20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Popular postsΠολιτικά

Τα νησιά μας να γίνουν η λύση και όχι το πρόβλημα

Οι κάτοικοι της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων βιώσαμε με ιδιαίτερη ένταση τις  συνέπειες που είχαν στις ζωές μας οι πολιτικές εγκατάλειψης και αδιαφορίας για τα νησιά μας τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Πολιτικές που αδιαφόρησαν για τις τραγικές ελλείψεις γιατρών και ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία, πολιτικές που απαξίωσαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πολιτικές που δεν «γνώριζαν» για το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, πολιτικές που γύρισαν την πλάτη στις νέες και τους νέους που θέλουν να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια  στα νησιά μας, πολιτικές που παραδίδουν τα νησιά μας έρμαια στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και οδηγούν στο μαρασμό τον πρωτογενή τομέα, πολιτικές που υψώνουν πατριωτικές κορώνες αλλά σιωπούν προκλητικά στην κατοχύρωση από την Τουρκία του σήματος της Turkaegean, πολιτικές που 2,5 χρόνια μετά το φονικό σεισμό έχουν παρατήσει στο έλεος και την εγκατάλειψη ανθρώπους και υποδομές.

Πως απαντάμε σε όλα αυτά που μας πληγώνουν και μας θυμώνουν:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επεξεργαστεί στο κυβερνητικό του πρόγραμμα προτάσεις και λύσεις που θα ανατρέψουν και θα αντιστρέψουν όλη αυτή τη δυστοπία.

Για την υγεία  καθιερώνει το Υγειονομικό ισοδύναμο :

  • Ανάπτυξη ισχυρών δημόσιων δομών και υπηρεσιών υγείας στα νησιά, με αναβάθμιση του μισθολογίου του υγειονομικού προσωπικού, με μόνιμες προσλήψεις και εφαρμογή ειδικού πλαισίου κινήτρων για τη στελέχωση και παραμονή των ανθρώπων του ΕΣΥ στις νησιωτικές περιοχές.
  • Αξιοποίηση και του μη συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικού τομέα, με απευθείας αποζημίωση των πολιτών.
  • Πλήρης εγγύηση από την Πολιτεία της πρόσβασης των νησιωτών στις απαιτούμενες υπηρεσίας υγείας εκτός τόπου κατοικίας τους με κάλυψη της δαπάνης μετακίνησης και διαμονής.
  • Μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη των χρόνιων ασθενειών.

Για την Παιδεία και την στήριξη όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης:

  • Από την φετινή χρονιά καταργείται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που στέρησε σε χιλιάδες νέους την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και οδήγησε σε μαρασμό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
  • Διπλασιασμός της χρηματοδότησης των ΑΕΙ
  • Ίδρυση κεντρικού φορέα για τη σχολική στέγη ώστε να ανακατασκευαστούν με αξιοπιστία και ταχύτητα τα σχολικά κτίρια που επλήγησαν από τον σεισμό (Σάμος) ή από τις κακοτεχνίες (Ικαρία) και θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές/-τριες να κάνουν τα μαθήματά τους σε ασφαλή κτίρια και όχι σε κοντέινερ ή κτίρια που πλημυρίζουν και πέφτουν σοβάδες.
  • Ενίσχυση της ειδικής αγωγής με δημιουργία Τμημάτων Ένταξης και παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ώστε να πάψουν οι γονείς να πληρώνουν από την τσέπη τους για την εκπαίδευση των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.
  • Πρόσληψη 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών, και λήψη μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για αναπληρωτές/-τριες και νεοδιόριστους/-ες  ώστε τα νησιά μας να γίνουν ελκυστικοί τόποι δουλειάς και όχι τόποι τιμωρίας για τους εκπαιδευτικούς.

 

Για τις μεταφορές και το κόστος των εισιτηρίων

  • Μειώνουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα στον κατώτατο συντελεστή που προβλέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία
  • Αποκαθιστούμε το μεταφορικό ισοδύναμο για όλους τους νησιώτες, διευρύνουμε τους δικαιούχους και επαναφέρουμε την κανονικότητα στις πληρωμές.

 

Για την στήριξη της νέας γενιάς και των νέων ζευγαριών

  • Μισθοί αξιοπρέπειας-δουλειές με δικαιώματα για να μείνουν οι νέοι στον τόπο μας.
  • Αύξηση του επιδόματος ενοικίου για νέες/νέους από 24 μέχρι 44 ετών.
  • Δημιουργία Τράπεζας Στέγης για απόκτηση οικονομικά προσιτών κατοικιών.
  • Επίδομα μητέρας και δωρεάν πρόσβαση όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

 

Για Βιώσιμο τουρισμό σε βιώσιμους προορισμούς

  • με ένα νέο, διαφοροποιημένο, ποιοτικό τουριστικό μοντέλο που θα προστατεύει το φυσικό και το πολιτιστικό κεφάλαιο των νησιών μας, θα προσφέρει ικανοποιητικά εισοδήματα και θέσεις εργασίας, θα σέβεται και θα εξασφαλίζει την ευημερία και την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών.

 

Για τον πρωτογενή τομέα

  • με κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την εκπαίδευση αγροτών, την χορήγηση μικροπιστώσεων και την στήριξη της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

 

  • Στις 21 Μάη οι νησιώτισσες και οι νησιώτες της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων γυρίζουμε την πλάτη στις πολιτικές που για τέσσερα χρόνια μας εμπαίζουν και μας τιμωρούν.
  • Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

για να γίνουν τα νησιά μας η λύση και όχι το πρόβλημα.

 

Δεμερτζή Ελπινίκη (Πένη)

Υποψήφια βουλεύτρια  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών

Related posts

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin