14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Δήμος

Ποια θέματα έθεσε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου σε συσκέψεις στην Αθήνα

Υπηρεσιακό ταξίδι στην Αθήνα για θέματα του δήμου πραγματοποίησε  ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη με τη συμμετοχή των Δημάρχων, Ληξουρίου Κεφαλονιάς κ. Γιώργο Κατσιβέλη  και Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρη , για τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν  τους  επτά νεοσύστατους δήμους.

Μετά τη σύσκεψη και οι τρεις δήμαρχοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους προς τον Υπουργό διότι δόθηκαν λύσεις και δρομολογήθηκαν αντίστοιχες διαδικασίες σε αρκετά ζητήματα όπως το οικονομικό που  εξασφαλίστηκε επιπλέον χρηματοδότηση, η διευθέτηση λιμναζόντων έργων, ο διαχωρισμός των νομικών προσώπων, η εξασφάλιση κωδικών συναλλαγών TAXIS  που μέχρι τώρα είναι οι μόνοι δήμοι  που  στερούνται σε σχέση με  όλους τους άλλους της Ελλάδος κ.α.

Συμφωνήθηκε επίσης  συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε συνέχεια της συγκεκριμένης σύσκεψης έγινε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων για την εξειδίκευση των θεμάτων.

Ο Δήμαρχος επίσης συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη τον οποίο και ευχαρίστησε για την ένταξη προς ανακατασκευή του δρόμου “Καστανιάς – Άγιοι Πάντες Μαραθοκάμπου” έργο ποσού 748.000 ευρώ.Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολύ σημαντικός και η κατάστασή του είναι πολύ κακή.

Παράλληλα συζητήθηκαν τρόποι εξεύρεσης της επικαιροποίησης της μελέτης του φράγματος Καρβούνη για να είναι έτοιμη προς ένταξη στην πρώτη ευκαιρία χρηματοδότησης.

Συνάντηση επίσης πραγματοποίησε στο Υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής με το Γενικό Γραμματέα κ. Μανόλη Κουτουλάκη  για την αδειοδότηση της χωροθέτησης του καταδυτικού πάρκου στον Όρμο Μαραθοκάμπου αλλά και για το πρόβλημα που προέκυψε με τη  στέγαση του λιμενικού σταθμού στο Καρλόβασι.

Επόμενες επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί προς το τέλος του μήνα.

 

Related posts

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin