12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτικά

ΤΕ Ικαρίας – Φούρνων ΚΚΕ: Να απομακρυνθεί άμεσα το υπέργηρο πλοίο «Πρέβελης» από τα δρομολόγια των νησιών μας

Σχετικά με την απαράδεκτη δρομολόγηση του υπέργηρου «Πρέβελης» στα νησιά μας

 

Ένα ακόμα επεισόδιο της «αναβάθμισης» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνών στα νησιά μας ζούμε από χθες, που με τη συναίνεση του Υπουργείου δρομολογήθηκε το υπέργηρο πλοίο «Πρέβελης» (43 ετών πλοίο και λίγο πιο αργό από την μυθική «Αργώ») για να εκτελεί δρομολόγια τουλάχιστον για ένα μήνα από και προς τα νησιά μας. Αφού η πλοιοκτήτρια εταιρεία με την στήριξη της κυβέρνησης,  χρησιμοποιεί το υπέργηρο πλοίο σε ρόλο «μπαλαντέρ» για να καλύπτει κενά στα δρομολόγια των νησιών, «φουρτουνιάζοντας» τις τοπικές κοινωνίες και προκαλώντας έντονη  ανησυχία σε κατοίκους και επισκέπτες .

Για μια ακόμα φορά «το επιτελικό κράτος» της Ν.Δ που δεν μπορεί να εξασφαλίσει την υγειονομική στελέχωση των μονάδων υγειάς των νησιών,  δίνει ένα χτύπημα με την δρομολόγηση ενός πλοίου που δεν είναι ανεκτό όχι μόνο για τα νησιά μας μπροστά στην νέα τουριστική περίοδο, αλλά για κανένα προορισμό.

  Με δεδομένη την προβληματική κατάσταση και έχοντας νωπές τις μνήμες από το έγκλημα του «Express Σαμίνα», δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την αναμονή για βελτίωση της κατάστασης, όταν και όποτε αυτό βολεύει  την κερδοφορία των ακτοπλοϊκών ομίλων, ζητώντας πριν φτάσουμε να θρηνούμε στα «Τέμπη του Αιγαίου»  :

  • Να απομακρυνθεί άμεσα το υπέργηρο πλοίο «Πρέβελης» από τα δρομολόγια των νησιών μας.
  • Να εξασφαλιστεί -με σύγχρονα και ασφαλή πλοία- η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με τον Πειραιά και το Βόρειο Αιγαίο.
  • Τα δρομολόγια να αφορούν δρομολόγια τακτικής σύνδεσης νησιωτικού προορισμούκαι όχι «διαδρομή κρουαζιερόπλοιου» .

Για μια ακόμα φορά τονίζουμε ότι ο λαός των νησιών μας, συνολικά του Αιγαίου    έχει συμφέρον να παλέψει να υλοποιηθεί η πρόταση του ΚΚΕ :

  • Για βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών έτσι που να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα των νησιωτών και των επισκεπτών τους σε ασφαλείς και γρήγορες συγκοινωνίες με δρομολόγια πλοίων τακτικής σύνδεσης και φθηνό εισιτήριο.
  • Παλεύουμε για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για ασφαλή και φτηνή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων. Μιας πολιτικής, που οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό, στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου ενιαίου φορέα συγκοινωνιών.
  • Μόνο έτσι θα γλυτώσουμε από τα πανάκριβα ναύλα που τρώνε το εισόδημα μας. Θα μπορούμε να πάμε διακοπές με την οικογένεια μας χωρίς να δαπανούμε ένα και πλέον μισθό μόνο για εισιτήρια.

Είναι στο χέρι μας, με τους συντονισμένους αγώνες μας και με ισχυρό ΚΚΕ,  να διεκδικήσουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών.

Related posts

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

admin

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin