23.9 C
Σάμος
30/09/2023
Πολιτικά

ΤΕ Σάμου ΚΚΕ: Σχόλιο για την όψιμη «ευαισθησία» του ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλιο για την όψιμη «ευαισθησία» του ΣΥΡΙΖΑ

 «Σανίδα σωτηρίας»  προσφέρει στην κυβέρνηση της ΝΔ ακόμη μια φορά  ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση της Νομαρχιακής του Επιτροπής Σάμου.

Με αφορμή τη σύσκεψη για την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σάμο, με την μεγάλη διασπορά της νόσου αμέσως μετά το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και τη διαπίστωση – μεταξύ άλλων – ότι η Μονάδα ΜΕΘ Covid, με μόλις 3  κρεβάτια και 3 για άλλα περιστατικά,  με 2 μόνο γιατρούς από τους 4 που είχε πριν την πανδημία και ελλιπές νοσηλευτικό προσωπικό,  είναι μόνο κατ’ όνομα Μονάδα Αναφοράς για όλο το Νότιο Αιγαίο, η Ν.Ε  του ΣΥΡΙΖΑ  ξεχείλισε από ευαισθησία για το συνάνθρωπο και αποφάσισε να εγκαταλείψει …την αφωνία και να μιλήσει για «απανθρωπιά».

Ποιοι; 

Αυτοί που ως κυβέρνηση στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκλεισαν Νοσοκομεία, αυτοί που συνέχισαν την υποχρηματοδότηση , αυτοί που δεν προχώρησαν ποτέ σε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , αυτοί που άφησαν και επί των ημερών τους τα Νοσοκομεία χωρίς τα στοιχειώδη αναλώσιμα υλικά, αυτοί που διοίκησαν και «συνδιοικούν» το Νοσοκομείο Σάμου και το έφεραν σ’ αυτή τη κατάσταση, «βγήκαν στα κεραμίδια» να επιδείξουν τον ανθρωπισμό τους.

Μετά το σύνθημα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ «θα λογαριαστούμε μετά» όταν οι υγειονομικοί πάλευαν και παλεύουν για την υγεία του λαού απέναντι στα ΜΑΤ (βλέπετε, οι κυβερνήσεις φεύγουνε αλλά τα ΜΑΤ μένουν) και την πρόταση για υπουργό κοινής αποδοχής με την «επάρατη δεξιά», την κυβέρνηση της ΝΔ,  που έχει εγκληματικές ευθύνες για τις εκατόμβες νεκρών, έρχεται τώρα και η Ν.Ε Σάμου να δώσει το …τοπικό «φιλί ζωής» σ’ αυτή την αντιλαϊκή – ανθυγιεινή  πολιτική.

Δίνουν «αέρα στα πανιά» της κυβέρνησης που ανοιχτά πλέον ετοιμάζεται να αφήσει και επίσημα το λαό στο έλεος της πανδημίας.

 

Είναι καιρός να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Ένα είναι σίγουρο :

Ότι ο λαός, όχι μόνο δεν πρέπει να περιμένει σωτήρες από τα κόμματα που διαχειρίζονται αυτό το απάνθρωπο σύστημα, αλλά όσο πιο γρήγορα τους γυρίσει την πλάτη τόσο το καλύτερο.

Αποδεικνύεται καθημερινά, με τις φωτιές, τις πλημμύρες, το χιονιά, τους σεισμούς, την πανδημία, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, ότι:

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό,

στο δρόμο για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

 

Related posts

Yπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού Καταγγελιών από πολίτες τρίτων χωρών

admin

Το γλεντάει στους Κουμαραδαίους η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ

admin

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Σάμου

admin

ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ: Υπόλογη στην κοινωνία η δημοτική αρχή για την κατασκευή και λειτουργία της ΚΕΔ

admin

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επαναληπτική εκλογή για την ανάδειξη Προέδρου στις 24 Σεπτεμβρίου

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Πρώτη η Έφη Αχτσιόγλου στο Ν. Σάμου

admin

Ερώτηση στη Βουλή για την παράνομη παρουσία τουρκικών αλιευτικών στη Σάμο

admin

Καιρίδης απο Σάμο: Το εθνικό σύστημα υποδοχής και ασύλου συνεχίζει να ανταπεξέρχεται σε μια περίοδο αύξησης της μεταναστευτικής πίεσης διεθνώς

admin

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: Τα εκλογικά τμήματα για την ανάδειξη Προέδρου την Κυριακή

admin