23.9 C
Σάμος
24/04/2024
Σαμιακά

Τα 5 καλύτερα δώρα για ένα νήπιο

Ψάχνεις δώρο για το παιδί σου; Μήπως πρέπει να πάρεις ένα δώρο για το παιδί ενός συγγενικού ή φιλικού ζευγαριού αλλά δεν ξέρεις τι θα του αρέσει; Το παιδάκι είναι ηλικίας από δύο έως πέντε ετών; Τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος!

 

Παρακάτω θα δεις 5 φοβερές ιδέες για δώρα που θα λατρέψει ένα νήπιο. Θα βρεις όλα τα παιχνίδια από το MR WOLF TOYS αλλά και σε άλλα γνωστά και μη μαγαζιά παιχνιδιών είτε στα φυσικά καταστήματα είτε και στο διαδίκτυο.

 

Δώρο 1: Υλικά για ζωγραφική

 

Φυσικά, η ζωγραφική είναι η πρώτη ιδέα που προτείνεται, καθώς είναι ένας δημιουργικός τρόπος απασχόλησης ενός παιδιού που, πέρα από την απελευθέρωση της φαντασίας του, μαθαίνει τα χρώματα και νιώθει διαφορετικά υλικά, όπως το χαρτί και το πλαστικό των μαρκαδόρων. Πέρα από ένα σετ μαρκαδόρων και ένα μπλοκ ζωγραφικής, μπορείς να αγοράσεις νερομπογιές και καβαλέτα, για να πρωτοτυπήσεις και να εντυπωσιάσεις.

 

Δώρο 2: Μουσικό όργανο

 

Μία ακόμα μορφή τέχνης με την οποία είναι καλό να έρθει σε επαφή ένα νήπιο είναι η μουσική. Μπορεί οι γονείς και οι γείτονες να μην ξετρελαθούν με τον θόρυβο, αλλά το παιδί σίγουρα θα σε λατρέψει. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μουσικών οργάνων, κατασκευασμένα ειδικά για μικρούς μουσικούς, που μπορείς να διαλέξεις, όπως φυσαρμόνικα, ξυλόφωνο ή μεταλλόφωνο, ταμπούρλο, τύμπανο, ντέφι, πιάνο και άλλα.

 

Δώρο 3: Κουκλοθέατρο και αξεσουάρ

 

Το κουκλοθέατρο έχει μπει στα σπίτια πολλών οικογενειών, καθώς είναι σαν να δίνεται μια ιδιωτική παράσταση για το παιδάκι τους, και επίσης είναι πολύ δημιουργικό τόσο για το νήπιο όσο και για τους ίδιους τους γονείς, που μπορούν να νιώσουν και οι ίδιοι παιδιά για λίγο. Το κουκλοθέατρο μαζί με μερικές κούκλες είναι ένα εντυπωσιακό και καλό δώρο για κάθε οικογένεια. Ύστερα, οι γονείς μαζί με το παιδί μπορούν να εμπλουτίσουν την συλλογή με τις κούκλες και τα σκηνικά τους είτε αγοράζοντας καινούρια είτε φτιάχνοντας οι ίδιοι δικά τους.

 

Δώρο 4: Τουβλάκια

 

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού θα διαλέξεις και το είδος των τουβλακιών που θα πάρεις. Πλαστικά, υφασμάτινα ή ξύλινα τουβλάκια θα ευχαριστήσουν το παιδάκι αν είναι πολύ μικρό, μόνο και μόνο βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο και ρίχνοντάς τα κάτω. Καλό θα ήταν να διαλέξεις τουβλάκια που να έχουν πάνω τους αριθμούς, χρώματα ή σχήματα, ώστε να μαθαίνει και πράγματα καθώς φτιάχνει πυργάκια. Επίσης, μπορείς να αγοράσεις τουβλάκια που λειτουργούν σαν παζλ, καθώς έχουν σχέδια πάνω τους, και αν τα τοποθετήσει το παιδάκι με την σωστή σειρά θα δημιουργηθεί μια εικόνα.

 

Δώρο 5: Παραμύθια

 

Ποτέ δεν υπάρχουν αρκετά παραμύθια μέσα σε ένα σπίτι. Η ανάγνωση ενός παραμυθιού είναι μια πολύ γλυκιά αλλά και πρακτική συνήθεια, καθώς όχι μόνο το παιδί ηρεμεί και νιώθει ασφάλεια όταν ακούει την φωνή ενός γονέα αλλά επίσης είναι ένας ακόμα τρόπος για να περάσουν οι γονείς ποιοτικό χρόνο με το παιδί και να δεθούν. Η αγάπη για την λογοτεχνία και τα μαθήματα ζωής και ηθικής που προσφέρει μπορούν να εμφυσηθούν από τόσο μικρή ηλικία χάρη στην άριστη δουλειά πολλών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων παιδικών βιβλίων.

 

 

 

Related posts

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε ξανά στο Pappa Beach-Ireon Samos”

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin