16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

“Τα παιδιά αναλαμβάνουν Δράση”

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, πραγματοποίησε σήμερα, 18 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δράση με τίτλο: “Τα παιδιά αναλαμβάνουν Δράση” πραγματοποιώντας συνέντευξη στο Δήμαρχο και στους Αντιδημάρχους.

Τα παιδιά εξέφρασαν νέες ιδέες και έντονους προβληματισμούς διατυπώνοντας τις απόψεις τους συγκροτημένα και με απόλυτη ειλικρίνεια. Οι ερωτήσεις τους αφορούσαν όλους του τομείς ενδιαφέροντος. Τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό, την Παιδεία, την Πράσινη Ανάπτυξη, τις Νέες Τεχνολογίες, τα Τοπικά Προβλήματα και τη δημιουργία της “Έξυπνης Πόλης”.

Ο Δήμαρχος με τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών πρότεινε τη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και όρισαν το επόμενο ραντεβού τους με τη Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένη Ατζέντα, προκειμένου να συνεχισθεί δημιουργικά αυτή η αμφίδρομη λειτουργία.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με τη UNICEF για το πρόγραμμα “ΠΟΛΕΙΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”, σε συνεργασία με τη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινότητας.

Ευχαριστούμε τους μαθητές των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος καθώς και τους καθηγητές που ανταποκρίθηκαν άμεσα . Το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου, το 2ο Γυμνάσιο Σάμου, το Γυμνάσιο Πυθαγορείου, το ΕΕΕΚ Σάμου, το Μουσικό Σχολείο Σάμου, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ.

Οι νέοι μας έχουν φωνή, άποψη και γνώση. Συνεχίζουμε δημιουργικά με τα παιδιά μας.

 

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin