15.5 C
Σάμος
06/12/2022
Δήμος

Ποια θέματα έθεσε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου σε συσκέψεις στην Αθήνα

Υπηρεσιακό ταξίδι στην Αθήνα για θέματα του δήμου πραγματοποίησε  ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη με τη συμμετοχή των Δημάρχων, Ληξουρίου Κεφαλονιάς κ. Γιώργο Κατσιβέλη  και Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρη , για τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν  τους  επτά νεοσύστατους δήμους.

Μετά τη σύσκεψη και οι τρεις δήμαρχοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους προς τον Υπουργό διότι δόθηκαν λύσεις και δρομολογήθηκαν αντίστοιχες διαδικασίες σε αρκετά ζητήματα όπως το οικονομικό που  εξασφαλίστηκε επιπλέον χρηματοδότηση, η διευθέτηση λιμναζόντων έργων, ο διαχωρισμός των νομικών προσώπων, η εξασφάλιση κωδικών συναλλαγών TAXIS  που μέχρι τώρα είναι οι μόνοι δήμοι  που  στερούνται σε σχέση με  όλους τους άλλους της Ελλάδος κ.α.

Συμφωνήθηκε επίσης  συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε συνέχεια της συγκεκριμένης σύσκεψης έγινε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων για την εξειδίκευση των θεμάτων.

Ο Δήμαρχος επίσης συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη τον οποίο και ευχαρίστησε για την ένταξη προς ανακατασκευή του δρόμου “Καστανιάς – Άγιοι Πάντες Μαραθοκάμπου” έργο ποσού 748.000 ευρώ.Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολύ σημαντικός και η κατάστασή του είναι πολύ κακή.

Παράλληλα συζητήθηκαν τρόποι εξεύρεσης της επικαιροποίησης της μελέτης του φράγματος Καρβούνη για να είναι έτοιμη προς ένταξη στην πρώτη ευκαιρία χρηματοδότησης.

Συνάντηση επίσης πραγματοποίησε στο Υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής με το Γενικό Γραμματέα κ. Μανόλη Κουτουλάκη  για την αδειοδότηση της χωροθέτησης του καταδυτικού πάρκου στον Όρμο Μαραθοκάμπου αλλά και για το πρόβλημα που προέκυψε με τη  στέγαση του λιμενικού σταθμού στο Καρλόβασι.

Επόμενες επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί προς το τέλος του μήνα.

 

Related posts

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ζητά χρηματοδότηση απο το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Επαφές του Δήμου Δυτικής Σάμου στην Πολωνία 

admin

Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Πάρη Παπαγεωργίου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

admin

Απόψε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη πλατεία Πυθαγόρα

admin

Ο Γ. Στάντζος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν

admin

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Δήμων Σάμου με το Πολωνικό – Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρσοβίας

admin

Προβολή ντοκιμαντέρ: “Το ταξίδι του σύμπαντος”

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Συγκροτήθηκε 5μελης επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα