σε διαμερίσματα υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

Φώτο Σταμάτης Ανδριανόπουλος .

 Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Συνελήφθησαν δύο διακινητές μεταναστών

Published

on

ByΣυνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν στη Σάμο μη νόμιμους μετανάστες. 

Συγκεκριμένα, το  πλωτό σκάφος του FRONTEX, εντόπισε το πρωί της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 50 επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή τους, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.

Αργότερα  αναγνωρίστηκαν οι δύο αλλοδαποί χειριστές του σκάφους που τους μετέφερε, ηλικίας 20 και 27 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται  από  την οικεία Λιμενική Αρχή.Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017