28.3 C
Σάμος
19/08/2022
Σαμιακά

Τα πιο συνηθισμένα ηλεκτρικά προβλήματα παλαιότερων κτιρίων

 

Τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στο ηλεκτρικό κύκλωμα μια παλιάς κατασκευής, είτε μιλάμε για ένα παλιό σπίτι είτε για μια παλιά πολυκατοικία, είναι αρκετά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις ελαττωματικές πτυχές ενός ηλεκτρικού συστήματος και να διασφαλίσουμε τη σωστή ροή του ηλεκτρικού ρεύματος, προστατεύοντας πρώτον και κύριον τις ζωές μας και στη συνέχεια συγχρονίζοντας τα συγκεκριμένα κτίρια στα μοντέρνα πρότυπα κατασκευής. Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε τα πιο συνηθισμένα ηλεκτρικά προβλήματα που εμφανίζονται σε μια παλιά κατασκευή κτιρίου:

Ελαττωματικά σύρματα και καλώδια

Αρκετοί τύποι παλαιών καλωδίων έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά μπορούν επίσης να γεννήσουν ανησυχίες για την ασφάλεια των ενοίκων. Εάν η μόνωση γύρω από τα καλώδια έχει φθαρεί, τα καλώδια αυτά θα πρέπει να αντικατασταθούν πριν προλάβουν να τραυματίσουν κάποιον ή να πυροδοτήσουν μια εστία φωτιάς στο οίκημα.

Ανεπαρκείς ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

Οι περισσότερες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε κτίρια που έχουν πληγεί από το πέρας του χρόνου, δεν είναι εξοπλισμένες για να χειρίζονται το ίδιο είδος φορτίου που απαιτούν οι σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές.

Τα υπερφορτωμένα κυκλώματα μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικά προβλήματα, επομένως κάθε παλιό κτίριο πρέπει να επιθεωρείται από ένα ειδικό ηλεκτρολόγο διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, πριν από τη χρήση οποιαδήποτε ηλεκτρικού συστήματος.

Παλαιωμένοι διακόπτες και ηλεκτρικοί πίνακες

Σε αρκετά παλαιωμένα κτίρια εντοπίζονται διακόπτες και ηλεκτρικοί πίνακες με κιβώτια ασφαλειών αντί για πάνελ διακόπτη, επομένως είναι σύνηθες η αντικατάσταση των διακοπτών, όπως επίσης των ηλεκτρικών πινάκων.

Παλαιά φωτιστικά

Καθώς τα φωτιστικά “γερνούν” με το πέρας του χρόνου, είναι συνηθισμένο τα καλώδιά τους να φθείρονται και να χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα τα φώτα να τρεμοπαίζουν ή να παύουν να φωτίζουν. Αυτά τα φωτιστικά μερικές φορές θα μπορούσαν να επανασυνδεθούν, αλλά η προτιμότερη λύση είναι η αντικατάστασή τους.

Ελαττωματικές πρίζες

Πολλά κτίρια περιλαμβάνουν παλαιωμένες πρίζες, οι οποίες δεν κατέχουν κάποια υποδοχή για τα καλώδια γείωσης και προσφέρουν ανεπαρκή και ελαττωματική ηλεκτρική σύνδεση. Συχνά κρίνεται απαραίτητη η αντικατάσταση όλων των πριζών σ ένα παλιό οίκημα.

Αν λοιπόν διαμένετε σε κάποιο παλιό οίκημα και έχετε εντοπίσει κάποιο από τα παραπάνω ηλεκτρικά προβλήματα στο κτίριό σας, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο επισκευής του ηλεκτρικού συστήματος από έναν ειδικό, ο οποίος θα καταφέρει να σας προσφέρει ασφάλεια, εργονομία και διαβίωση στον χώρο σας.

 

 

Related posts

Ο τρύγος, κάποτε στη Σάμο

admin

Η «Aegean Regatta 2022» ανοίγει πανιά με ρεκόρ 62 συμμετοχών στο Αιγαίο

admin

Κήρυξη της Κοινότητας Μαραθοκάμπου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

admin

50 χρόνια εκκλησιαστικό γηροκομείο Καρλοβάσου

admin

ΕΛ.ΑΣ: 586 νεοεισερχόμενοι στην ελληνική επικράτεια αλλοδαποί υπήκοοι Τρίτων Χωρών έχουν συλληφθεί στη Σάμο (από 01-01-2022 έως 18-08-2022)

admin

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

admin

Στο Ποτοκάκι για διακοπές η Έλλη Κοκκίνου

admin

Πρόγραμμα παραλαβής σταφυλιών από 22.8.22 έως και 27.8.22

admin

Παρίσι: Παρουσίαση της Πυθαγόρειας Σύνδεσης ενόψει του Φεστιβάλ μουσικής και μαθηματικών στη Σάμο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα