Connect with us

Σαμιακά

Τα πιο συνηθισμένα ηλεκτρικά προβλήματα παλαιότερων κτιρίων

Published

on

 

Τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στο ηλεκτρικό κύκλωμα μια παλιάς κατασκευής, είτε μιλάμε για ένα παλιό σπίτι είτε για μια παλιά πολυκατοικία, είναι αρκετά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις ελαττωματικές πτυχές ενός ηλεκτρικού συστήματος και να διασφαλίσουμε τη σωστή ροή του ηλεκτρικού ρεύματος, προστατεύοντας πρώτον και κύριον τις ζωές μας και στη συνέχεια συγχρονίζοντας τα συγκεκριμένα κτίρια στα μοντέρνα πρότυπα κατασκευής. Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε τα πιο συνηθισμένα ηλεκτρικά προβλήματα που εμφανίζονται σε μια παλιά κατασκευή κτιρίου:

Ελαττωματικά σύρματα και καλώδια

Αρκετοί τύποι παλαιών καλωδίων έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά μπορούν επίσης να γεννήσουν ανησυχίες για την ασφάλεια των ενοίκων. Εάν η μόνωση γύρω από τα καλώδια έχει φθαρεί, τα καλώδια αυτά θα πρέπει να αντικατασταθούν πριν προλάβουν να τραυματίσουν κάποιον ή να πυροδοτήσουν μια εστία φωτιάς στο οίκημα.

Ανεπαρκείς ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

Οι περισσότερες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε κτίρια που έχουν πληγεί από το πέρας του χρόνου, δεν είναι εξοπλισμένες για να χειρίζονται το ίδιο είδος φορτίου που απαιτούν οι σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές.

Τα υπερφορτωμένα κυκλώματα μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικά προβλήματα, επομένως κάθε παλιό κτίριο πρέπει να επιθεωρείται από ένα ειδικό ηλεκτρολόγο διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, πριν από τη χρήση οποιαδήποτε ηλεκτρικού συστήματος.

Παλαιωμένοι διακόπτες και ηλεκτρικοί πίνακες

Σε αρκετά παλαιωμένα κτίρια εντοπίζονται διακόπτες και ηλεκτρικοί πίνακες με κιβώτια ασφαλειών αντί για πάνελ διακόπτη, επομένως είναι σύνηθες η αντικατάσταση των διακοπτών, όπως επίσης των ηλεκτρικών πινάκων.

Παλαιά φωτιστικά

Καθώς τα φωτιστικά “γερνούν” με το πέρας του χρόνου, είναι συνηθισμένο τα καλώδιά τους να φθείρονται και να χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα τα φώτα να τρεμοπαίζουν ή να παύουν να φωτίζουν. Αυτά τα φωτιστικά μερικές φορές θα μπορούσαν να επανασυνδεθούν, αλλά η προτιμότερη λύση είναι η αντικατάστασή τους.

Ελαττωματικές πρίζες

Πολλά κτίρια περιλαμβάνουν παλαιωμένες πρίζες, οι οποίες δεν κατέχουν κάποια υποδοχή για τα καλώδια γείωσης και προσφέρουν ανεπαρκή και ελαττωματική ηλεκτρική σύνδεση. Συχνά κρίνεται απαραίτητη η αντικατάσταση όλων των πριζών σ ένα παλιό οίκημα.

Αν λοιπόν διαμένετε σε κάποιο παλιό οίκημα και έχετε εντοπίσει κάποιο από τα παραπάνω ηλεκτρικά προβλήματα στο κτίριό σας, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο επισκευής του ηλεκτρικού συστήματος από έναν ειδικό, ο οποίος θα καταφέρει να σας προσφέρει ασφάλεια, εργονομία και διαβίωση στον χώρο σας.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Αυτό είναι το έντυπο για τις μετακινήσεις που αφορούν το σχολείο

Published

on

By

Για την μετακίνηση των μαθητών στις σχολικές δομές της Σαμου (Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια) και για την παραλαβή τους από αυτές θα απαιτείται σχετική βεβαίωση.

Τα σχολεία θα πρέπει να παραδώσουν στους μαθητές τις απαραίτητες βεβαιώσεις στις οποίες αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή/ τριας, το σχολείο στο οποίο φοιτά, η διεύθυνση κατοικίας του/ της και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης. Τη βεβαίωση υπογράφουν οι διευθυντές/ διευθύντριες του σχολείου.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πάντα τη βεβαίωση, αλλά και να στέλνουν sms μετακίνησης με τη σήμανση 4 στο 13033 ή να έχουν συμπληρώσει τη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών.

 

Ωστόσο, για τις μετακινήσεις που αφορούν το σχολείο, χρειάζεται να υπάρχει και συμπληρωμένο έντυπο, τ’ οποίο, από την προσεχή Δευτέρα, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι μαθητές ή οι γονείς – εάν συνοδεύουν το παιδί/ά.

 

Τα έντυπα θα τα βρείτε στο forma.gov.gr

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα

Published

on

By

To MANUAL των εμπόρων σε περιοχή επιπέδου αυξημένου κινδύνου:

Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα με τη μέθοδο του click away, δηλαδή της παράδοσης του προϊόντος εκτός καταστήματος κατόπιν ραντεβού.

Οι παραλαβές εντός του καταστήματος (click inside) θα επιτρέπεται μόνο για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και ειδών χαρτοβιβλιοπωλείου, πάλι κατόπιν ραντεβού. Και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή του click away και του click inside, ο μέγιστος χρόνος που θα έχει στη διάθεσή του ο καταναλωτής από τη στιγμή που θα στείλει το sms με τον κωδικό 2 έως ότου να παραλάβει το προϊόν, θα είναι δύο ώρες.

Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων:

*Ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).

*Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

*Ειδικώς ως προς τα καταστήματα τροφίμων τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

*Υποχρέωση καταστημάτων τροφίμων για ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

*Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή